Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. június 10. csütörtök

MÉB 42. | solidfill pictures

A ma bemutatásra kerülő blog unicum, lévén Lőrincz Áron, a blog szerzője az általa készített videókat mutatja be a közönségének a solidfill pictures oldalain

Mit érdemes tudni Rólad?

Mindig is vonzottak a vizuális közlési formák különböző eszközei, lehetőségei a ceruzától az ecseten át a restauráláson keresztül a 3d látványtervezézig, filmkészítéssel bezárólag. 2004-ben végeztem a MOME építész szakán, az utóbbi pár évben főleg építészeti látványtervek készítése köt le. Egyre jobban érdekel a mozgóképes műfaj és azon belül a kísérletezés az építészet-film-fikció-város témaköre és ezek kapcsolata. Mivel szabadidőmben tudok ezzel foglalkozni, sajnos elég kevés dolog jut el a megvalósulásig.

Mi a bloggal a célod, küldetésed? Referencia, szakmai vagy megrendelői kapcsolatkeresés vagy esetleg más?

Az eredeti célom a bloggal a kísérleti mozgóképeim publikálása, aztán nemrég összevontam a szakmai portfoliot tartalmazó honlapommal, hogy minden egy helyen legyen, így egyszerűbb.

Havonta mennyi posztod jelenik meg?

sajnos nagyon kevés, inkább több havnota jelenik meg 1 új poszt…

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Az olvasók (vagy inkább: nézők) nagyon szerették a nagyvárad téri Sote tömbbel kapcsolatos „theoretical block” rövidfilmem, összesen már több mint 78ezren nézték meg a világ különböző pontjáról és több száz kisebb nagyobb blog is posztolt róla (pl. urbanista, ingatlanmenedzser, archdaily). Ezzel kapcsolatban az MR2 egyik műsorába (netidők) is meghívtak egy kerekasztal beszélgetésre. Rengetegen szerették a belváros felett röpködő star wars-os űrhajókat is, amit igazából gyakorlásnak szántam és már sokan „feldolgoztak” előttem is, de ennek ellenére rengetegen nézték/nézik.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

egy aktuális új munka után ugrik meg a nézettség és többnyire attól függ hogy milyen más blogok veszik át a posztom. Egy-egy nagyobb oldal többezres megtekintést hoz. Sokan persze nem is az én blogomon kereszül nézik meg az adott munkám, hanem más blogokon, de kb 10% megnézi a blogomat is utána, vagy a többi filmem. Hozzászólások ritábban jönnek, nagy része a hivatkozó blogokra megy, egy része a vimeo-s oldalamra ahol „konkrétan vannak” az animációim, egy másik része pedig direkt e-mail-en keres meg.

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

tervem, hogy egyre több időt szakítok kísérletezésre és így több bejegyzésem is lesz.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

még megvagyok különösebb aktivitás nélkül is..

És végül mit üzensz az olvasóknak illetve a reménybeli megbízóidnak?

keressenek bátran! 🙂

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png solidfill pictures
A blog indulása: 2008 | A blog szerzője: Lőrincz Áron

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
Ha nem akar lemaradni a további MÉB bloginterjúkról, kérem iratkozzon fel itt a téma RSS-ére!

Hozzászólások (1): megnézem

  • Magyar építészeti blogok (MÉB)

    2010. július 19. hétfő 18:11

    #72801

    […] 44 | Szakrális építészet A blog indulása: 2008 43 | 2010up A blog indulása: 2009 42 | solidfill pictures A blog indulása: 2008 […]

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább