Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. június 9. szerda

MÉB 41. | Alumínium, a zöld fém

https://m.blog.hu/skins/wild_fantasy/img/header.gif

Amikor már azt gondoljuk, hogy már nagyon sokféle blogot ismerünk, akkor mindig „jön szembe” egy olyan, ami egyik kategóriába sem passzol. Első ránézésre céges blognak tűnt, ami Magyarországon ritka mint a holló, de aztán kiderült, hogy egy egyesületet kell mögötte keresni, ráadásul mindjárt két blogot is írnak Függönyfalak és  Alumínium, a zöld fém néven. A Lajtán innen ritkaság, hogy egy teljes iparág gondját vállára vevő egyesület ennyire érezze „az idők szavát” és blogírásba kezdjen. Már ezért megéri és megérdemli, hogy bemutassuk.

A blog nyitóoldalán az alábbi olvasható:

” Noha a bauxit egy heterogén, vörös színű kőzet, a belőle kinyert alumínium a legzöldebb anyag: 100%-osan újrahasznosítható minőségi veszteség nélkül. A hosszú élettartamnak, a karbantartásmentes alkalmazásnak, a jó újrahasznosíthatóságnak és az alacsony súlynak köszönhetően az alumínium ökomérlege rendkívül pozitív”

Mit érdemes tudni Rólad, Rólatok, kérdezem ezt azért, mert az aluta egy egyesület? Mi a fő célja a bloggal, marketing, érdekvédelem, felvilágosítás, kapcsolatépítés?

https://www.aluta.hu/img/logo.pngAz ALUTA 1999. június 22-én alakult meg az ÉVOSZ Alumínium Ablak és Homlokzat Tagozataként,  magyar alumínium ablak és homlokzatgyártók részvételével. 2004-től a szakmai képviselet működtetésére tett erőfeszítések hatékonyabbá tétele, önállóbb és kezdeményezőbb speciális érdekvédelem céljából független Egyesületté alakultunk, megtartva az ismert nevet és szoros együttműködését a szakmai társszervezetekkel – elsősorban az ÉVOSZ-val. A tagok közös szakmai és gazdasági érdekeinek képviselete mellett az Egyesület célja szakmai együttműködések kialakítása a közügyek, műszaki szabályozás,  szabványosítás, minőségbiztosítás, oktatás, kommunikáció, piacvédelem, a tisztességtelen vállalkozói magatartás kiszűrése területén.

Mindezek megvalósítása érdekében együttműködünk minden olyan állami, társadalmi és gazdálkodó szervezetekkel, más egyesületekkel és szövetségekkel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak elérését. Fő feladataink mellett műszaki-szellemi tudásbázisunkat felhasználva információkkal, háttéranyagokkal, műszaki rajzokkal, szakkönyvvel, tanácsadással, nívódíj pályázattal segítjük a piaci szereplőket, a partnereket, az oktatás szereplőit, a médiát, valamint az érdeklődőket.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra? Itt ráadásul két blogról is beszélhetünk: az alumínium és a függönyfal blogokról …

A kommunikáció. A mai, web 2.0-s világban tendencia, hogy az internetezők elfordulnak a hivatalos,  üzletszerűen létrehozott tartalmaktól, és a közösségekből nyerik ki a számukra hasznos információt és szórakoztató tartalmat.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Változó, a tagok aktivitásától, illetve az alumíniummal kapcsolatos tudományos hírektől függ.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok, amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Alumínium, üveg, és ezek gyártása. Modern építészet. Környezettudatosság. Az olvasóknak ez utóbbi kettő érdekes.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Száz alatt, minimális a hozzászólás.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

az Átlátszó alumínium

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

A Függönyfalakról szóló blogba az újonnan átadott épületeket teszem, az alumíniumos blogba az iparághoz kapcsolható alu-s tudományos híreket.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Hetente 1-2 óra

Melyek a kedvenc magyar nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Hg.hu

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Terveim szerint a blogba hamarosan olyan cikkek kerülnek, amelyek alkalmasak a továbbpublikálásra más építészeti és nem építészeti híroldalakon. Volt rá példa, ilyen volt a legolvasottabb cikkünk.

Elérhetőek vagytok a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Nem.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Fontosnak, de ez a szegmens olyannyira kicsi, hogy egyelőre nincs értelme.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Az alumínium-üveg épületek a modern építészet ikonjai, nem csak a modern szó hagyományos értelmében, de a mai környezettudatos, költséghatékony, többfunkciós, emberközeli technológiákat követelő világban is a jövőt jelentik.

Ezt képviseli az ALUTA Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület.

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Alumínium, a zöld fém
A blog indulása: 2009
Publikus emailcím: aluta (kukac) mail.datanet.hu
/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Függönyfalak
A blog indulása: 2009
Publikus emailcím: aluta (kukac) mail.datanet.hu

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
Ha nem akar lemaradni a további MÉB bloginterjúkról, kérem iratkozzon fel itt a téma RSS-ére!

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább