Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. július 1. csütörtök

PET Pillekő Projekt 2010

2007 végén számoltunk be egy érdekes újrahasznosítási projektről, a Pillekőről. Pár napja ismét levelet kaptam Antal Csabától, a projekt vezetőjétől:

2007-ben már küldtem anyagot a pillekőről és meg is jelent az oldalon, amit még egyszer nagyon szépen köszönök. Újabb fejleményekkel tudok szolgálni. A színes város project keretében pillekő ülőbútorokat készítettünk a Flórián térre illetve a Moszkva térre július végére várjuk a kihelyezést.  Júliusban a  Pécsi Tudomány Egyetem hallgatóival közösen pillekő pihenőparkot alakítunk ki.

A pillekő fő funkciója inkább organikus térbútor, térelem , ..természetesen ezek lehetnek akár állatfigurás használati tárgyak , játékok is. A méret teljesen változó, attól függően, hogy mi készül belőle. Az iskolásoknak 50 -60 db flakonból készítünk egy téralkotást, ezek általában figurális formák.

A gyerekek készítik el, egy szakember segítségével és a festést teljes mértékben egyedül végzik . Kültéri vizes bázisú festéket használunk amit lakkozunk a végén.

Egy utcabútor (pl. Moszkva téri) 150 flakonból készül. A térelemek statikusak.

Hozzászólások (0): megnézem

ZÖLD
Ennyi év alatt bomlanak le a tengerben …

Mindez annak fényében érdekes, hogy a Csendes óceánon egy Texas állam méretű szemétsziget úszik, nagyrészt 450 év alatt lebomló PET palackokkal. Forrás Mindennek ez a vége:

Ennyi év alatt bomlanak le a tengerben …
2015. augusztus 19. szerda
ZÖLD
Hogy csinálják a svédek?

Bár az újrahasznositás terén sokat javultak a hazai viszonyok, az ideálistól még fényévekre vagyunk. Az alábbi cikk a svéd példát mutatja be, ahol már közelítenek a teljes, 100%-os újrahasznosításhoz Hogy csinálják a svédek? – Zöld Bazár: zöld hírek, ötletek, innovációk. A témához kapcsolódik az Index tavaly nyári cikke, mely szerint közel 900 ezer embernek jelentene […]

Hogy csinálják a svédek?
2015. január 28. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább