Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. október 12. kedd

Vörösiszap | Kristály-völgy Egyesület felhívása

a fotó forrása Big Picture

Tisztelt Koós Miklós Úr!

Rendszeres olvasgatója vagyok a honlapjának, bár nem vagyok építész, hanem pszichológus, és a zöld energia lelkes híve. Mivel láttam, hogy többször is írt a vörösiszapról, ezért írok Önnek és ha gondolja, az olvasóinak is.

Tegnap voltam Ajkán az egyik cégnél kríziskezelés ügyben és láttam, hogy milyen heroikus munka folyik ott az egészségért, lakóhelyért. Akik leghamarabb léptek a káoszban azok a helyiek, kiemelkedik közülük a Kristály-völgy Egyesület. Eredetileg területfejlesztéssel foglalkoztak, de most a kármentés és kríziskezelés a felvállalt feladatuk. Sajnos a sajtó alájuk vágott azzal, hogy csak két támogatási vonalat hirdet és a többiről lebeszélik az embereket. A Kristály-völgy Egyesület 1000 (!!!) önkéntes munkáját szervezi és irányítja minden nap! A helyiek jól ismerik őket és elismerik őket, ezért volt nagy a mozgósító erejük. A pénzük  és védőfelszerelésük fogy. Étel van, segítő kéz is, de ami nagyon hiányzik a tegnapi beszélgetésünk alapján:

– védőfelszerelés MINDEN napra új, mert úgy tönkre megy minden, hogy másnap már nem lehet használni, cserélni szükséges: saválló-gumicsizma és kesztyű, védőszemüveg, porálló maszk, overáll, dupont-tyvek védőruha,

– munkaeszközök: műanyag vödör, lapát, talicska jó sok.

Szűrt vizet is osztani kell a sok munkásnak és mosakodáshoz szükséges anyagok is kellenek: sampon, kéztörlő, mosó és mosogatószer.

Komoly szervező munkát végeznek minden nap, alig állnak a lábukon. lehet, hogy ebben – szervezőmunkában –  is lehetne segíteni nekik, ha van hozzáértő ember. Legjobban a védőfelszerelés hiányzik. Ha van kapcsolata beszállítókhoz, sokat segítene, ha összehozná őket és nem a boltból kellene megvenni ezeket minden nap! A pénz is nagyon jól jön. Ha van ismerőse Ajkán, kérdezze őket bátran az Egyesületről, és is azt tettem.

A városban és a környékén elfogyott a légszűrő.

Köszönöm, ha szakmai kapcsolatait és hozzáértését mozgósítja a vörösiszap által érintettek érdekében! Én is ezt próbálom, mert ők megérdemlik.

Üdvözlettel: Szatmáriné dr. Balogh Mária pszichológus

Elérhetőségeik:
A ,,Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület nyitott egy ,,Vörösiszap-károsultak Adomány” számlát, mert ezzel tudunk leggyorsabban segíteni, hogy megvásároljuk azonnal, amire szükség van.
Vezető: Varga Andrea

Számlaszám:
Balaton-felvidéki Takarékszövetkezet 72800061-10017997
IBAN: HU24 7280 0061 1001 7997 0000 0000
Magyar Takarékszövetkezeti Bank RT Budapest, 1122 Petényi köz 10. SWIFT kód: TAKBHUHB
A természetbeni adományokat a Kristály-völgy Egyesület irodájába (8400 Ajka, Sport u. 14., Bányász Sportpálya) várjuk.
Köszönjük mindenkinek!
Varga Andrea: 06/70/940-4368
Daragó Gabriella: 06/70/940-4367
Némethné Andrea 06/70/940-4366

[poll id=”41″]

Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások (0): megnézem

ZÖLD
Felmentettek mindenkit a vörösiszap-perben

A Veszprémi Törvényszék első fokon minden vádlottat felmentett minden vádpontban a vörösiszap-katasztrófa miatt indult, 15 vádlottas büntetőügyben. Az ítélet indoklása szerint a katasztrófát még a kilencvenes években elkövetett tervezési hibák okozhatták, nem a Mal Zrt.-nél 2010-ben dolgozók gondatlansága.  A 2010-ben tíz ember halálát okozó vörösiszap-katasztrófa mind a 15 vádlottját felmentették. A 15 ember ellen különböző vádpontokban, […]

Felmentettek mindenkit a vörösiszap-perben
2016. január 28. csütörtök
OFF
Menekülők? Menekülök …

Bármennyire is tudjuk, hogy más ha valamit a TV képernyőjén látunk és az, amit személyesen megtapasztalunk a helyszínen, eléggé megütött, amikor ma vonattal Bp-re mentem és a Keletiből kijöttem ez a kép fogadott. Egészen elképesztő és szürreális a látvány. Több ezren lehetnek, többségük a földön ülve pokrócon, de a többség inkább szétszedett papírdobozokon. Az ott […]

Menekülők? Menekülök …
2015. szeptember 3. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább