Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. április 28. szerda

HUMUSZ felhívás szemétposta gyűjtésére

Továbbítok egy ma kapott levelet, amivel én is maximálisan egyetértek és csatlakozom a felhíváshoz. 2008-ban magam is írtam erről a problémáról az egy heti szemét …….. a postaládában címmel.

„…küldöm nektek a HUMUSZ felhívását, mert engem is érdekel a végeredmény! Kérlek benneteket, vegyetek velem részt ebben az akcióban, kapjunk mi is képet a tényleges (pécsi) helyzetről.

A környezetvédő szervezetekkel együtt mi is nagyon sokan utáljuk a szemétpostát. A postaládájukba kéretlenül bedobált kereskedelmi reklámokat a fogyasztói társadalom idétlenségének, felesleges papírpazarlásnak és mélylelki zaklatásának tekintik.

A Hulladék Munkaszövetség öt évente rászánja magát és felméri, hogy egy átlagos magyar háztartás évente körülbelül hány kilogramm szemétpostát kap. AKCIÓ! A kereskedelem ugyanis ilyen adatot – mintha szégyellené – nem közöl, a szakirodalom is általában a Humusz adatait használja.

Öt év elmúlt – a május pedig egy átlagos hónapnak tűnik. A választási szóróanyagok az enyészeté lettek, az uborkaszezon még nem indult be.

Arra kérjük tehát a velünk egyet érzőket, hogy 2010. május 1-től gyűjtsék össze és május 31-én mérjék le a háztartásukba érkezett havi szemétposta mennyiségét! (a mindenféle áruházláncok akciós újságjait, a kereskedelmi újságokat és szórólapokat).

Tehát a helyi közérdekű újságon kívül mindent. Utána dobhatják a papírgyűjtőbe.

Jellemző adatot akkor kapunk, ha a felmérésbe minél több háztartás és minél több irányból (főváros, város, kistelepülés) kapcsolódik be. Ehhez kérjük a segítségeteket.”

Kérlek benneteket, csak egy gyors e-mailben jelezzétek, hogy ki kapcsolódna, és én csak egy számot küldök a HUMUSZ-nak, hogy hány pécsi háztartás venne részt. Május 31-én majd küldök egy figyelmeztető e-mailt, benneteket arra kérlek, küldjétek el majd a lemért kg-t, mondjuk fél kg-os pontossággal, és azt is, hogy melyik utcában laktok, így a városrészeket is össze tudjuk hasonlítani….”

(aki teheti terjessze !)

Hozzászólások (6): megnézem

  • Hawaii

    2010. április 29. csütörtök 10:35

    #71895

    „aki teheti terjessze !”
    .
    Szórólaposok! Nem ám félreérteni!

  • stuksza

    2010. április 29. csütörtök 16:30

    #71901

    Kapcsolódok az adat-(szórólap) gyűjtéshez. Győr, Tihanyi Árpád út.

  • Mancika

    2010. április 29. csütörtök 20:13

    #71902

    „hogy hány pécsi háztartás venne részt”

    Bpen mikor lesz ilyen akció? 🙂

  • grin

    2010. április 30. péntek 21:29

    #71913

    Pár megjegyzés:

    * törökbálinton ez kb havi 10cm papír, nem mértem le kilóra.

    * nem mindegy, hol laksz. tb például egy csomó bolthoz van közel, gyakorlatilag minden van itt, így rengeteg jönne.

    * már több városban laktam, és amikor kitettem a postaládára a „nem kérünk reklámokat, köszönjük” feliratot, általában nem kaptam többet. az is igaz, hogy amint valaki letépte (mint most, csinálni kellene egy újat) akkor megint jön az áldás.

ZÖLD
Rossano Ercolini szemét nélküli világról álmodik

Milliókat vett rá, hogy különválogassák a hulladékot, szemétégetők terveit döntötte romba, és még az évtizedek óta reménytelen nápolyi szeméthelyzet sem riasztotta el. Rossano Ercolini általános iskolai tanárból lett az egyik leghatékonyabb környezetvédő, aki szemét nélküli világot épít. „Az nem megoldás, hogy elássuk vagy elégetjük a szemetünket, és úgy teszünk, mintha a probléma nem létezne, csak […]

Rossano Ercolini szemét nélküli világról álmodik
2013. október 1. kedd
ZÖLD
egy heti szemét …….. a postaládában

Elnézést az off témáért, de annyira felháborított…. Ez egy heti hirdetőújság mennyiség a postaládánkban, szétszedve egy kisebb szoba beteríthető vele. Van olyan cég (Spar) amelyik 3 különféle (vastagságú) kiadványt is szükségesnek tart. Elég nehéz felfogni elsőre, hogy akár egyetlen spam-nek tekinthető levélért is feljelentést lehet tenni, ami mellesleg egy normális spamszűrőn cca. 70 % eséllyel […]

egy heti szemét …….. a postaládában
2008. május 7. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább