Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. március 2. szerda

Óriási látogatottság a Pollack Expo-n

A múlt héten volt a Pollack Expo  és mivel szerettem volna találkozni Benécs Jóskával, kimentem meghallgatni az előadását. Korábban értem ki, így be tudtam nézni máshova is. Az ilyen konferenciákon, ahol szekciótermek vannak, jó esetben 30-80 főt lehet találni egy-egy kisteremben. Itt viszont szinte mindegyikben 200-300-an lehettek, a zsúfolásig megtelt termekben nem volt elég ülőhely, sokan álltak.

Ejha gondoltam magamban, lemaradtam valamiről és kiderül ez volt az év konferenciája? Ennyi érdeklődő ember? Mindegyik teremben?

Mígnem az utolsó előadás után – amikor már mindenki szedelőzködött – felállt egy ősz hajú bácsika az épületfizikát oktató tanszékről és azt mondta:

„Kedves hallgatók, nem kell külön igazolást kérni erről az előadásról, elég az, amit a délelőtti  jelenléti íven aláírtak”.

Ja értem, szóval az egész főiskolának (bocsánat egyetemnek) kötelező volt a megjelenés, magyarul katalógus volt. Így már érthető a fullos létszám. Végül is nincs ezzel semmi baj, a suli csinált a hallgatóinak egy konferenciasorozatot, ami végül is hasznos, hiszen házhoz jön az infó, ráadásul a való életből.

Azt hiszem jövőre is kimegyek.

Hozzászólások (1): megnézem

  • TÜKE

    2011. március 6. vasárnap 05:10

    #78940

    Bocs’ – én nem védem a mundér becsületét… (ill. a fiatalságot sem !)
    https://www.pecsma.hu/helyi/2011/02/21/pollack-expo-otodszor-csodak-marpedig-vannak/
    Ha jól olvasom ?- járt a megjelenésért kreditpont a kamarai tagoknak is. (vagy hogy…)
    Laikusként jártam pl. a M6 alagútjaiban (építésénél) – az is kreditpontokat ért, szakmabelieknek. Ott is elég volt nekik a jelenléti ívet aláírni.

SZAKMA
ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre. A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a […]

ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia
2018. június 10. vasárnap
SZAKMA
Construma 2018 – ÉMI program

(sajtóközlemény) Az idei Construma szakkiállításon is tartalmas és érdekes témákkal várjuk az ÉMI standjára érkezőket. A szakmai és lakossági napokon is hasznos tudnivalókat, aktuális információkat hallhatnak szakembereink és meghívott vendégeink révén. Mindemellett látványos vizsgálati bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. Szerdai és csütörtöki szakmai programunkon MÉK-pontot kapnak a résztvevők. Várjuk az ÉMI kiállítói standján: A pavilon – […]

Construma 2018 – ÉMI program
2018. április 10. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább