Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. július 13. kedd

CEP® Passzívház Expo 2010

Az energiahatékony építészetről és felújításról szóló kiállítás másodszor Budapesten

A CEP® Passzívház Expo 2009-es sikere után, ahol 33 kiállító mintegy 500 m2-en mutatta be az energiahatékony építés-felújítás és a passzívház-építés technológiájának legújabb vívmányait, idén október 27-28. között kerül megrendezésre. A dekoratív kiállítást a két nap alatt összesen mintegy 800 fő – 90 százalékban szakmai – látogató tekintette meg és folytatott értékes beszélgetéseket a kiállítókkal.

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi Kiállítás és Konferencia az Energiahatékony és Intelligens Épületekről 2010. október 27-28-án új néven, de a korábbihoz hasonló feltételekkel kerül megrendezésre Budapesten , a budakeszi úti Europa Hotels & Congress Centerben. A kiállításon az energiahatékony épületek és felújítás területéről valamint a legújabb termékekről, technológiákról, szolgáltatásokról és innovációkról kaphat áttekintő képet. A piac aktuális trendjeit szintén beépítjük a kiállítás és a konferenciák koncepciójába.

2010-ben a kiállítás az energiahatékony és intelligens épületekre, kiemelten a középületekre és ezek energiahatékony felújítására, valamint a Magyarországon is egyre ismertebb passzívház technológiára fókuszál.

A CEP® fő témakörei:

  • energiahatékony építés és felújítás: épületenergetika ablak, ajtó, homlokzatvédelem, műemlékvédelem, környezetbarát építőanyagok, hőszigetelés, fal- és tetőszerkezetek, szolár, világítástechnika, geotermia
  • energiahatékony és intelligens épületek: alacsony energiájú házak, fából készült épületek, smart home
  • passzívház és passzívház technológia kritériumai, minősítés módjai
  • energiatanácsadás, építés-felújítás finanszírozása és az új támogatási rendszerek

A kiállítás keretében megrendezésre kerülő szakmai konferenciákon megismerthetjük hazai és külföldi neves tervezők és szakértők tapasztalatai alapján szerzett gyakorlati alkalmazások lehetőségeit, átfogó képet kaphatunk az alkalmazható passzívház technológiákról és meghallgathatjuk a nemzetközi és magyar gyakorlat példáit. A kiállítóknak lehetősége van bemutatni szakmai tevékenységüket a konferenciákon vagy a Kiállítói Fórumon.

A rendezvény erős hazai szakmai támogatottságot élvez, szakmai partnereink között tudhatjuk többek között a Magyar Passzívház Szövetséget és a Magyar Épületgépészek Szövetségét, valamint a vezető szaklapokat is.

A rendezvény a 2010. október 27 és november 14 között megrendezésre kerülő Zöld Építészeti Napok része, amely az energiahatékony építés, felújítás, passzívházépítés, könnyűszerkezetes készházépítés és a fenntartható településfejlesztés jegyében létrehozott rendezvénysorozat. Az esemény keretében kerül sor a Lakás- és Épületenergetika Tanács (LÉT) következő ülésére is.

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

Kapcsolat és információk:
REECO Hungary Kft. |  Zsótér Gabriella
1123, Budapest, Győri út 20
Tel: +36-1-225-2141 | Fax: +36-1-225-2145
info@cep-expo.hu | www.cep-expo.hu

A kooseptar.hu a CEP® Passzívház Expo médiatámogatója, ennek keretében jelent meg e fenti tájékoztató.

[poll id=”19″]
A fentiekre 2009 februárja óta (több cikkben is) folyamatosan lehet szavazni

Hozzászólások (4): megnézem

  • Tóth Endre

    2010. július 15. csütörtök 05:31

    #72718

    Tisztelt Koós ur.
    Én dolgozok egy zöld fal rendszeren kb,3éve . Autómata öntözőrendszerellel
    és a fölösleges vizelvezető rendszer kiépitésével müködik.Kiváló höszigetelö
    hatása van ilyen ,kánikulában A látványa csodálatos.A fal 20 m hosszú és5m magas.Ha érdekli küldök pár fotót.
    Üdv Tóth Endre.

  • Tóth Endre

    2010. július 16. péntek 13:08

    #72734

    [re=72718]Tóth Endre[/re]:

  • Huber Pál Kolozs

    2011. június 13. hétfő 14:46

    #80654

    [re=72734]Tóth Endre[/re]: Tisztelt Tóth Úr,
    szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot, mert rendkívül tetszik a háza és szeretném azt élőben látni és talán tudna egy pár ötletet adni nekem hasonló dologban a kivitelezéshez.
    Tisztelettel köszöntöm
    Huber Pál Kolozs

SZAKMA
ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia

Az ÉMI szakmai konferencia-sorozatot indít azzal a céllal, hogy a szakmai közvélemény minél szélesebb körével ismertesse meg az építésügyi műszaki irányelv-tervezeteket és minél többen kifejthessék véleményüket, gondolataikat a témában. Az első konferencia június 13-án, az ÉMI szentendrei Tudásközpontjában kerül megrendezésre. A hazai építési gyakorlatban – eltekintve az utóbbi három évtizedtől –, jó hagyománya volt a […]

ÉMI | Építésügyi műszaki irányelv konferencia
2018. június 10. vasárnap
SZAKMA
Construma 2018 – ÉMI program

(sajtóközlemény) Az idei Construma szakkiállításon is tartalmas és érdekes témákkal várjuk az ÉMI standjára érkezőket. A szakmai és lakossági napokon is hasznos tudnivalókat, aktuális információkat hallhatnak szakembereink és meghívott vendégeink révén. Mindemellett látványos vizsgálati bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. Szerdai és csütörtöki szakmai programunkon MÉK-pontot kapnak a résztvevők. Várjuk az ÉMI kiállítói standján: A pavilon – […]

Construma 2018 – ÉMI program
2018. április 10. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább