Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2011. január 9. vasárnap

Hazajáró | Villa Fiore

Kérem nézzék el nekem, de van némi vonzalmam a romantika iránt. Akit ez esetleg zavarna – mármint a romantika – az most talán jobban teszi, ha más olvasnivalót keres itt a kooseptar.hu-n. Bajban voltam, hogy melyik sorozatba is kerüljön a következő kis cikk, végül a Hazajáró sorozat -t mellett döntöttem, mert talán leginkább ideillő.

Az egész azzal kezdődött, hogy mivel gyűjtöm a különféle építészeti, lakberendezési blogokat, azokba időnként bele is szoktam olvasni. Így találtam rá a Kedvenc Otthon nevű blogban arra a lelkes beszámolóra, amia Villa Fiore-t mutatta be. Aztán gyorsan kiderült, hogy mások is írtak már erről a tündéri kis panzióról.

Amikor elolvastam a cikket, mondanom sem kell, én is egyből kedvet kaptam, hogy elmenjünk mi is. Sajnos azonban erre ősszel már nem tudott sor kerülni, így maradt az év vége, decemberben. Egy valamiben reménykedtem, ha már december, legalább hó legyen (a kérésem meghallgatásra talált).

Nem akarom elismételni mindazt, amit a kedvcsináló posztban olvasható, tulajdonképpen egyszerűbb volna az egészet átlinkelni oda. Az itt látható téli képek viszont az jelzik, hogy ide nem csak tavasszal-nyáron-ősszel, hanem zordabb időjárás esetén is érdemes ellátogatni.

Kedvcsinálónak annyit, hogy a fiatal házaspár által vezetett (korábban vizimalomból átalakított) 7 szobás panzió mindegyik szobája más és más hangulatú. Családias a vendéglátás, igyekeznek teljes élményt adni az itt megszálló vendégnek. Ehhez szervesen hozzátartozik a naponta változó étlap, amin csupa kulináris különlegesség található és ami a háziasszony ötletességét és konyhaművészetét dicséri. A szállás, a táj, a kiszolgálás, a terítés, a konyha és az egész ház hangulata felejthetetlenné teszi az ott tartózkodást és aki egyszer is járt erre, az azonnal visszavágyik ide.

A vendégek régi kérését teljesítettek a háziak azzal, hogy megjelentettek egy kis könyvecskét az épület történetével, amihez természetesen hozzákapcsolódott a maguk élete is, hiszen itt minden az ő kezük munkáját dícséri és viseli. Akárcsak a panzióban, a konyvan is igyekeztek maximalisták lenni, így a történetet és a fotókat a háziasszony, Zsuzsa remekbe szabott receptjei színesítik.
Aki kíváncsi a házra, de még nem tudott volna dönteni, annak javaslom vegye meg ezt a kis könyvecskét (a panzió honlapján lehet utánvéttel megrendelni).

Érdemes olvasgatni a háziasszony által vezetett blogot is, amit itt találnak meg: https://villafiorenaplo.blogspot.com/

Get the flash player here: https://www.adobe.com/flashplayer

Cím: 8318 Lesencetomaj, Gubacsi malom lavillafiore@gmail.com
Olvasnivaló: www.villafiore.hu, www.gubacsimalom.hu
A Villa Fiore tagja a Stílusos Vidéki Szállodák szövetségének, amely összesen hat stílusos, családi kézben üzemeltetett vendég- és gasztronómiabarát vidéki szállodát foglal magában: https://stilusosszallodak.blogspot.com

Hozzászólások (4): megnézem

  • Kedvenc Otthon

    2011. január 9. vasárnap 13:07

    #78245

    Köszönöm Miklós a linket, örülök, hogy kedvcsináló poszt született, azóta sok ismerős zarándokolt el Lesencetomajra vagy tervezi az utazást. Még egy linket ajánlok az olvasók figyelmébe: https://kedvencotthon.blogspot.com/2010/10/miniszabi-egy-vizimalomban.html, itt az őszi Villa Fiore-ról kaphatunk képet.
    Üdvözlettel

  • TÜKE

    2011. január 9. vasárnap 14:27

    #78247

    Természetesen tetszik ! Jó is volt olvasni ilyesmit is – túlmenően a napi újságok/tv./rádió hírein !
    Az viszont már kevésbé tetszik, hogy pl. elfelejtettem, hogy „vízimalmok” témakörben (anno) kérte/írta valaki, hogy ő gyűjti a romos és/vagy újjáépített vízimalmok címeit. Vajon erről tud-e ?
    Mivel (olvasom/látom)mindegyik szoba más hangulatú,- elég nehezen jutott eszembe,hogy ehhez hasonló van Pécsett is, akit érdekelne itt megnézheti.
    https://www.bagolyvarpecs.hu/hu/hotel.html Állítólag 19 magyar népművészet elemeivel díszített szobák vannak – jobb old. katt’ a feliratokra és akkor fotók.
    Elnézést,de én sem tudtam máshová írni.

  • Szabóbácsi

    2011. január 11. kedd 00:44

    #78264

    Rusztikus mivolta ellenére az épület megfelel a funkcionalista és minimal design követelményeknek is. Érték.

  • Eladták a Villa Fiore-t

    2011. július 31. vasárnap 14:39

    #81178

    […] szép napokat töltöttünk ott el. Mióta tudjuk, hogy eladták, azóta (1981) Paolo Conte – Via con me zenéjét hallgatjuk, […]

HÁZ-TERV
Hazajáró | Tisza-tó 1. rész

Idén nyáron már a második alkalommal jártunk a Tisza-tavon, Tiszafüreden nyaraltunk egy hétig. Idén is annyira jól éreztük magunkat, hogy eldöntöttük, ebből bizony rendszer csinálunk. Megyünk jövőre is. A tó tiszafüredi része abszolút vadregényes, keresztül kasul be lehet járni, leginkább kajakkal és motorcsónakkal. A motorcsónak bérlés kb úgy zajlik, hogy „melyikkel akarnak menni? Ha visszajöttek, […]

Hazajáró | Tisza-tó 1. rész
2017. november 26. vasárnap
HÁZ-TERV
Hazajáró | a sarródi Kócsagvár

„…Az egykori, a Fertő tó összezsugorodása következtében megszűnt révátkelő helyén áll az 1993-ban épített Kócsagvár. Tervezői a Makovecz Imre neve által fémjelzett organikus építészet követői, a hegykői születésű Zámbó Terézia és férje, Koller József. Nevét a helyi madárvilág egyik jellemző képviselőjéről, a nagy kócsagról kapta, a madár alakja a díszes bejárati kapun is megjelenik. A kócsag a természetvédelem […]

Hazajáró | a sarródi Kócsagvár
2017. augusztus 21. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább