Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. január 27. csütörtök

Ma nyílik Sopronban az első Energia Pont

Az épületenergetika területén dolgozó számos neves hazai és nemzetközi cég összefogásának eredményeként, elsőként Sopronban nyitott meg az EnergiaPont, melyet rövidesen az ország számos pontján újabbak követnek majd. Az érdeklődők interaktív módon szerezhetnek információt a modern, hatékony épület-felújítási technológiákról, a legkorszerűbb fűtési rendszerekről a megújuló – energiák felhasználásnak lehetőségeiről, eszközeiről, előnyeiről, hátrányairól. Megtekinthetik az egyes berendezéseket, megismerhetik működésük részleteit, előnyeit, hátrányait. Egy helyen tájékozódhatnak az elérhető pályázati forrásokról, pénzügyi lehetőségekről és kaphatnak konkrét ajánlatot a szükséges kivitelezési munkákra is.

Igény esetén, meglévő épületekről teljes körű energetikai felülvizsgálatot készítenek, ennek segítségével a szükséges és javasolt felújítási munkák jól meghatározhatók, a várható tényleges energia megtakarítás mértékét előre modellezhetővé válik. Az EnergiaPont új szolgáltatása, az „Energetikai – optimalizálás”, amelynek során egy számítógépes szimuláció segítségével a kiinduló állapothoz képest elérhető, tényleges energia megtakarítást modellezik. A vizsgálat során nem csak az egyes munkafázisokkal elérhető energia megtakarítás mértékét, hanem annak bekerülési költségét is meghatározzák. A várható megtérülési idő és az energia megtakarítás nagyságának ismeretében a megrendelő ésszerűen dönthet a felújítási munkák köréről, és a legnagyobb hozamot garantáló műszaki megoldást választhatja. Nem költi pénzét olyan munkálatokra, melyek soha vagy csak nagyon hosszú időtartam alatt térülnének meg.

Az EnergiaPontok-ban pénzügyi/finanszírozási megoldásokat is kínálnak a szakemberek, elérhetők a hazai bankok által kínált kedvezményes pénzügyi konstrukciók, de megtalálhatók a Lakás- takarékpénztárak termékei is. Ezek rövid előtakarékossági időszak után kedvező finanszírozási lehetőséget jelenthetnek a lakásfelújítás előtt állóknak.

Várhatóan rövidesen kiírásra kerülnek az Új Széchenyi Terv keretében a lakossági és intézményi energia megtakarítást célzó beruházásokat támogató pályázatok. A pályázatokhoz szükséges energia-audit, a pályázati anyagok összeállítása, a teljes körű ügyintézés mind hozzátartozik az EnergiaPontok szolgáltatásához, ahol az Energetikai-Optimalizálás során feltérképezik az ügyfelek számára elérhető forrásokat is.

A megrendelők számára a felújítási munkákra vonatkozóan szakszerűen összeállított ajánlatot készítenek és jól bevált, szakembereiket/partnereiket javasolják a munkálatok elvégzésre.

Az időpont: 2010 január 27 csütörtök 15.00 Sopron Kőszegi út 5. A meghívó letöltése

Az EnergiaPontokban végre egy helyen megkaphatják az érdeklődők az összes, szakmailag megalapozott információt a tervezett épület felújításukhoz. Választ kapnak arra, hogy mit lenne érdemes elvégezni, mennyibe fog ez kerülni, mennyit takaríthatnak meg vele, milyen pénzügyi források, támogatások állnak rendelkezésre. Végül de nem utolsó sorban, megfelelő referenciákkal rendelkező, megbízható munkát végző kivitelezőt is ajánlanak számára.

Most már érthető miért mondta az ügyvezető a megnyitón, hogy

Átgondolt, komplex megoldásokat kínálunk az épület-felújítás, az energiatakarékosság terén”

Az első EnergiaPont címe:  9400 Sopron, Kőszegi u. 5. Tel/Fax: 99/322-351,

Az EnergiaPont-okat üzemelteti:

ENERGIA-OPTIMUM Kft
9485 Nagycenk, Ferenc krt. 1. levelezési cím: 9400 Sopron,Kőszegi u.5.
WEB: www.enopt.hu E-mail: info@enopt.hu
Ügyvezető: Hajdu Csaba, mobil: 20/569-9368, E-mail: info@enopt.hu

Hozzászólások (5): megnézem

  • Roland

    2011. január 27. csütörtök 10:21

    #78422

    Klasz… remélhetőleg segít a magyar emberek nézőpontját és környezet tudatosságát megváltoztatni a fent tartható fejlődés érdekében. Pesten mikor lesz ilyen? Sok sikert kívánok nekik.

  • TÜKE

    2011. január 28. péntek 07:07

    #78432

    Természetesen tetszik (…) „fenntartásokkal”…
    Emlékezetem szerint,- (anno) Pécsett… is volt valamilyen ehhez hasonló „iroda” (?) – Széchenyi téren – a Zsolnay-kúttal szemben – (sokat jártam oda, mert „szóróanyagok” voltak kirakva – és mindenféle „energia” takarékossági tanácsok – stb. Mintha – anno – Várbíró Péter nevű úr vezetésével ?- vagy „ötlete alapján” ? működtek – már nem emlékszem. Sőt,- ma már azt sem tudom, mi van annak a helyén ?- és egyebek.
    A témához : (szkeptikusként…) hát… „a puding próbája az evés !”
    A téma kapcsán „ismertem meg” azt, hogy pl. Pécsett van egy ” Zöld Pont” is ,- bár ha jól értem (?) – az környezetvédelem ?-
    Még régebbi téma – (anno) a Kossuth L. utcában ( ma Király u.) az (anno) DDGáz-nak (ma már e-on) is volt …valami … „termékbemutató irodája” vagy mi…így aztán, – „nincs új a nap alatt” (?)

  • Kocsis Krisztián

    2011. február 2. szerda 10:00

    #78499

    Lehet ,hogy nem a legújabb az ötlet ,de legalább végre valaki csinálja is nem csak mondja:)Én drukkolok nekik mert szükség van az ilyen emberekre ,hogy végre az amit megterveztünk/megrendeltünk, ténylegesen meg is valósuljon.

  • Kocsis Krisztián

    2012. január 9. hétfő 18:51

    #83195

    Valaki tud friss infót erről a cégről?
    Megszűntek ? Elköltöztek?…
    Csütörtökön jártam Sopronban és tök üres a bemutatótermük…akárcsak a Kampa TrenHaus-é…

  • Andi81

    2012. február 7. kedd 11:57

    #83320

    Ezt az infót találtam róluk:

    2012 januárban új helyre költöztünk.

    A Nyugat-Magyarországi egyetem új kutató központjában, kapott helyet bemutatótermünk, január második felétől várunk minden érdeklődőt. (előzetes időpont egyeztetés szükséges )

    Új címünk:

    9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

    Nyitvatartás:

    hétfő-kedd-péntek: 9 -17óráig

    szerda-csütörtök: 9 -18 óráig

SAJÁT
Önéletrajz helyett 1. | Sopron, kisgyerekkor

Önéletrajz írásába kezdtem. No nem azért, mert annyira izgalmas volt az életem, hanem mert most így visszagondolva a gyerekkorra, sok olyan hatás/inspiráció ért, ami erre a pályára terelt. Ez azt is jelenti, hogy csak az első 19 évet érintem. Önéletrajz következik – több részletben – sok építészeti vonatkozással. Igen fontosnak tartom megjegyezni, hogy nagyon jó […]

Önéletrajz helyett 1. | Sopron, kisgyerekkor
2018. december 6. csütörtök
ZÖLD
A légkondicionálók rántják mélybe az emberiséget

„… Egy nagyon kedvezőtlen spirál alakulhat ki a légkondicionálók körül. A globális felmelegedés hatására egyre többet helyeznek működésbe, a több légkondicionáló viszont gyorsítja a felmelegedési folyamatokat. Elmondhatatlan megkönnyebbülést jelent, ha a nyári, pokoli melegből egy okosan hűtött, hűvös, légkondicionált szobába lép be az ember. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) közelmúltban készített előrejelzése szerint az említett hűtőberendezések […]

A légkondicionálók rántják mélybe az emberiséget
2018. július 29. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább