Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
A honlap alapértelmezése
2010. május 31. hétfő

Olvasnivaló | Pannónia útjain és magyar várak

Pannónia útjain

megjelent a Szép Magyarország magazin tematikus különszáma

Pannónia útjain címet viselő tematikus lapszámunk a római kor hazai emlékanyagának egy jóval szélesebb körű feldolgozására vállalkozik, mint a tavalyi évben kiadott „A római birodalom határai – A limes” címet viselő lapszámunk. Mindkét kiadvány annak a folyamatnak az előkészítését mutatja be, melynek végeredményeként a limes hazai emlékei is felkerülhetnek a világörökségi listára.

Hazánk kifejezetten gazdag római kori emlékekben, melyek között számos egyedülálló érték van. Megőrzésük így egyetemes feladat, a világörökségi cím kiérdemlésével pedig olyan települések kerülhetnek a nemzetközi figyelem középpontjába, amelyek ezt egyébként nagyon nehezen érhetnék el.

Lapszámainkkal ezekre a kiemelkedő értékű látnivalókra és arra a hatalmas, már folyamatban lévő munkára szeretnénk felhívni az olvasók figyelmét, aminek reményeink szerint néhány éven belül az lesz az eredménye, hogy a limes magyarországi szakaszai is a világörökség részei lesznek.

A tavalyi lapszámban a limes magyarországi szakaszát jártuk végig, bemutatva az egyes látnivalókat a Duna mentén. Az idei számban -megtartva a limes kiemelt látnivalóinak a bemutatását- már jóval nagyobb utat járunk be az egykori -rómaiak által- használt útvonalakon, sorra bemutatva Pannónia tartomány legjelentősebb városait, műemlékeit.

A nagyon érdekes és izgalmas utazás végére pedig, reményeink szerint, az olvasók is jobban megismerik ennek a nagyszerű korszaknak az eredményeit, melyek közül nagyon sok még évszázadokig hatással volt az itt élők sorsára (honfoglaló őseink például használták a rómaik egykori építményeinek akkor még álló maradványait, épített útjait, stb.)

  • A lapszám ára : 495 forint
  • Megrendelhető a kiadónál:
  • telefon: (1) 332-3261 (1) 332-3261
  • e-mail: kiado@szepmagyarorszag.hu

Magyar várak rajzos térképen

Megjelent a magyarországi várak első látvány térképe, ami a várak elhelyezkedésük szerint, korabeli állapotuk rekonstrukciós elképzelése szerint jelenik meg a térkép grafikus oldalán. A térkép hátoldala fontos információkat tartalmaz a várakról, és közel 50 magyar vár légifotóját is bemutatja.

A panorámatérkép készítését a Civertan Grafikai Stúdió már régóta tervezte, hiszen 10 év alatt közel 300 ezer légifotót készítettünk a Kárpát-medencében, melyek nagy része műemlékeinket mutatja be madártávlatból. Légi felvételeinkből megjelentettünk váras kártyákat, könyveket, fotóalbumokat és képeslapokat.

Repülés közben érlelődött meg a szándék, hogy a magyar várak légifotóiból és Ferenc Tamás nagyszerű rajzaiból látványtérképet szerkesszünk.

A fenti ajánló nem fizetett hirdetésként, hanem a honlapjaink közötti partneri együttműködés keretében jelent meg. Civertan szolgáltatta pl. a Hazajáró sorozatunkhoz a légifotókat.

Hozzászólások (2): megnézem

  • TÜKE

    2011. június 1. szerda 10:02

    #80485
  • Tüke

    2011. október 15. szombat 05:56

    #82035

    Elkészült a siklósi várban a látogatóközpont.Tervezője Kaló Judit
    Google keresőbe írva : Harmóniára törekszem Kaló Judit – akkor az első link alatt (megnyitás után) láthatók a képek.
    (Laikusként nekem nem túlzottan tetszik.Lehet,látni kellene valóságban)

SZAKMA
Olvasnivaló | Zádor Anna: Építészeti szakszótár

„… Kérdés: Fejtse ki rajzban és írásban, mi az a négyezet? Válasz 1.: Kedves Andor, én azt hittem, hogy ez nyomtatási hiba, ezért ki is húztam a könyvből. :(( Válasz 2.: Egyenlő élhosszúságú téglalap. Kérdés: Fejtse ki rajzban és írásban mi az a kórus? Válasz: Éneklő férfiak és nők csoportja. Már vagy két éve kötelező […]

Olvasnivaló | Zádor Anna: Építészeti szakszótár
2015. július 16. csütörtök
OFF
Olvasnivaló | kedvezménnyel: Fejér megye várai

Kedves Várbarát! Bízunk benne, hogy korábban vásárolt termékünk örömet okozott Önöknek és Szeretteinek! Ezúttal szeretnénk idén is kedvezményes ajánlatokat küldeni Önnek, amik akár karácsonyi ajándékként is kiválóak lehetnek! Kedvezményes várkönyv ajánlatok a Civertan Grafikai Stúdiótól! 1 könyv + 1 látványtérkép FEJÉR MEGYE VÁRAI az őskortól a kuruc korig könyv és AJÁNDÉK választható látványtérkép**  60  % kedvezménnyel […]

Olvasnivaló | kedvezménnyel: Fejér megye várai
2014. szeptember 24. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább