Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. október 5. kedd

MÉB 77. | VividFluxury

VividFluxury
Ebben a blogban mutatja meg azokat a kincseket, melyek után nap mint nap kutat a neten. Fontos tudni róla, hogy szereti a szépet, az elegánsat, a csípőset, a különlegeset. A bizarrt, a meghökkentőt. A fekete humort, az iróniát. A Martini Biancót. A virágokat. Rajong a zenéért, a kortárs képzőművészetért és a cipőkért. Egy hatalmas, fekete szemüvegen keresztül szemléli a világot – ennek ellenére imádja a vibrálást, a színeket, még ha ez nem is látszik rajta. Meg a blogján se. Pici. Dizájnszerkesztett a Stílus magazinnál, felszolgált talpig lakkban, a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán szerezte diplomáját. Jelenleg a LIST Magazine képzőművészeti szerkesztője.

Mit érdemes tudni Rólad?

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen végeztem festő szakon, előtte művészeti szakközépiskolába jártam, innen a szűnni nem akaró érdeklődés a kortárs képzőművészet iránt. Ezt alkalmanként igyekszem a blogon is megmutatni. A divat és design témakör később kezdett el érdekelni tudatosabban. Kiskorom óta hatással van rám az erőteljes, karakteres vizuális kultúra, legyen az képző- vagy iparművészeti alkotás vagy egy – számomra – izgalmas divatbemutató, esetleg lookbook. Talán ennek lehet az egyik következménye, hogy évekig „éltem” underground szubkultúrá(k)ban, nem csak a külsőségek miatt, s annak ellenére, hogy az érdeklődési köröm folyamatosan tágul, ezeket az éveket soha nem fogom tudni letagadni, de nem is akarom.
Viszonylag sűrűn vagyok cinikus meg ironizálok, ez a blogon is meglátszik. Néha pedig egészen képtelen vagyok kifejezetten morbid dolgokat komolyan venni.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Sohasem volt igazán célom a bloggal, talán csak az, hogy valahogy megmutassak magamból egy apró részletet, méghozzá az ízlésemen keresztül. Illetve ez csak részben igaz, hiszen amikor elkezdtem 2007-ben, nem igazán volt itthon olyan blog, mely egyszerre foglalkozott volna modern dizájntárgyakkal és fétisfotókkal. Ezek a témák mind-mind érdekelnek, közel állnak hozzám, tehát egyértelműen rólam szól az egész. Emellett egész egyszerűen szerettem volna másoknak is megmutatni azt a rengeteg ötletet, témát, formát, tehetséges embert, amikkel/akikkel nap mint nap szembetalálom magam a neten keresztül (is), és biztos inspirációforrásként tekintek rájuk.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

A blognak köszönhetően kerültem magazinokhoz, megismertem rengeteg értékes és izgalmas embert, akik otthonosan mozognak a kézőművészet és leginkább a divat világában.
A festés sajnos egy ideje a háttérbe szorult, de igyekszem ezen minél előbb változtatni.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

A semmittevésből való kilábalás, egy szakítás, az állandó vizuális ingerek, melyekből rengeteget kapok, és egy nagyon jó barát, aki szintén blogger, méghozzá PinkTsunamii néven. Tulajdonképpen kellett valami, ami lefoglalt, kreatívnak is mondható, mégis volt rá időm az egyetem és a festés mellett. Persze most már semmi esetre sem hagynám abba.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Ez teljesen változó, leginkább az időbeosztásomtól függ. Általában 15-20 bejegyzést írok meg, de minél több érdekes dolgot találok, annál sűrűbben lesznek írások is.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Azt nem tudom, hogy az olvasók körében mik a legsikeresebbek, de ha azt veszem figyelembe, hogy a keresőkifejezések 80%-a szexuális témájú, és ezen belül is az extrémebb fajtákból, akkor gondolom, hogy azok.
Kedvenc témám maga a fekete szín, ha feketében látok valami izgalmasat, akkor az mehet is ki. Nehéz ezt pontosan belőni, túl sok minden érdekel, de pl. az anatómia is a kedvencek közé sorolható. Volt már a blogon agy alakú sütemény és röntgenképet ábrázoló lámpaernyő – az ilyesmiknek biztos helyük van nálam.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Hozzászólás kevés van, havi szinten kb. 4-5000 egyéni látogatóm van. Ezt leginkább annak tudom be, hogy a blog csak magyarul olvasható.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Szinte mindent én választok, csak néha kapok ötleteket, javaslatokat. Ezeket kivétel nélkül nagy örömmel fogadom, hiszen ez egyben pozitív visszajelzés is, nagyon jó érzés, ha az olvasóknak valamiről az én blogom ugrik be, vannak közös pontok.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Néha túl sokat, néha túl keveset, de átlagosan talán egy órát. A blog külsején már nem szívesen változtatnék, ha mégis, akkor ez nem mostanában fog előfordulni. Gyakran visszaolvasom a régebbi írásokat is, próbálok kijavítani dolgokat. De ha a saját blogommal nem is törődöm annyira, másokét rendszeresen nézem, újak után kutatok. Napi szinten kb. 50 blogot nézek meg (ha van rá idő és energia).

Van kapcsolatod, személyes ismeretséged más bloggerekkel?

Csak olyanokkal, akiket már a blogolás előtt is ismertem. Vannak, akik megkeresnek, ilyen-olyan formában „kapcsolatban” vagyunk, de ez ritka és személyesnek egyáltalán nem mondható.

Melyek a kedvenc MAGYAR nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Furcsa, de egyre inkább nincs ilyen. A MashKULTURE, a PinkTsunamii, a DesignPumpa azok, melyeket rendszeresen szoktam olvasni.

Van-e kitűzött célod, vagy pl. meddig tervezed írni a blogot?

Jó lenne kicsit komolyabban foglalkozni vele, amolyan teljeskörű munkaként. Egyelőre erre nem sok esélyt látok. Ahogy említettem, túl sok minden érdekel, viszont egyik témában sem vagyok annyira profi, hogy szakmailag komoly anyagot mutassak be. Inkább megmarad hobbinak.
Meddig tervezem írni a blogot? Az érdeklődésem kielégíthetetlen, tehát elég sokáig. Meg egyébként is rosszul érezném magam nélküle. Az enyém, elkezdtem, dolgozom rajta, törődöm vele, szóval nem hanyagolhatom, felelősséggel tartozom érte.

Van más blogod is?

Elkezdtem egyet, amolyan gyűjtőblogot szöveg nélkül, nem saját anyaggal, de nem nyúltam hozzá több mint fél éve. Nem volt elég jó a koncepció.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Twitteren igen, Facebookon csak magánszemélyként. Valahogy ízléstelennek érezném, ha csinálnék egy rajongói oldalt a saját blogomnak. A bejegyzéseket egyszerűbbnek tartom Twitteren közzétenni, a Facebookot inkább meghagyom a valódi ismerőseim elérésére.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Nem akartam ezzel törődni, de rá kellett jönnöm, hogy ha promotálni akarom a blogot, akkor minél több helyen meg kell mutatnom. De ez nekem nehezen megy, ezért sincs sok látogató. Akik megtalálnak, azok általában másokon keresztül, vagy teljesen véletlenül. Nem vagyok jó önpromócióból. Ettől függetlenül rettenetesen fontos, s egyre inkább elengedhetetlen a mindennapi életben.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Részemről köszönöm az eddigi figyelmet és érdeklődést, örülök, hogy mások számára is tudok sok érdekességet mutatni, még ha azok néha picit meghökkentőek is! Bár pont ez a cél, és ezt a jó szokásomat igyekszem megtartani a közeljövőben, remélhetőleg feszegetve a saját határaimat. Megpróbálom a legborzalmasabb dolgokban is megtalálni a szépet, ezt csak javasolni tudom mindenkinek!

/wp-content/uploads/icons/rss-podcast/podcast%20copy-2.png VividFluxury
A blog indulása: 2008 | emailcím: vividfluxury [at] yahoo [dot] com | Twitter

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
ne maradjon le a további MÉB bloginterjúkról, iratkozzon fel itt a téma RSS-ére

[poll id=”37″]

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább