Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. december 18. szombat

MÉB 95. | Lisztesláda

Publikus a valódi nevetek?

Síímán. Mivel mi csak jóságot csínálunk semmi rosszságot ezért vállalhatjuk neveinket. emailből úgyis kiderül. Rácmolnár Milán a szerblisztes és Balla Dániel a LadART_

Mit érdemes tudni Rólatok?

Semmi extrém, én inkább fotózok LadART_ inkább grafikáz, de mivel mindketten jó sok designon meg videón meg illusztráción meg gadgeten meg jóságon rágjuk át magunkat, gondoltuk megosztjuk a rossznéppel.

Mi a bloggal a célotok, küldetésetek?

Hát a jóság terjesztése, csak kicsit máshogy mint ahogy a Hitgyüli.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkátokhoz, mivel foglalkoztok a bloggoláson kívül?

Mindketten tanulók vagyunk. Ő grafikot én meg fotografikot.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

LadART felvetette az ötletet, hogy milyen jó lenne én meg hazamentem és megtettem magam adminnak. (Most már mindketten adminok vagyunk azért persze.)

Havonta mennyi írásotok jelenik meg?

Hát változó most nyár fele volt egy mélyrepülés, mert senki nem írt csak én, de egyedül nem volt fun és csak kb 2-5 írás született per hónap, de két hónapja eldöntöttük, hogy mégjobban meg kéne hódítani a világot, szóval most már havi 200 körül, annak kb fele az enyém, fele ladART é.

Melyek a kedvenc témáitok és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Hát mindíg próbálunk innovatívak lenni, új posztfajtákat behozni aztán a nép dönt melyik a jó. Általában Alberto Montt zseniális képregényeit fordítgatjuk magyarra így elérhetővé téve a spanyolul nem tudó nép számára [mi sem tudunk], na azt sokan szeretik. Van még zene rovatunk, design, napi képtalálás, pixelate, grafikus, igazságmondás, saját alkotmányok kipakolása. Mindíg ami jön és amiről úgy gondoljuk, hogy belefér az atmoszférába.

Havonta mennyi látogatótok van és mennyi hozzászólás?

Hát a hozzászólás az annyira nem sok egy kettő két-három posztonként. Látogató meg ugye kb 10 volt per nap amíg nyári álmunkat szunnyadtuk, de most már van stabil napi 350. Eddig a csúcs az volt amikor kirakott a subba.blog.hu. Akkor feljöttek egy nap alatt 10 000 en. Vicces volt.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásotok?

Hát amiket kirak index/blog.hu azok nyílván sikeresebbek mint a többiek mert többen nézik meg. Ámbátor LadART egyszer kirakott egy víruslevélben kapott miért ne kérjünk szívességet grafikustól posztot és azt anélkül, hogy akármelyik oldal ajánlotta volna 700 an likolták. Tehát az önerőből kering a saját likejain. Lehet csak vírusleveleket kéne posztolni.

A témákat magatok választjátok vagy időnként kaptok témajavaslatokat, ötleteket is?

Magunk választjuk.

Naponta mennyi idő megy el blogírással, blogkarbantartással?

Blogírással kb egy órát, elolvasom a híreket mindenhol, utána meg bekészítem a másnap posztjait. Karbantartás az úgy működik, hogy én programozom css-ben meg html ben már amennyire tudok[nem] ladART meg nyomja a bannereket. Na azzal ha belekezdek sok időm megy el, mert nem vagyok túl nagy profi. Általában hétvégén meg a pofozgatás és van, hogy 6-9 órák is elmennek vele. Persze, ha van egy új skin vagy ilyenek akkor több idő, utána meg már áll a lábán. Csak pl facebook beépülő plugin, meg twitter létrehozása az néha visz el időt. Szeretnénk minél több fórumon jelen lenni, ezért mindíg keresünk új dolgokat amik segíthetik a blog működését. Mint pl a like gomb ami egy nagyon jó kis gomb.

Van kapcsolatotok, személyes ismerettségetek más bloggerekkel?

Japp, a mindennapibetevo.freeblog.hu s arcokat ismerjük. designpumpával pedig linkbarátságban vagyunk.

Melyek a kedvenc MAGYAR nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaitok?

Designpumpa, mindennapibetevő az ágy asztal tv is jókat szokott írni.

Van-e kitűzött célotok, vagy pl. meddig tervezitek írni a blogot?

Nincs, napról napra, de olyan sincs, hogy abba akarom hagyni valamikor.

Elérhetőek vagytok a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Nyílván, muszály. Bűr a twitterünket még nem sokan követik de van az is, facebook közösségünk pedig már 364 tagúra hízott.

Mennyire tartjátok fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Nagyon. Facebook az egyik legjobb módja az önreklámnak mivel már ellustultunk és ott töltjük az időt így nyílván nekünk kell oda menni, ha már nem blog-olvasnak annyit. Muhammad Ali megy a hegyhez tudod :D.

És végül mit üzentek az olvasóknak?

Hogyha unod már a húslét akkor nézz fel hozzánk, mert garantáltan minden nap kapsz vagy 5-6 jóságot az orcádba.

/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.pngLisztesláda
A blog indulása: A blog indulása: 2008 | A blog szerzője (nickneve) : Rácmolnár Milán (Szerb Lisztesember) és Balla Dániel (LadART_ ), Ák még néha bedolgozik meg szerkeszetőséget nyert Babelfish is a multkoriban.| publikus emailcím: szerb.lisztesember kukac gmail pont com illetve lada.zrt kukac gmail pont com | Facebook Twitter

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

[poll id=”37″]

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább