Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. június 8. kedd

MÉB 40. | Szoba kilátással

https://1.bp.blogspot.com/_qs3veaxF9PA/S2g2kLeqyuI/AAAAAAAAABY/wv4Dou1lfuo/S660/NORMA%2520mail%2520marr-oro%2520frontale.jpg

Ma az eddig bemutatott blogok közül (a pillanatnyilag) a legfiatalabbat mutatjuk be,  a 3 hónapja indult   Szoba kilátással nevű blogot, melyet Klein Kinga lakberendező szerkeszt.

Mit érdemes tudni Rólad?

Nyilván mindenkinek mást 🙂 Amit én most itt fontosnak tartok elmondani magamról az a következő. 44 éves vagyok, házasságban élek, van 2 csodálatos gyerekünk. Hosszú és kanyargós úton jutottam el a lakberendezésig, de nagyon szeretem ezt a szakmát, tetszik, hogy emberekkel kell beszélgetni és hogy színek, formák, felületek között élem a mindennapjaimat. Alapvetően nyitottnak, befogadónak tartom magam. A szorosan vett szakmán kívül sok minden érdekel ezek között a pszichológia, a filmek, a festészet, az építészet és a zene is.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Ezt a kérdést én is föltettem magamnak rövid idővel azután, hogy elkezdtem írni. Előtte, mikor még csak készültem rá, nem fogalmaztam meg magamnak csak magával ragadott az egész hangulata és csináltam ösztönösen, mert éreztem, hogy ez jó. Akkoriban olvastam Csíkszentmihályi Mihály egyik könyvét (nagyon ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi valami hiányzik az életéből) és ott arról van szó, hogy ezt a bizonyos flow-t, áramlatot, amit most röviden és felületesen valamiféle tevékenység közbeni elégedettség érzésnek fogalmaznék, azok érik el könnyebben, akik a tevékenységet önmagáért a tevékenységért végzik, nem pedig valamiféle díjért, elismerésért. Aztán rájöttem, hogy a legfontosabb nekem benne tényleg az, hogy azt csinálhatom, amit akarok, hogy nem szól bele senki.

Így rengeteget tanulok és pont arról, ami a legjobban érdekel. Ez az én blogom és mint ilyen én döntöm el, hogy miről írok, hogy mennyi lesz benne a személyes és mennyi a szárazabb szakmai rész, szabadon válogatok a témák között. Élvezem, hogy mikor benne vagyok, jönnek az ötletek, forog az agyam, keresem a képeket, közben új témákat találok, szóval talán ez a flow, azt hiszem. Ezen kívül persze nagyon fontosak a visszajelzések is, jólesnek a kommentek, akár szakmai, akár laikus.

Kapcsolódik-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül, mi a foglalkozásod?

Lakberendező vagyok egy konyhastúdióban, legtöbbször konyhákat tervezek, de a lakás bármely részébe kínálunk bútorokat.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Régóta kerestem valami pluszt a munkámon kívül, amiben megmutathatom önmagam, tehát egyrészt volt egy belső indíttatás, másrészt egy régi barátnőm (HS), akinek már évek óta van egy irodalmi blogja, unszolt szelíden egy éven keresztül, mire elindult bennem, hogy ez valóban az lehetne, amit én keresek.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Igyekszem hetente minimum egy bejegyzést írni, ha több időm van, akkor többet.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Mind kedvenc, amelyik a blogban szerepel: lakberendezés, design, fotózás, épületek, festészet, de ezeken belül mindig az a kedvenc, amin éppen dolgozom, amihez anyagot gyűjtök. Illetve, amikor egy bejegyzés több kategóriába is belefér, annak nagyon tudok örülni.

Hogy melyek a sikeres bejegyzések? Nem igazán tudom megítélni. Ez a blog még csak most múlt 3 hónapos, ez nem túl nagy idő és még a látogatók számát sem tudom, ugyanis én ezt a blogot tényleg teljesen egyedül készítem és hogy úgy mondjam  vannak hiányosságaim a dolog informatikati illetve web design részét illetőleg, Jó lenne képezni magam ilyen szempontból, de sajnos nincs rá lehetőségem.

Havonta mennyi a hozzászólás?

30 és 50 között, de ebben benne vannak az én válaszaim is. Szeretek beszélgetni az emberekkel.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Mint említettem ezt nehéz meghatározni. Én annak örülök nagyon, mikor szakmabeliek és laikusok is hozzászólnak és kialakul egy párbeszéd közöttünk a témáról, amolyan fórum szerűen. Jó lenne, ha ez gyakrabban létrejönne.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Teljes mértékben magam választom őket, de szívesen venném ha kérdeznének az olvasóim és ezekre válaszolva utána nézhetnék egy-egy témának.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Változó. Ha bejegyzést írok, vagy anyagot gyűjtök néha 2-3 óra is kevés, ha csak rendezgetem 10 perctől fél óráig is eltarthat. Attól függ mennyire kalandozom el illletve mennyi az időm rá.

Van kapcsolatod, személyes ismeretséged más bloggerekkel?

Személyes ismeretségem nincs, akit ismerek a blogon keresztül ismertem meg. Van akivel már az első kommenteléstől vagy e-mail váltástól közvetlen, baráti a kapcsolat és már gondoltam rá, hogy jó lenne őt személyesen is megismerni. Van azonban olyan is, aki soha nem kommentel vissza, de nem baj, nem vagyunk egyformák.

Melyek a kedvenc magyar nyelvű (építészeti, design, zöld) blogjaid?

Nem ismerek sokat. Hna blogját nagyon szeretem szakszerű és érdekes, kimerítően tárgyal egy-egy témát. Mindig találok benne valami csemegét. Néder Melindát nem lehet megkerülni, úgy gondolom övé az egyik legismertebb lakberendezés témájú blog. Sokfélesége miatt tetszik a Manzárd Café és a Design Pumpa. A Térkultúra is nagyon színvonalas. Petra egyszer teljesen az ízlésemnek megfelelő dolgokat mutat be, néha pedig végletesen mást, de pont ezért érdekel. Kisflanc blogja igazi nőcis blog, úgy érzem. Szeretem nézegetni, inspirál. Végül, de nem utolsó sorban nemrég ismertem meg a Dekorellát és a Dizáint, igyekszem ezeket is nézegetni, ha van időm. Rengeteg érdekes blogot találtam most a te honlapodon, mostantól ott is fogok kutakodni (a Kisflanc, a Manzárd Cafe, a Design Pumpa, a Dekorella és a Dizain már a mi listánkban is szerepelnek, hamarosan be is mutatjuk őket – a szerk.).

Van-e kitűzött célod, hogy meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Mint mondtam én ezt most hihetetlenül élvezem, tehát addig írom, amíg így érzem, aztán majd meglátom. Van még rengeteg ötletem, esetleg egy másik blog is, de erre jelenleg nincs elég időm.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Még nem, de tervezem.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Szerintem, ha az ember egyfajta jó értelemben vett karrierépítésben gondolkozik, nagyon fontos lehet.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Jöjjenek, olvassanak, kommenteljenek, kérdezzenek!

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Szoba kilátással
A blog indulása: 2010
Publikus emailcím: kleinkinga26 (kukac) gmail.com
A blog szerzője: Klein Kinga

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png magyar építészeti blogok és bloginterjúk
Ha nem akar lemaradni a további MÉB bloginterjúkról, kérem iratkozzon fel itt a téma RSS-ére!

Hozzászólások (1): megnézem

  • ger82

    2010. június 10. csütörtök 10:29

    #72385

    Tisztelt Koos Úr!

    Amióta ezen a blogon más blogjait veszi elő, unalmas és érdektelek lett az oldal, érdekes lenne, hogy megmaradt-e a nézettség, persze az Ön blogja azt csinál amit akar, de gondoltam jelzem, hogy ez így unalmas, a legjobb szerintem a tervkritika volt de azt sincs, szomorú (nekem)

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább