Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. május 9. vasárnap

MÉB 21. | Néder Melinda interior designer

https://blog.otherside.hu/wp-content/themes/arthemia/images/logo.jpg

A következő blog szerzője több blogot is jegyez és nehéz vele nem találkozni, hiszen talán az összes kommunikációs csatornát igénybe veszi. Számára a web2 munkaeszköz, a munkájának a része. Régóta olvasom a blogját és a twittjeit.

Néder Melinda lakberendezőtől kérdezem :

Mit érdemes tudni Rólad?

6 éve dolgozom lakberendezőként. Ez idő alatt több, mint 40 otthon megépítését, illetve átalakítását terveztem meg, melyek leginkább az általam kedvelt modern stílusban készültek. Idén sikerült egy saját stúdiót elindítanunk Istók Zsuzsa kolléganőmmel, illetve folyamatosan további társtervezők bevonásával munkálkodunk.

Mi a bloggal a célod, küldetésed?

Egyrészt inspiráció azoknak, akik maguk szeretnék szépítgetni az otthonukat. Másrészt a munkáimon keresztül szeretném megmutatni a lakberendezés folyamatát, a tervek valósággá alakulását, illetve bepillantást engedni a háttér munkákba.

Kapcsolódik-e, segíti-e és ha igen, miképpen a munkádhoz, vagy ez inkább csak afféle hobbi?

Szorosan kapcsolódik a munkámhoz, hiszen a családom mellett a lakberendezés tölti ki a napjaimat. Ráadásul a blog írása mellett a lakberendezési újdonságok, érdekességek böngészése számomra is egy folyamatos továbbképzést jelent.

Milyen visszacsatolást kapsz az olvasóktól? Segít-e a blogírás abban, hogy egyfajta előzetes bizalom alakuljon ki a leendő megbízóiddal?

Mindenképp segít, hiszen megismernek engem, látják a munkáimat, illetve az írásokból az általam kedvelt stílusokról is kapnak egy képet. Ezek alapján el tudják dönteni, hogy én vagyok-e a megfelelő az otthonuk megtervezésére.

Érzékelhető-e, hogy bloggal-honlappal előbb megtalálnak az érdeklődők és ez jelent mérhető előnyt azokkal szemben, akiknek nincsen internetes megjelenésük vagy kevésbé aktívak a neten? Sokan készítenek egy statikus honlapot és ezzel úgy érzik, letudták az egészet.

Biztos, hogy előnyt jelent, hiszen nagyon sok lakberendezőnek sajnos a statikus honlapja is kívánni valókat hagy maga után, nem hogy blogot írjon, vagy közösségi oldalakon jelenjen meg. Az érdeklődők első körben pedig mindig ezeket nézik végig, így sokan lehet, hogy nagyon jó lakberendezők, de a netes megjelenésük miatt az esetleges megbízók el sem jutnak odáig, hogy megkeressék őket. Én nagyon fontosnak tartom az internetes megjelenést, számomra szerves része a munkának, hiszen itt is ugyan úgy napra késznek kell lenni, mint a szakmában.

Mi vagy ki ösztönzött a blogírásra?

Részben ismerősök ösztönöztek, mert szerettek volna belelátni a folyamatban lévő munkáimba, illetve amikor a blogom elindult, akkor még kevés hasonló oldal volt, ezért egy űrt is szerettem volna vele kitölteni.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Nagyon változó, attól függ a munkáim mellett mennyi időm van, de próbálok két-három naponta írni.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

A kedvencem az építészetileg és lakberendezésileg is modern házak bemutatása, az olyanoké, amelyekben érdekes és akár használható trükköket lehet felfedezni. E mellett az olvasók kedvelik a saját munkák bemutatását is, hiszen azokból sok ötletet tudnak nyerni otthonuk alakításához is akár.

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

Jelenleg átlag 12.000 körül van a havi látogatottság.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

Általában magam választom, de szoktak az olvasók, illetve a megbízóim is ötletet adni, amikor valamilyen kéréssel, kérdéssel fordulnak hozzám.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Általában 1-2 órát, de mivel nem csak írok bele, hanem magam alakítom is a blog kinézetét, működést, így van, hogy a karbantartással egy kicsit több időt szoktam foglalkozni, hogy a háttér dolgok is mindig fejlesztve, frissítve legyen.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Igen, több hasonló témájú oldal írójával van kapcsolatom, szoktunk egymáshoz kommentelni, illetve vannak, akikkel a munkám során az életben is volt szerencsém találkozni.

Melyek a kedvenc (építészeti, táj-kert, design, zöld, környezet) blogjaid?

Nincs igazán kedvencem, nagyon sok blogot nézek napi szinten és hol egyikben, hol másikban találok érdekességet.

Meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Amíg csak tudom és igény van rá, addig írom. Tervem, ötletem pedig nagyon sok van, csak az időm kevés, úgyhogy csak szép lassan tudom megvalósítani őket.

Van más blogod is?

Igen. A Kavalkád egy inspirációs oldal magamnak és mindenkinek. Ide csak képek kerülnek fel, de azok folyamatosan. Illetve van egy rendhagyó, néha akár nehezen emészthető építészettel, designnal, lakberendezéssel foglalkozó oldalam Strange Design, ahol az elszálltabb dolgokról írok, de mostanában ehhez sajnos csak nagyon ritkán jutok.

https://blog.otherside.hu/wp-content/themes/arthemia/images/banners/wide.jpg

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Igen, megtalálható vagyok a Twitteren,  illetve van egy Facebook oldalam is.

Mennyire tartod fontosnak ez utóbbiakban való megjelenést?

Nagyon! Főleg a Twittert szeretem egyébként, ami a blognak egy kiegészítése, hiszen plusz érdekességeket mutatok meg, amik tetszenek, vagy érdekesnek tartok, de külön a blogra nem kerülnek ki. Emellett itt egy picit személyesebb, közvetlenebb a hangulat, ahol jobban megismerhetnek engem, illetve én is mások érdeklődési körét, véleményét, stb.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Mindenkit bíztatok, hogy ha egy kis indíttatást éreznek a blogírás iránt, nyugodtan próbálják ki. Fontos azonban, hogy csak olyan dologról szóljon, amivel szívvel-lélekkel tud és szeret foglalkozni. Az olvasók legtöbbször nem a briliáns szófordulatokat értékelik, hanem azt, ha kiérződik az írásból a szerző lelkesedése és szakértelme. Az író stílusa és személyiségének átsugárzása emeli ki a jó blogokat a többi közül.

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Néder Melinda interior designer
A blog indulása: 2007
Publikus emailcím: otherside
(kukac) otherside.hu
A blog szerzője: Néder Melinda Facebook | Twitter

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Kavalkád
A blog indulása: 2009
Publikus emailcím: otherside
(kukac) otherside.hu
A blog szerzője: Néder Melinda Facebook | Twitter

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Strange Design
A blog indulása: 2009
Publikus emailcím: otherside
(kukac) otherside.hu
A blog szerzője: Néder Melinda Facebook | Twitter

Hozzászólások (0): megnézem

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább