Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. június 15. kedd

A gőz, mint füst

Didcot Shutdown by Greenpeace UK.

Miért van az, hogy a különféle környezetszennyezési ábrázolásokban, akciókban előreszeretettel mutatnak óriási füstölgő kéményeket, amik valójában nem is kémények, hanem hűtőtornyok és nem is füstölögnek, hanem szimpla vízgőzt bocsátanak ki?

„Greenpeace activist beside smoke stacks, Didcot power station”

Greenpeace activist beside smoke stacks, Didcot power station by  Greenpeace UK.

A legjobb az, hogy még a Greenpeace is rendszeresen közül ilyen képeket, mint pl. a fenti fotó, pedig ha valakinek tudnia kellene – nekik aztán igencsak -, hogy ennek semmi köze a CO2 kibocsátáshoz és levegőszennyezéshez (ha van is, az elenyésző a tényleges égéstermékek hatásához képest).

Hozzászólások (2): megnézem

  • Márton László Attila

    2010. június 15. kedd 19:59

    #72430

    Valószínű azért, mert ez tipikus esete annak, hogy nem tudjuk, hogy mit látunk.

    Bevallom, én is füstnek mondtam volna, mert annak látszik, és hiányzik a háttértudásom, amiből kiderülne, hogy mit is látok valójában.

    De azt hiszem ez korunk kórtünete, mivel egyre több olyan dolog van amiről már nem tudjuk, és még több amiről még (lehet soha) nem tudjuk hogy működik. Persze ez még a dolog kisebbik része, a nagyobb gond, hogy nem is ismerjük fel ezt.

    ———————————————–

    Ha a Greenpeace tévesen közöl ilyen képeket, az elég nagy ciki nekik 🙂

  • Kálmán László

    2010. június 16. szerda 08:36

    #72436

    A Greenpeace korábban kiadott egy energiaforradalom című kiadványt, Nekik a földgáztüzelésű gázmotor is megújuló energia, mit kell ezen csodálkozni, a legtöbb zöld szervezet egy ultraliberális, anarchista vallási szekta.

ZÖLD
A Paksi Atomerőműben jártam

A Baranya Megyei Mérnök Kamara szervezett egy üzemlátogatást, ami a Tolna Megyei Mérnök Kamara programjához kapcsolódott. Meghívtak és mivel nem jártam még az erőműben, örömmel elfogadtam a meghívást. A program Szekszárdon kezdődött egy konferenciával, amin a teljes PAKS2 vezérkar jelen volt, élén a tulajdonosi jogokkal felruházott tárca nélküli miniszterrel Süli Jánossal Az illusztris vendégek száma […]

A Paksi Atomerőműben jártam
2017. december 8. péntek
ZÖLD
Miért jó a házi szennyvíztisztító berendezés?

(x)  A tiszta ivóvíz kincs és úgy is kell bánnunk vele. Magyarország víz nagyhatalom, őseink hagyták ránk. Bölcsen tudták amikor hazát kerestek, hogy az a föld a legértékesebb, ahol sok tiszta víz található. Szerencsére van víztartalékunk, de ez az állapot nem örökké tartó. Mindenképpen ügyelnünk kell a vizeink tisztaságára és arra, hogy csak akkor használjunk […]

Miért jó a házi szennyvíztisztító berendezés?
2017. május 28. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább