Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. december 3. péntek

MÉB 91. | Mindennapi Betevő

Régi ismerős számomra az mnb, vagyis a Mindennapi Betevő, a bloggyűjtemény legelső darabjai egyike, mégsem tudtam róluk semmit sem, itt volt az ideje, hogy kicsit kifaggassam őket.

Publikus az elérhetőségetek?

Persze, már az elindulásunk óta elérhetőek vagyunk mindenkinek. mindennapi@gmail.com, ahova az eszement ötleteket és a megkereséseket, valamint a sok sajtómeghívót várjuk.

Kik a  blog szerzői?

Baranyai Zoltán (Csillagharcosdada), Molnár Balázs (Roshi), Lantos Gábor (Lanti), Foltin István (foltin) és meg kell említenem a mindentudó programozónkat, Hegyesi Pétert (Potinue)

Mit érdemes tudni Rólad?

(Baranyai Zoltán )Hosszú lenne mindent elmondani. Elég széles látókörrel rendelkezem, hála a sok dolognak, amit életem során csináltam. Sokan meglepődnek, hogy testnevelő tanár diplomám és újságírói végzettségem is van, de tanultam marketinget több évig Dániában is. És most várom az idei síelést. Manapság a közösségi média a fő érdeklődési köröm.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Balázzsal ketten találtuk ki 4 éve, hogy olyan dolgokról kellene blogolnunk, vagy csak hogy csináljunk valami érdekeset, amik minket érdekelnek – ez street art, design, művészetek és sport vonalon indult, de azóta színesedett és a városi kultúrát is magában foglalja és sok minden mást is. Kiállítástól kezdve a vizuális csemegékig. Célunk, hogy érdekes tartalmakat adjunk az olvasóknak, és egyre erősebben határozzuk meg a hazai vizuális kultúrát.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

Mivel itthon nem lehet megélni a blogolásból, kivéve egy-két embernek, de ők sem ezen a téren mozognak, így dolgozunk mindannyian. (foltin épp munkát keres). Én a reklámszakmában dolgozom, közösségi média területen.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Belső motiváció, hogy csináljunk valamit. És mint újságíró, volt egy elképzelésem, hogy miről szeretnék írni. Ez lett belőle. És persze a hírnév, a megbecsülés és a hihetetlen sok jó nő is ösztönző, akik a bloggerek körül legyeskedett már 2006-ban és azóta a számuk folyamatosan nő. (Legalább eggyel)

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Változó. Amikor nincs alkotói válságom, ami 4 év írás után megesik néha-néha, akkor heti 4-5 biztosan kikerül csak tőlem az oldalra. Szóval havi 20 biztosan. Eddig 705 bejegyzésem született.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Kedvenc témáim a kiállítások, a street art művészek és megmozdulásaik, de a designtárgyakat is szeretem. És persze a magyar street art és a különböző városszépítési projektek, amiket az olvasók is lájkolnak. A bringás posztok is eléggé kedveltek.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Havonta több, mint 75.000 látogató érkezik az oldalra, ebből sok a visszatérő olvasó. A hozzászólások témaspecifikusak, de a street art-os dolgokra sokan kommentelnek. És manapság inkább a Facebook oldalunkon szólnak hozzá a cikkekhez.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

A blogszférában kissé mást jelent a siker, mint a mainstream médiában. Volt, hogy híreket, eseményeket tőlünk vettek át más blogok, magazinok, portálok. Ez is egyfajta siker. de a hozzászólások és a lájkok is adhatnak egy viszonyítási alapot. A testépítőnőkről készült egy művészi fotósorozat, talán ez kapta a legnagyobb visszhangot. És az interjúkat is sokan kedvelik.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Hála az aktív olvasóknak, ők is ajánlanak témákat, amire buzdítjuk is őket, hiszen az egész internetet mi sem tudjuk monitorozni. Sokszor kapunk jó és érdekes dolgokat a nagyvilágból. Amúgy a Google Readert használom a blogok követésére és naponta több száz bejegyzés közül válogatok, ami érdekes lehet az olvasóinknak és persze számomra is figyelemfelkeltő.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

kb. 1 órát vesz igénybe, de ez változik, hiszen a levelezéseket is én intézem és akkor megszaladhat az idő egy kicsit. De maradjunk az átlag 1 óránál.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Mivel ez egy viszonylag szűk réteg, így a hasonló témában utazó bloggerekkel jó kapcsolatot ápolunk. Így megemlítem a DesignPumpa, a Stilblog és a LisztesLada blogok szerzőit, akikkel baráti a viszonyunk és néha itt-ott összefutunk egy-egy buliban, összejövetelen.

Melyek a kedvenc MAGYAR nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Csakis a Mindennapi Betevő. És a kooseptar.hu. A konkurenciának nem csinálok reklámot 😀

Van-e kitűzött célod, vagy pl. meddig tervezed írni a blogot?

Terveink mindig vannak. Hamarosan bővíteni kívánjuk a Mindennapi Betevőt, és egyre inkább magazin jelleget öltünk. A blogot addig írom, amíg az exhibicionizmusom kitart és bele nem vágok egy teljesen új dologba. Mondjuk tejüveg-fújó nem leszek és arról fogok blogolni. de az még messze van.

Van más blogod is?

Nincs. Volt. De most ez az egy is elég, hiszen ilyen szinten már sok időt elvesz ez is.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Én is és a Mindennapi Betevő is elérhető mindkét fronton: Facebook Twitter

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Nagyon fontos. Sokkal pörgősebb, mint a blog, több komment és visszajelzés érkezik, valamint az interakció is jót tesz az imidzs kialakításában, fenntartásában. Bár itthon a Twitter nem pörög annyira, de így is sok követőnk van a hazai viszonyokhoz képest. Van MySpace és iwiw oldalunk is, de azt már nem frissítjük. 2 éve még menő volt, mára csak a Facebook.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Olvassanak könyveket, járjanak kiállításra és nyissák ki a szemüket az utcán is, ne csak lehajtott fejjel bámulják a földet, hiszen Budapest gyönyörű város, még ebben a hóesésben is!

/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.pngMindennapi Betevő
A blog indulása: A blog indulása: 2006 | A blog szerzője (nickneve) : Baranyai Zoltán (Csillagharcosdada), Molnár Balázs (Roshi), Lantos Gábor (Lanti), Foltin István (foltin) és meg kell említenem a mindentudó programozónkat, Hegyesi Pétert (Potinue) | publikus emailcím: mindennapi kukac gmail pont com | Facebook Twitter

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

[poll id=”37″]

Hozzászólások (3): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább