Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2010. oktĂłber 30. szombat

2010 EKF | PKK

A kulturĂĄlis fƑvĂĄros nagyprojektjei közĂŒl a befejezĂ©sĂ©hez közeledik a Koncertterem. JĂșliusban meg is nĂ©zhettĂŒk belĂŒlrƑl. KivĂŒl mĂĄr kĂ©sz az Ă©pĂŒlet, elkĂ©szĂŒlt a parkolĂł Ă©s nagyrĂ©szt kĂ©sz a kertĂ©pĂ­tĂ©s is, lĂĄthatĂłan a fƱmagok is el vannak vetve. KĂŒlön dĂ­csĂ©retes, hogy nem holmi csenevĂ©sz ĂĄgacskĂĄkat ĂŒltettek el, hanem korosabb fĂĄkat. MegközelĂ­teni mĂ©g nem lehet, mert biztonsĂĄgi Ƒrök vigyĂĄzzĂĄk a teljes terĂŒletet, Ă­gy csak tĂĄvolrĂłl lehet fotĂłzni.

Amit fontos mindjĂĄrt az elejĂ©n leszögezni, hogy bĂĄr elƑtte megy el a nagy forgalmĂș 6-os Ășt, szerencsĂ©re sikerĂŒlt annyira hĂĄtrahĂșzni az Ă©pĂŒletet, hogy nem lesz zavarĂł az Ășt közelsĂ©ge Ă©s ami legalĂĄbb ennyire fontos van kellƑ rĂĄlĂĄtĂĄs.

A koncerttermet mindeddig PKK-nak, vagyis PĂ©csi Koncert- Ă©s Konferenciaközpontnak hĂ­vtĂĄk, nem tudom mikor vĂĄltottak ĂĄt a KODÁLY KÖZPONTTÁ? Jelen esetben a „központ” megnevezĂ©s olyasmit sugall, mintha itt valami a KodĂĄly oktatĂĄssal összefĂŒggƑ tevĂ©kenysĂ©g folyna, pedig errƑl szĂł sincs, az lesz, ami az eredeti neve: Koncert Ă©s Konferenciaközpont, kiegĂ©szĂŒlve azzal, hogy itt lesz a Pannon Filharmonikusok otthona is. Értem Ă©n, hogy 125 Ă©ve szĂŒletett Ă©s most KodĂĄly Ă©v van, de akkor is …

Úgy nĂ©zem ez a nĂ©vadĂĄs mĂĄr megtörtĂ©nt Ă©s ezen mĂĄr senki sem fog vĂĄltoztatni, ahogy az Ă©pĂŒleten elhelyezett feliraton sem. Ennyira bĂ©na, rosszul olvashatĂł Ă©pĂŒletfeliratot mĂĄr rĂ©gen nem lĂĄttam, egyszerƱen röhejes. TörjĂ©k le a kezĂ©t, aki kitalĂĄlta, hogy ilyen legyen. Aki tudja, hogy a felirat alatti fordĂ­tott 7-es mit jelez, az tegye fel a kezĂ©t (Zsolnay Vilmos Ășt 7???) !

Nagyon fontos fejlemĂ©ny mĂ©g, hogy az Ă©pĂŒlet közvetlen szomszĂ©dsĂĄgĂĄban lĂ©vƑ BalokĂĄny liget felĂșjĂ­tĂĄsa is folyik. A 6-os Ășt felöli oldalĂĄn egy konzolosan vezetett gyalogos sĂ©tĂĄny szerkezetĂ©t Ă©pp most kĂ©szĂ­tik. VĂ©gre Ășjra lesz egy szĂ©p kis hangulatos parkja a vĂĄrosnak.

VĂ©gĂŒl pedig bĂĄr nem a PKK-hoz tartozik, de azĂ©rt össze fog vele kapcsolĂłdni, a Zsolnay KulturĂĄlis Negyedbe ĂĄtvezetƑ, a 6-ost ĂĄtĂ­velƑ acĂ©lszerkezetƱ gyalogos hĂ­d, amit Ă©pp a minap helyeztek a helyĂ©re.

TerveztĂ©k: Keller Ferenc Ă©s HƑnich RichĂĄrd Ă©pĂ­tĂ©szek (ÉpĂ­tĂ©sz StĂșdiĂł Kft.)

[poll id=”43″]

A tovĂĄbbi fotĂłk (frissek, ropogĂłsak, most kĂ©szĂŒltek egy ĂłrĂĄja) …

Hozzåszólåsok (9): megnézem

  • TÜKE

    2010. oktĂłber 31. vasĂĄrnap 04:43

    #76825

    Nem kisebbĂ­tve a sajĂĄt fotĂłk Ă©rtĂ©kĂ©t !- akik nem ismernĂ©k, itt lĂĄthatĂł az Ă©pĂŒletekrƑl, vagy esemĂ©nyekrƑl a legtöbb fotĂł. Most csak egyet emelek ki ! – a többi ĂŒgyes kattintgatĂĄssal (fƑoldaltĂłl indulva?) megtekinthetƑ.
    https://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=526 A pontos adatokat mĂĄr Ă©n is elfelejtettem! A sok rĂ©gi linket nem keresem. A törtĂ©net Ășgy kezdƑdött,hogy kĂ©rtĂ©k a pĂ©csieket,adjanak javaslatokat az Ă©pĂŒletek elnevezĂ©sĂ©re ! Akkor „nyert” az OPUSZ 2010 (?) Ă©s a KAPTÁR (!) nevek – majd a nyeremĂ©nyek ĂĄtadĂĄsa ellenĂ©re, ezeket a neveket megvĂĄltoztattĂĄk Ă©s lett pl. KodĂĄly ZoltĂĄnrĂłl elnevezve.
    [Nem tĂșl lĂ©nyeges, de pl. a parkosĂ­tĂĄs ( földlabdĂĄs fĂĄk ĂŒltetĂ©se) oktĂłber 17-Ă©n (vasĂĄrnap) de.törtĂ©nt. Épp’ arra jĂĄrtam akkor.]
    MĂĄs : gyakran emlegetik, hogy 999 a fĂ©rƑhelyek szĂĄma. Nem vagyok babonĂĄs Ă©s a szĂĄmmisztika sem Ă©rdekel tĂșlzottan, de a 999 -nek van egy bizonyos jelentĂ©se ! (?) FordĂ­tott 7-es : tippem : esetleg egy nagy nyĂ­l (?) irĂĄnyjelzƑ fĂ©le ?- hogy ott a bejĂĄrat ?

  • TÜKE

    2010. november 1. hĂ©tfƑ 05:22

    #76876

    Ha érdekességnek szåmítana ?
    Valamelyik nap „hĂĄttĂ©r tv-zĂ©skor” hallottam ilyesmit :
    A KodĂĄly ZoltĂĄn KKK (bocs’ a rövidĂ­tĂ©sĂ©rt)- Ă©pĂŒletet valami „görbĂŒlet” (?) veszi körĂŒl, ami közelrƑl nem lĂĄtszik, csak tĂĄvolbĂłl vagy magasbĂłl.
    Kicsit kutakodtam a neten Ă©s talĂĄltam ezt itt :
    https://www.pecs2010.hu/pic/Article/gallery/20100929_legifotok
    Így nĂ©z ki a magasbĂłl, Ă©s lehet, hogy az a „görbĂŒlet” kis jĂłindulattal basszuskulcsnak is nevezhetƑ ?- (arra hasonlĂ­t ?)
    Aki tudnĂĄ pontosan,- megĂ­rhatnĂĄ!

  • TÜKE

    2010. november 16. kedd 05:30

    #77278

    Hogy esetleg egy helyen legyenek a fényképek,vagy maga a hír ?
    (ÁllĂ­tĂłlag „rekordidƑ” alatt törtĂ©nt meg az ĂĄtadĂĄs ? )
    https://bama.hu/galeria/45263

  • TÜKE

    2010. november 18. csĂŒtörtök 05:06

    #77317

    Mint laikus, illetve a cikket mĂ©g csak felĂŒletesen olvasĂł, vajon a pĂ©csi K.Z.koncertterem nem lett benevezve ?- ( vagy mert mĂ©g nem lett ĂĄtadva ?) Viszont ez a hĂ­r : https://nol.hu/archivum/tengerre_tajolt_koncertterem
    Ha nem mƱködne, akkor kb. ez a cikk cĂ­me is. BĂĄr bizonyĂĄra „szakmai ĂșjsĂĄgban” jobban meg van Ă­rva ?- (ebben viszont ott vannak a kĂ©pek)

  • TÜKE

    2010. november 27. szombat 05:31

    #77582

    Itt pedig a legĂșjabb fotĂłk lĂĄthatĂłk :
    https://www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=526
    Persze,- ĂŒgyes kattintgatĂĄssal (fƑoldaltĂłl kezdve) egyĂ©b kĂ©pek is megnĂ©zhetƑk.
    (pl. kiĂĄllĂ­tĂĄsok Ă©s egyebek.)

  • TÜKE

    2011. ĂĄprilis 16. szombat 05:52

    #79778

    Az Ă©v belsĆ‘Ă©pĂ­tĂ©sze – 2010
    Én a tv.-bƑl tudtam meg a hĂ­rt. BizonyĂĄra vannak ennĂ©l jobb oldalak is.
    https://www.epulettar.hu/cikk/5840.aspx

  • 2010 EKF | BalokĂĄny liget

    2012. mĂĄjus 1. kedd 14:15

    #84022

    […] azt mĂĄr a koncerttermet bemutatĂł posztban is Ă­rtam, a nagy szintkĂŒlönbsĂ©gbe Ășgy hoznak lĂ©tre egy sĂ©tĂĄny, hogy igen szellemesen, […]

  • keletiatee

    2017. mĂĄrcius 30. csĂŒtörtök 08:53

    #114816
KREATÍV
Zsolnay FĂ©nyfesztivĂĄl PĂ©cs 2018

Tegnap kezdƑdött Ă©s 4 estĂ©n/Ă©jszakĂĄn ĂĄt folytatĂłdik a PĂ©csi Zsolnay FĂ©nyfesztivĂĄl. A fĂ©l belvĂĄrost vilĂĄgĂ­tjĂĄk be statikus Ă©s animĂĄlt fotĂłkkal, fĂ©nyekkel. Ezek mellett szĂĄmtalan egyĂ©b program (zene, tĂĄnc, kĂ©zmƱvessĂ©g, performansz…) is lesz ezen a hĂ©tvĂ©gĂ©n. KĂŒlön gondoltak a gyerekekre, nekik kĂŒlön programokat szerveznek. A dolog termĂ©szetĂ©bƑl adĂłdĂłan az attrakciĂłk este 21:00-kor kezdƑdnek, a fƑ attrakciĂł, […]

Zsolnay FĂ©nyfesztivĂĄl PĂ©cs 2018
2018. jĂșnius 29. pĂ©ntek
HÁZ-TERV
Rozsda eszi a Zsolnay-t

A Zsolnay NegyedrƑl mindeddig csak jĂłt Ă­rtam, mert a kiindulĂł ötlettƑl kezdve a megvalĂłsult projektekig minden pĂ©ldaĂ©rtĂ©kƱ volt. JĂłk a funkciĂłk, jĂł Ă©rzĂ©kkel bontottak vagy Ă©ppen hozzĂĄĂ©pĂ­tettek, jĂłk az anyagok. KivĂ©ve egyet, ez pedig a MƱvĂ©szeti Negyedben lĂĄthatĂł eredetileg is rozsdĂĄs fĂ©mburkolat. Amikor sok-sok Ă©vvel ezelƑtt elƑször jelent meg MagyarorszĂĄgon ez a textĂșra, mĂĄr akkor […]

Rozsda eszi a Zsolnay-t
2013. augusztus 8. csĂŒtörtök

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek