Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. május 10. hétfő

MÉB 22. | forrás: budapest

https://forrasbp.freeblog.hu/files/rozsa_head.jpg

Ismét egy budapesti városbloggerrel ismerkedhetnek meg. Smiló Dávid építészhallgató létére máris számos helyen publikál folyamatosan, ezek mellett szerkeszti a saját blogját, a forrás: budapest-et és szerkeszti társaival együtt a hetibeton nevű építészeti rádióműsort.

Jelenleg a műegyetem építészszakos hallgatója vagyok, a hetiBeton című építészeti rádióműsor egyik műsorvezetője, a hg.hu és az Atrium magazin szerzője valamint az Építész Szakkollégium Elnöke. Alapvetően lusta és unalmas ember vagyok, és ezt azzal próbálom kompenzálni, hogy sok mindent csinálok. Nagyon érdekel az internet.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Eleinte az emberek szemének felnyitása, a primer városi építészet előtérbe hozatala volt a cél. Az volt a célom, hogy az emberek a blogomban közölt példák hatására maguk is böngésszék a várost. Az újraindulás után kicsit módosult a „cél” és emiatt már másként tekintek az első szakaszra is. A rádióműsornak és a publikációs lehetőségeknek köszönhetően az emberekkel történő kommunikáció teljesül, így a blogomon belül, most jobban tudok koncentrálni az engem érdeklő építészeti gondolatokra és ötletekre. A bloggal magam trenírozása már a cél, a gondolataim összessége és a fejlődésem dokumentációja.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Jelenleg 1-2. Ez nagyjából annyi is amennyit szeretnék

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Nagyon szeretek az első látásra semmitmondó épületekről írni és olyat mutatni rajta, ami miatt érdekesek lehetnek, kedvelem a városszöveti összefüggéseket, és szeretek az akadémikus építészet által negatívnak ítélt építészeti példákból pozitívumokat leszűrni.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Napi száz körül mozog a látogatottság, szorozzátok be. Eddig 128 bejegyzést írtam összesen, ez 470 kommentet eredményezett.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

Egyszer lefotóztam egy street art alkotást a Gellért hegyen, amit aztán másnapra már el is tüntettek, így annak elég nagy sikere volt, kerületi lapok is átvették, valamint az alkotó is megkeresett, mert neki sem volt képe a saját alkotásáról. Ennek kb semmi köze nem volt az építészethez, de sok nézőt hozott.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Javarészt magam választom.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Keveset, de mivel nem célom naponta frissülni, így nem aggaszt.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Mivel a blogger szféra elég belterjes így nagyjából az összes városbloggert személyesen ismerem. De különösen a Városképp bloggereivel vagyok jóban, közösen csináljuk a rádióműsort is a tilosban, meg velük elég sok sört is meg szoktam inni.

Melyek a kedvenc blogjaid?

Városképp.blog.hu, webdesignerwall.com, swisslegacy.com, propono.hu,  valamint nagyon csípem még a solidfill.blogspot.com -ot

Meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Mivel kezd úgy tűnni, hogy ez a blogom egy nagyobb projektem része lesz, így még egy jó darabig tervezem írni.

Van más blogod is?

A hetiBeton.blog.hu a városképpel közösen.

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

A facebookon fent vagyok a twittert nem értem.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Ebben nőttem fel, inkább természetesnek érzem, mint fontosnak. De ha valamint mondjuk propagálnom kell, akkor biztos, hogy a közösségi portálokon kezdem. Egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a dolgokat.

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png forrás:budapest
A blog indulása: 2008
Publikus emailcím:
hundertbasser (kukac) gmail.com
A blog szerzője: Smiló Dávid (hundertbasser, smiló
) | Facebook

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább