Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. november 4. csütörtök

MÉB 83. | 3D lakberendezés

A Tűzimádó blog kapcsán már bemutattam Tóth Tamás-t, aki egy egész blogfarmot és webáruházat működtet. Mivel a blogjai meglehetősen különböző témájuak, ezért külön mutatom be őket.  Már csak azért is érdekes lehet a válaszait elolvasni, hogy legyen valami fogalmunk arról, hogyan tisztán internetes tevékenységből, blogból is lehet üzletet csinálni.

Mi a 3D lakberendezés bloggal a célod, küldetésed?

Miután lakberendezői végzettséget szereztem, a munkáim bemutatása céljából készítettem ezt a honlapot. Illetve azért, hogy további megrendelésekre tegyek szert. Ma már nem lakberendezek, azonban látva a honlap számomra jelentős látogatottságát, nem kapcsoltam le. Időnként egy két újabb cikket teszek fel rá (volna még mit, de az időm nem igazán engedi), valamint kiegészítettem egy lakástextil webáruházzal.
A honlap több aldomainnel is rendelkezik, de ami igazán önálló tartalommal bír, az a https://3d-modell.3d-lakberendezes.hu aldomainen (röviden: https://3d-model.org ) oldal. Gyakorlatilag mint Önálló honlap működik, hogy valamelyest segítse azokat, akik számítógépes lakberendezéssel kívánnak foglalkozni. Általam megrajzolt 3d-objektum csomagot, oktató dvd-romot és az általam is használt lakberendező programot árusítok rajta.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

Kapcsolódik a mostani munkámhoz is, hiszen a mai vállalkozói tevékenységemnek része az internetes termékértékesítés, stb.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Hogy referencia anyagként szolgáljon.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Ma már kevés, évente kb. 4.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Az olvasók a mediterrán témákat keresik jobban, ugyanakkor ezek a legrégebbiek is, tehát a Googlenak is köszönhető ez a felülsúlyozás.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Nem engedek kommenteket, mert nem győzném a válaszolást. A 3d-modellezés oldalán van olvasói levelezések post, de ennek ellenére, vagy magánlevélben kérdeznek, vagy telefonon felhívnak. Az ilyen megkeresések ebben a témában csak havi 4-5 szintjén vannak.
Most szeptemberben az elmúlt 30 napban 26400 látogatóm volt.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Számomra az volt a sikeres munkám, amiben a lehető legnagyobb szabad kezet kaptam, mint lakberendező. Pláne, ahol esetleg a terv kisebb módosításaiba is bele szólhattam, mert meg tudtam győzni a megrendelőt, hogy ergonómiailag előnyösebb az a kialakítás, jobban szolgálja az ő elképzeléseiket, igényeiket.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Ezt a blogot már ritkán írom. Egy-egy bejegyzés megírása ebben a témában az általánostól nagyobb feladat. Hogy megírhassam, a lakberendezési tervet kell elkészítenem, a látványtervek, a fényképek, az egész dokumentációnak az olvasó elé tálalása – összességében sokkal nagyobb feladat, mit egy általános téma. Így nem tudom megmondani mennyi időt vesz igénybe egy-egy bejegyzés.
Ebben az évben egészítettem ki egy webáruházzal, ami kb. másfél havi programozói munka volt. (a karbantartás: árváltozás, arukészlet változás napi feladata mar kisebb feladat). Mert nem kész webáruházakat használok, hanem terméktulajdonság specifikusan programozom le. Ha csak vennék, ez lényegesen drágább lenne, és elveszne a keresőoptimalizálásból adódó versenyelőnyöm. Mert minden honlaptulajdonosnak fontos, hogy a keresők, milyen kulcsszóra, milyen helyezéssel hozzák a honlapot. S ez igazi verseny, és élmény, ha valamely kulcsszóra igen jó helyezést sikerül elérni, sőt évek alatt folyamatosan megtartani.

Van-e kitűzött célod, vagy pl. meddig tervezed írni a blogot?

Jövőre már nem szándékozok újabb webáruházat tervezni, így vélhetően több időm lesz arra, hogy ezt a blogot napi szintre hozzam. Egyrészt, a jobb korábbi munkáimat lesz időm prezentálni, valamint az újabb ötleteim bemutatásával, segítséget, ötletet tudok adni a látogatóimnak.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Legyenek nyitottak és kreatívak, a honlapom azért van, hogy ha valami megtetszett, használják fel az ötleteimet. – És természetesen rendeljenek minél több lakástextil árut a webáruházamból. 🙂

/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.png 3D-lakberendezés
A blog indulása: A blog indulása: 2005 | A blog szerzője (nickneve): Tóth Tamás

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

[poll id=”37″]

Hozzászólások (3): megnézem

  • MÉB 86. | LED-lámpa bolt

    2010. november 19. péntek 17:12

    #77353

    […] Tűzimádó és a 3D-lakberendezés nevű blogok után itt olvashatnak Tóth Tamás 3. blogjáról, pontosabban webáruházáról, a […]

  • Magyar építészeti blogok (MÉB)

    2010. december 13. hétfő 09:04

    #78163

    […] kirándulások. A blog indulása: 2000 84 | Falanszter blog A blog indulása: 2010 83 | 3D lakberendezés A blog indulása: 2005 82 | Stilblog A blog indulása: 2000 81 | zöldfal blog A blog […]

  • TÜKE

    2011. március 6. vasárnap 06:25

    #78942

    Ez is a napokban „zajlik.”
    https://galeria.index.hu/belfold/2011/03/04/lakastrend_kiallitas
    Tartozik hozzá cikk is ?- (jobb sarokban ?) -ill. bizonyára más helyeken is.

HÁZ-TERV
Egy inspiratív munkahely

A könyvjelzőim között kiemelt helyen található az officespotting nevű blog, amely érdekes, formabontó, trendi és inspiritív irodabelsőket mutat be. A legutóbbi cikkük egy pécsi un. coworking helyet mutat be.  Megvallom, amikor mostanság ilyesmit látok, felmerül bennem, hogy talán nem is kellene szóvá tennem, mert valószínüleg kezdek megöregedni és már nem hatnak rám ugyanúgy az újdonságok, […]

Egy inspiratív munkahely
2011. december 3. szombat
EGYÉB
LED | 4. Megbízhatóság és élettartam

Mitől függhet egy LED-lámpa megbízhatósága, élettartama? Egy fényforrás igen lényeges (hacsak nem a legfontosabb mérőszáma) a fényhasznosítása, azaz a hatásfoka. Az, hogy 1 Watt fogyasztással hány lumen fényáramot bocsájt ki. Értelemszerűen minél magasabb a lumen/Watt érték annál korszerűbb és gazdaságosabb a fényforrás. Jelen esetünkben a LED-lámpa. Egy korszerű LED-lámpa nem csak magas hatásfokú, de ezt […]

LED | 4. Megbízhatóság és élettartam
2011. június 9. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább