Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. április 15. csütörtök

MÉB 9. | Apád nem volt üveges

https://m.blog.hu/ol/olomuveg/skins/olomuveg/images/uvegesblogfejlec.jpg

Számos blog úgy és azért készül, mert közvetlenül kapcsolódik a szerző mindennapi munkájához (ezért működik a kooseptar.hu blog is). A ma bemutatásra kerülő oldal egy nagyon tehetséges üvegműves iparművész blogja és persze munkásságának bemutatása. E tekintetben ez egy fajta referenciaoldal is egyben.

A következő interjú alanya Kópis Benedek (Kentaurben), aki az Apád nem volt üveges! és az ágy, asztal, tv… című blogokat szerkeszti.

Mit érdemes tudni Rólad, mivel foglalkozol a bloggoláson kívül?

Ólomüveg ablakokat, üvegmozaikokat készítek, olajképeket festek ill. lakberendezőként dolgozom.

Segít a bloggolás a munkádban?

Hihetetlenül sokat adott eddig is, hiszen az egyes témák hiteles feldolgozása sok-sok utánaolvasással jár – nagyobbrészt csak angol nyelvű oldalakon -, amely olyan, mintha az ember egy folyamatos „önképző iskolában” tanulna. A különböző technikák, eljárások, a más-más megközelítések inspirálóan hatnak, ill. nyitottabbá teszik az embert arra, hogy olyan dolgokat is kipróbáljon, amelyeket talán csak sok-sok kísérletezés után próbált volna
meg.

Hozott szakmai kapcsolatot a blogírás?

Mivel ez a blog valamilyen szinten hiánypótló a maga területén, természetes volt, hogy a virtuális párbeszédek előbb-utóbb áttevődnek a valós életbe is. Már eddig is sok olyan művésszel sikerült találkoznom, akiket nagyra becsülök, és úgy érzem, sok tartalék van még a lehetőségekben is.

Mi ösztönzött a blogírásra?

Szerettem volna megosztani a művészi üveggel kapcsolatos gondolataimat alkotótársaimmal, ill. szerettem volna inspirációs forrásokat felkutatni, ill. bemutatni, mind számukra, mind a magam számára.

Havonta mennyi írásod jelenik meg?

Körülbelül 16-20 posztot írok egy hónapban, amelyek között van rövidebb – frissessége, érdekessége okán felvillanó – szösszenet, ill. hosszabb lélegzetű esszé is.

Melyek a kedvenc témáid és melyek azok amik az olvasók körében a legsikeresebbek?

Szívesen írok üvegművészek munkásságáról, szeretem sok képpel bemutatni alkotásaikat, hogy igazán közel hozhassam az olvasókhoz azt a mondanivalót, amit a művész artikulálni szeretne a munkáival, ill. azokról az – hazai vagy a világ más tájain megvalósuló – építészeti megoldásokról, ahol kitüntetett figyelmet kap az üveg, mint anyag … de nagy élvezettel írok olyan hétköznapi üvegtárgyak történetéről, hátteréről is, amelyeket nap mint nap használunk. A fénnyel kapcsolatos kísérleti vagy művészi projektek már csak hab a tortán 🙂

Havonta mennyi látogatód van és mennyi hozzászólás?

A blog fennállása óta közel 140 ezer látogató járt itt, és a hozzászólások száma – a Facebookos rajongói oldallal kiegészülve – már nehezen nyomon követhető.

Melyik volt eddig a legsikeresebb írásod?

A mai napig nem tudom megmondani, mitől lesz igazán sikeres egy poszt. Ha egyet-egyet más hírportálok is átvesznek, és sok komment születik, az a sikeres? Vagy az, amit megnézve/elolvasva jó érzések maradnak bennünk, úgy érezzük, valamit kaptunk… azt hiszem ilyen több is született már, és ez az irány a jövőre nézve is.

A témákat magad választod, vagy időnként kapsz témajavaslatokat, ötleteket is?

A legtöbb témát magam választom, de időnként kapok egy-egy linkajánló emailt a blogot olvasók köréből, ill. a kommentek egy része is inspirálóan hat újabb témák kibontásához.

Naponta mennyi időt töltesz blogírással, blogkarbantartással?

Függ a téma összetettségétől, attól, hogy külön befotózást, könyvtári utána olvasást igényel-e, de átlagosan naponta 1-2 órát foglalkozom vele.

Van kapcsolatod, személyes ismerettséged más bloggerekkel?

Van néhány, akiket személyesen is ismerek, ill. tartjuk a kapcsolatot a valós életben.

Melyek a kedvenc blogjaid?

Sokat kalandozok az interneten, vannak állandó, tematikusan frissülő kedvenceim, ill. szívesen járok utána egy-egy érdekes projektnek, amelyek újabb, eddig még fel nem fedezett oldalra visznek. Körülbelül 10-20 blog, weboldal, hírportál tartozik a szűkebb körbe, és 100 körül van azoknak a száma, amelyeken megfordulok ill. amelyeknek
feliratkoztam a hírlevelére…

Meddig tervezed írni a blogot illetve mik a terveid?

Egyelôre nem tervezem a befejezést, inkább erről tudok biztos információt adni:) A terveim között az szerepel, hogy a blogon megszülető ötleteket a valós életbe is át tudjam ültetni, jelentsen ez akár közösen, több művész által gondozott, létrehozott művészeti projekteket, ill. nyomtatott sajtóban megjelenést.

Van más blogod is?

Igen, egy enteriôr-designnal foglalkozó blog, a https://agyasztaltv.blog.hu

https://m.blog.hu/ag/agyasztaltv/skins/better/img/blueskyback.jpg

Elérhető vagy a közösségi médiában (Twitter, Facebook) ?

Igen, a Facebookon van rajongói oldal.

És végül mit üzensz az olvasóknak?

Akik szeretik az üvegtárgyakat, legyenek azok művészi stúdióüvegek, hatalmas ólomüveg ablakok vagy akár egy szép borospohár…azok számára kötelező 🙂 … az üzenet további része pedig maga a blog.

Köszönöm az interjút !

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png Apád nem volt üveges!
A blog indulása: 2008
Publikus emailcím: depth
(kukac) interware.hu
A blog szerzője: Kópis Benedek (Kentaurben)

/wp-content/uploads/icons/feed-icon-32x32.png ágy, asztal, tv…
A blog indulása: 2010
Publikus emailcím: agyasztaltv (kukac) yahoo.com
A blog szerzője:
Kópis Benedek (Kentaurben)

Hozzászólások (4): megnézem

  • Szpészkadett

    2010. április 15. csütörtök 11:48

    #71773

    Gratulálok! Tényleg jól nyomod. További sok sikert és még több ó témát kívánok!

  • Kentaurben

    2010. április 15. csütörtök 13:36

    #71774

    Köszönöm szépen a lehetôséget!

  • MÉB 83. | Stilblog

    2010. november 3. szerda 00:01

    #76931

    […] ágy asztal tv, Designpumpa, mindennapi betevő, dailybest és nagyon kedveljük a koos.hu-t is. Ezek csak az enyémek, a többiekét nem tudom pontosan. […]

  • TÜKE [63/ffi.]

    2010. november 3. szerda 07:54

    #76943

    Ismétlésért elnézést !
    Írtam, én csak egy „érdeklődő” vagyok!
    Ha valakit érdekelne az újabb ( nem ma támadt gondolatom!) pl. az utcanévtáblák állapota ! (Pécsett)
    Nem egoizmus csak tényközlés ! Épp’ elég fotót készítettem azokról is ! Számtalan (vagy sok) helyre beküldtem!- tán’ emlékeztek ?- amikor pl. még voltak a „városgondnokok!” – bár kaptam választ… (szerintem) semmi nem történt !
    Tényközlés : 7 év alatt (önerőből) már 2 db. utcanévtáblát csináltattam! – Bizonyára az egyiket azért tépte le „valaki” mert azt hitte, fémből van ?- Pedig mindkettőt műanyagból gyártattam le egy pécsi cégnél !
    Bocs’ ha most nem tudom beírni azt a linket, hogy kik voltak -és mely területen működtek anno a „városgondnokok!” ( a neten megtalálható)

MÉB
Céges blog | Poli-Farbe blogja

Újabb céges blogról kaptunk hírt. A találatért köszönet Göndör Évának

Céges blog | Poli-Farbe blogja
2016. október 21. péntek
MÉB
Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven

szeptember 21-én indított céges blogot a Bramac. Az eddig megjelent 3 bejegyzés alapján még nem lehet semmi érdemlegeset mondani. Remélhetőleg hasznos információkat fog közölni. ha ismernek magyar nyelvű, építőipari vállalati (márka) blogokat, kérem jelezzék!  

Céges blog | A Bramac is indított blogot, Jótető néven
2016. október 11. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább