Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. október 8. péntek

Nagypolgári …

Bár az ingatlanos apróhirdetések böngészése nem a mi profilunk, a fenti mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

NAGYPOLGÁRI.

Ez egy meglehetősen divatjamúlt szó, nem is használják már, ennek ellenére úgy tűnik az ingatlanos szakmában ez mégis valami hívószó lehet, ha ezzel jellemzik az eladandó lakást. A mellékelt alaprajz alapján ez sok mindennek mondható, de legkevésbé „nagypolgárinak”. Leginkább egy lepusztult 3,5 szobás lakásnak, amiben a félszoba szélessége valószínűleg nem éri el a 2 m-t sem. A nagypolgári lakásokban valóban a konyhából nyíltak általában a cselédszobák, de pusztán ettől még nem lesz az.

A nagypolgári lakás ott kezdődik, hogy tágas, nagy a belmagasság és nem ott, hogy pusztán divatjamúlt koloniállal van berendezve.

forrás: 95 m2-es, felújítandó nagypolgári tégla lakás

Hozzászólások (1): megnézem

  • Nagy Zoltán

    2010. október 25. hétfő 13:30

    #76700

    Hát ez kb annyira nagypolgári, mint amikor egy kis telken lévő, több szobás, de még villának is nehezen elsüthető házat meghirdetnek kastélyként. Ilyenbe is sikerült már belebotlanom.

ÉPÍTÉSI JOG
Fogalommagyarázatok | terasz, erkély, loggia

A mostani írástól ne várjanak szigorúan szakmai meghatározást. Az index.hu oldalán jelent meg egy igen élvezetes fotóösszeállítás a Fortepan fotógyűjtemény felhasználásával. Korabeli privát fotók segítségével értelmezik a címben szereplő fogalmakat. Index – Fortepan – Szevasz, van nálatok terasz?

Fogalommagyarázatok | terasz, erkély, loggia
2017. április 7. péntek
SZAKMA
Mi valósult meg a építészetpolitikából? | 15. Nemzeti Tervezési és Építésügyi Fogalomtár

2015. szeptemberében jelent meg az építésügy átalakítását célzó 1567/2015. (IX. 4.) Korm. határozat, amely jelentős részben előrevetítette azokat a jogszabály változásokat, amikre 2016 során annyira rácsodálkoztunk. E sorozat keretében a 2015-ös építészetpolitikai elképzeléseket vetjük össze a ténylegesen megjelent jogszabályokkal illetve az ezek nyomán kialakult gyakorlattal.      15. Nemzeti Tervezési és Építésügyi Fogalomtár 15.1 Az építésügyi […]

Mi valósult meg a építészetpolitikából? | 15. Nemzeti Tervezési és Építésügyi Fogalomtár
2017. március 11. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább