Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. május 15. szombat

Guruló luxus | Blue Train, Dél-Afrika

A múlt héten kezdtünk el egy kis sorozatot a luxusvonatokról, erről a különleges utazási módról. Ma e műfaj talán legismertebb képviselőjét, az 1920 óta közlekedő Blue Train-t mutatjuk be, amely kényelemben, luxusban és persze kiszolgálásban csak az 5-6 csillagos szállodákkal mérhető össze. E vonat is dél-afrikai és jellegzetes azúrkék színéről kapta a nevét.

Ahogy mások már megfogalmazták, „Afrika büszkesége” luxusvonat a Jóreménység foktól a a Victoria vízesésig (Fokvárost köti össze Pretoriával) robog 4 különböző útvonalon.  A vonatnak állított emléket egyik művében a híres szaxofonos, John Coltrane.

A választható útvonalak

a következő oldalon a lakosztályokba pillanthatnak be (katt. a 2-esre!)

Hozzászólások (0): megnézem

OFF
Bojkottálom a MÁV kérését

Bizonyára már Önök is találkoztak a fentihez hasonló udvarias kéréssel, de végig is gondolták a válaszukat? Nos, nekem semmi kedvem ahhoz, hogy én hozzam olyan állapotba a vonat wc-jét, hogy az olyan legyen, mint amilyennek én látni szeretnék egy ilyen helyiséget. Az ugyanis sok pénz és sok idő. Annyit ígérhetek, hogy nem rontok rajta.

Bojkottálom a MÁV kérését
2017. augusztus 27. vasárnap
HÁZ-TERV
Átadták a felújított pécsi vasútállomást

2015. október 15-én átadták a felújított pécsi vasútállomást. Igencsak ráfért az épületre, mert elég méltatlan volt hosszú évekig állványerdő között jegyet váltani. A felújítás épületgépészeti szintű volt, tehát jórészt csak a falak maradtak meg. Ami talán a legfontosabb, hogy számos eredeti részlet, szerkezet újra látható. A korábbi előcsarnokból kikerültek a pénztárak és egy oldalsó terembe […]

Átadták a felújított pécsi vasútállomást
2015. október 23. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább