Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2010. oktĂłber 24. vasĂĄrnap

Made in Old Russia | Ablakok

Az elmĂșlt Ă©vben volt az olvasĂłk körĂ©ben egy nĂ©pszerƱ sorozat a rĂ©gi orosz fahĂĄzakrĂłl. Megvallom engem teljesen elvarĂĄzsoltak ezek a hĂĄzak, mert nem tudtam, hogy ennyi gyönyörƱsĂ©g  talĂĄlhatĂł arrafelĂ© Ă©s hogy milyen sok megmaradt a szĂĄndĂ©kos pusztĂ­tĂĄs utĂĄn is.

Persze egy idƑ utĂĄn abba hagytam a sorozatot, mert fĂ©ltem, hogy esetleg rĂĄuntak. AzĂłta viszont több levelet is kaptam, amiben hiĂĄnyoltĂĄk a tovĂĄbbi fotĂłsorozatokat. Nos a tarsolyban mĂ©g szĂĄmos összeĂĄllĂ­tĂĄs lapul, elsƑkĂ©nt ĂĄlljon itt egy sorozat faragott fa ablakokrĂłl.

forrĂĄs: English Russia » About Windows, Not “Windows”.

[poll id=”42″]

Hozzåszólåsok (4): megnézem

  • Nagy ZoltĂĄn

    2010. oktĂłber 25. hĂ©tfƑ 08:12

    #76686

    SokfĂ©le furmĂĄnyosnak tƱnƑ Ă­zlĂ©selemeim között szerepel az is, hogy nagy orosz-fan vagyok, tehĂĄt rĂ©szemrƑl jöhet minden, ami a rĂ©gi orosz Ă©pĂ­tĂ©szettel kapcsolatos.
    Nyomon követtem a rĂ©gi sorozatot is Ă©s nagyon, de nagyon örĂŒlnĂ©k minĂ©l több ilyen tĂ©mĂĄjĂș cikknek, kĂ©pnek. Úgyhogy csak Ă­gy tovĂĄbb!

  • TÜKE

    2010. oktĂłber 25. hĂ©tfƑ 08:23

    #76688

    (MondjĂĄk… demokrĂĄcia van…)
    Ill. van az a mondĂĄs is (?) „SzerencsĂ©re az egĂ©r (maus) Ă©s a tv. tĂĄvirĂĄnyĂ­tĂłja mĂ©g nĂĄlunk van.) – TermĂ©szetesen,- ki-ki ( rĂĄĂ©rƑ idejĂ©ben…) nĂ©zegessen/olvasgasson azt, amit jĂłnak gondol ! –
    [ nem szeretek „kitĂĄrulkozni”, de Ă©n pl. 63 Ă©ves vagyok – Ă©s …mondjuk „ĂĄltalĂĄnos gĂ©pĂ©sz” vĂ©gzettsĂ©gƱ… stb.) (1962-1966 GĂ©pipari /PĂ©cs – ne bonyolĂ­tsam.]
    A tĂ©mĂĄnĂĄl maradva : (tipp) – https://www.nol.hu/archivum/archiv-402452 – nagyon rĂ©gi cikk,- bocs’ ha nem mƱködne!
    CĂ­m : ( Google) Ki az orosz prĂłza ezredes?
    Csak „emlĂ­tenĂ©m”, hogy az „oroszoknak” nem csak az ablakaik a „jĂłk”… ill. az Ă©n hibĂĄm lenne ?- nem talĂĄlok olyasmit , hogy miket olvastok ?
    (szakkönyveken (?) kĂ­vĂŒl/tĂșl…) 🙂 🙂

  • Nagy ZoltĂĄn

    2010. oktĂłber 25. hĂ©tfƑ 10:00

    #76694

    No azĂ©rt ne tĂ©vedjĂŒnk! Jelen weblap nem a bolsevik-kommunista rendszer Ă©pĂ­tĂ©szetĂ©t mĂ©ltatja, hanem az annĂĄl jĂłval rĂ©gebbi idƑszakban kialakult hagyomĂĄnyokat követƑ (Ă©s sok esetben mĂ©g bƑven a cĂĄri idƑszak alatt Ă©pĂŒlt) hĂĄzak Ă©pĂ­tĂ©szetĂ©t.
    AmĂșgy az valĂł igaz, hogy egy ideolĂłgiai nyomĂĄs alatt nem lehet olyan kreatĂ­van Ă©s szabadon alkotni, mint amikor valaki teljesen kiĂ©lheti az alkotĂłi szabadsĂĄgĂĄt.
    De a paci „tu’felire” sem szabad ĂĄtesni, mert ami jĂł vagy szĂ©p, az lehet akkor is szĂ©p, ha hĂŒlye idƑszakban kĂ©szĂŒlt.
    Úgyhogy az egerĂ©t mindenki szabadon terelgetheti… :)))

  • TĂŒke

    2011. augusztus 16. kedd 05:58

    #81328

    https://englishrussia.com/2011/08/15/elite-houses-for-refugees/#more-63267
    Elnézést,ha nem mƱködne, ill. ha måsok is nézegetnék ezt a honlapot.

HÁZ-TERV
Made in Old Russia | egy orosz kereskedƑ háza 1880-ból

  az Ă©pĂŒletet 2007-2010 között eredeti ĂĄllapotĂĄban felĂșjĂ­tottĂĄk forrĂĄs: russian merchant

Made in Old Russia | egy orosz kereskedƑ háza 1880-ból
2017. jĂșlius 11. kedd
HÁZ-TERV
Made in Old Russia | MiklĂłs cĂĄr palotĂĄja

forrĂĄs illetve egy mĂĄsik forrĂĄs  

Made in Old Russia | MiklĂłs cĂĄr palotĂĄja
2015. december 5. szombat

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek