Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. augusztus 5. csütörtök

Goldenblog 2010 | Szakmai blogok eredménye

Az idei Goldenblog versenyre bár neveztem a kooseptar.hu-t, de még csak posztot sem szenteltem neki, nem reklámoztam, nem szólítottam fel az olvasókat, hogy szavazzanak ránk. Megszületett az eredmény, itt olvasható az értékelésekkel együtt:

1. Addict blog
2. Trendlabor
3. Terepnapló
4. Munkahelyi Terror
5. Szőlőművelés
6. Teret alkotunk
7. Koos.hu
8. Varaljay.com – Social Marketing
9. Néder Melinda
10. Webforgalom

Jól látható, hogy a szakmai/tanácsadó blogok versenyében évek óta az első 10 blogban a média (én ide sorolom a marketinget és a SEO-t is) uralja a terepet, az idei 10-ből gyakorlatilag 5 oda tartozik (ráadásul az első 3 is az). Persze lehet erre azt mondani, hogy savanyú a szőlő, amiért nem sikerült dobogós helyezést elérni. Nyilván sajnálom, mert ha már részt veszek egy versenyen, akkor nem töltelék szeretnék lenni.

A 7. hely természetesen nem töltelék kategória, örülök neki és annak is hogy további két hasonló profilú blog, a Teret alkotunk és Néder Melinda blogja szintén az első 10 közé került. További örömre ad okot az, hogy az Egészség-életmód kategóriában az első helyen végzett a számos építészeti témával is foglalkozó Burzsuj blog illetve 3. és a 4. helyen végzett  Otthon, édes és a Greenpolis blog. Természetesen mindannyiukkal készül majd MÉB interjú.

A média ilyen túlsúlya azonban számomra döbbenetes és egyben azt is jelenti, hogy egy kissé bennfentes lett az egész, mint amikor a médiában elsősorban csak magáról a médiáról beszélnénk. Pedig a média világán túl is van élet, mi több ott kezdődik igazán és aki ismeri valamelyest a konkrét szakmákhoz kapcsolódó blogvilágot, az tudja, milyen óriási a választék.

2009-ben még inkább zavaró volt ez a fajta túlsúly, hiszen a GB Tanácsadói kategória első 10 helyezettjének listájában jól látszik, hogy az első 10 blogból 8 db lényegében a média területén mozgott.

  1. Rabbit | online media blog
  2. SEO blog – Longhand
  3. Startup Blog
  4. Blogvilág
  5. Karmamédia
  6. Mit vegyünk a gyereknek?
  7. JabJab
  8. Palócz István
  9. Ergománia
  10. Gazdagmami

Gratulálok a győztes Addict blog -nak, számomra is ez a blog jelenti a „reklám blogot”, megérdemelten kapta meg az első helyezést!

Hozzászólások (4): megnézem

  • Rambo

    2010. augusztus 6. péntek 20:29

    #73009

    Kedves Koós Miklós!

    Nekem nagyon tetszik ez a szakportálba oltott blog (vagy fordítva). Viszont ez a verseny egy nagy játék, nem? Hát ki tud objektíven összehasonlítani egy építészeti egy elektrokardiográfiai(!) és egy autós blogot? Érzetek csatája ez. másrészről szerintem csúcsteljesítmény két egymást követő évben a top tízben lenni.

  • TÜKE

    2010. december 2. csütörtök 14:34

    #77728

    Bizonyára én vagyok az autodidakta (is) meg sok egyéb más !
    Valahogy ezt (is) csak ma találtam meg !
    Utólag is elismerésem !
    Elnézést,ha nem a megfelelő helyen említem ezeket !
    https://www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=35898
    Bár túl sokat még nem olvastam belőlük de
    https://www.elprojekt.hu/nezopontok/_egypercesek
    ( mintha építészeket is láttam volna ott ?)

  • TÜKE

    2011. július 7. csütörtök 15:41

    #81019
  • Tüke

    2011. augusztus 8. hétfő 15:50

    #81251
JÓTANÁCS
Mikor lesz már végre rend a lépcsőházban?

a kép forrása Panoramio Kedves Miklós, Mint tudod egy nagy társasházban lakunk és évtizedek óta romos a lépcsőházunk. Amióta megvehettük a lakásokat a közös képviselők jöttek és mentek, mindegyik ígérte a felújítását, de a vége mindig az lett, hogy maradt minden a régiben.  A legutóbb megválasztott képviselő is azt ígérte, a lépcsőház lesz az első, […]

Mikor lesz már végre rend a lépcsőházban?
2011. november 18. péntek
TECH
Használható-e a koos.hu? – kérdőív

Jővő áprilisban lesz 5 éves a kooseptar.hu blog és ebből az alkalomból szeretnénk még használhatóbbá tenni az oldalt, amihez egy kérdőív kitöltésével a kedves olvasók segítségét is kérjük. A kérdőív már nem elérhető.

Használható-e a koos.hu? – kérdőív
2011. október 25. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább