Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. május 20. csütörtök

Ez a véleményem a koos.hu-ról 2010-ben

Eltelt egy újabb év és ismét megkérdeztük az olvasóinkat, kik ők, mivel foglalkoznak, hogyan találtak ránk, amit kerestek, megtalálták-e,  miképpen értékelik az oldalt? Bár a kérdőívek kitöltése már rég lezárult, de a feldolgozással, kiértékeléssel és persze a válaszadók között a beígért nyeremények kisorsolásával még adósok maradtunk.

Természetesen ezek nem maradnak el, hiszen megígértük, és amiért eddig nem kerítettünk sort rá, az kizárólag a mi hibánk, mentségünk sincs rá (de azért elnézést kérünk miatta).

Idén közel 300-an tiszteltek meg minket a válaszaikkal. A válaszokat pdf formájában közzétesszük, akit esetleg ez az egész érdekel, az böngésszen a kérdések és a válaszok között, sok érdekességre és tanulságra lehet lelni.

Kérdőív összesítésének a letöltése
mérete: 319 KB

Összehasonlítva a tavalyi eredménnyel, a következő kérdések kapcsán lehetett jelentősebb elmozdulásokat észrevenni:

Honnan szerzett tudomást a blogunkról?
bár a kooseptar.hu cikkei mind megjelennek a twitteren és a facebookon is, elsődleges hírforrások tekintetében 0 a hatásuk.

Mióta olvassa a blogot?
A lehetséges válaszok nem változtak, abból az állapítható meg, hogy a pár hónapja olvasók aránya 80 %-ról 30%-esett, vagyis nőtt a kitartó, visszatérő olvasóink aránya.

Milyen rendszerességgel keresi fel a blogunkat?
Az oldalt naponta olvasók aránya 14-ről 19%ra, a hetente olvasók aránya pedig 26-ról 44%-ra növekedtek.

Elsődlegesen honnan értesül, ha új cikk jelenik meg a blogon?
a különféle internetes ajánlók aránya 51-ről 21%-ra csökkent, nőtt az RSS aránya (46%) , a twitter 1%, a facebook 3%-kal részesedik, az urlguru.hu nem mutatható ki, a propeller pedig 1 %-kal részesedik.

Használja Ön az alábbiakat?
a legjelentősebb elmozdulás a cikk végi ajánlókat az olvasók 56%-a használja. A beépített kereső továbbra is az egyik legnépszerűbb szolgáltatás. Tavaly nem volt még kérdés, de az idei kérdések között a Facebook-ot (általában) használók aránya 24%, a twitteré elenyésző 6% (itt több választ is megjelölhettek).

Ön elsősorban milyen minőségében olvassa a blogunkat?
Az olvasók között jelentősen növekedett a gyakorló építésztervezők aránya 8-ról 21%-ra és az építész hallgatók aránya 2-ről 5%-ra.

***********************************

https://www.limebox.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/iPod_shuffle_4GB_4aaec9d73a004.jpghttps://www.limebox.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/iPod_shuffle_2GB_4aaec985421f1.jpg

A nyereményjátékunkban – mellyel a fáradozásukat szeretnénk meghálálni – holnapután, azaz május 22-én, szombat délután kisorsolunk egy db ezüst színű és egy db fekete színű

iPod Shuffle 2 GB-os MP3 lejátszót,

melyet a Limebox (www.limebox.hu) ajánlotta fel, a lejátszókról itt olvashat.

A MAC gépeink beszerzését, bekonfigurálást, a teljes win rendszer, a vezetékes és N-es wifi hálózat, a megmaradó windowos gépek és nyomtatók átállítását és rendszerbe illesztését a pécsi székhelyű NanoworX Kft. végezte. Az ő cégük webshopja a fenti limebox is.

Hozzászólások (2): megnézem

  • Rezsnyák Péter építész

    2010. május 20. csütörtök 10:08

    #72180

    Leendő építészhallgatók, hol vagytok? Az 5%-ot nagyon keveslem, de nézzük a jó oldalát, ez komoly fejlódés a tavalyi évhez viszonyítva! (A fiam, aki még csak harmadéves technikus, nagyon rákapott, alkalmanként linkeket küld át, hogy mit olvasott itt.) Örülök, hogy felvállaltad a virtuális faliújság-felelősi posztot, kedves Miklós!

  • Március 8.

    2011. március 8. kedd 00:01

    #78969

    […] tavalyi statisztikánk szerint a koos.hu oldal olvasóinak 36%-a nő, ezzel a férfiak után a második legnagyobb réteg, […]

SZAKMA
BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei

A Lechner Tudásközpont felmérést végzett a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi helyzetéről. Az építőipari szereplők részvételével tárták fel a BIM-mel kapcsolatos véleményeket, tapasztalatokat. A felmérést 2017 végén publikálták. A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése. Lehetővé teszi az építmények létrehozásában érdekelt szereplők számára a szakági munkarészek kölcsönös figyelembevételével történő koordinált térbeli tervezést és releváns […]

BIM | 7 . A Lechner féle BIM kérdőív eredményei
2018. november 18. vasárnap
SZAKMA
E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei

Vajon a terv- és ötletpályázatokkal szemben támasztott igények azonosak a pályázóknál, a bírálóbizottsági tagoknál és a kiíróknál? Mindhárom szereplő közérthetőbb és egyértelműbb szabályozási környezetet szeretne, mely biztosítja a versenyt és a minőséget – derül ki a Lechner Tudásközpont által elkészített kérdőíves felmérésből. További tanulság, hogy a pályaművek elkészítésében egy gyorsan és áttekinthetően működő online rendszer […]

E-Tervpálya | a Lechner Tudásközpont kérdőívének eredményei
2017. november 15. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább