Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2010. åprilis 2. péntek

Fenyeget a spammer …

Ma dĂ©lelƑtt kaptam:

2010/4/2 Kretzer 2002 Kft <info@kretzer.hu>

Tisztelt MĂ©rnƑk Úr/Asszony!

Az interneten talĂĄltuk meg elĂ©rhetƑsĂ©geiket. CĂ©gĂŒnk energiatakarĂ©kos ………………….. foglalkozik, melyek az Önök munkĂĄit szĂ­nesebbĂ© Ă©s eredmĂ©nyesebbĂ© tehetik. Úgy gondolom, hogy az Önök szĂĄmĂĄra amĂșgy is Ă©rdekes lehet a Construma KiĂĄllĂ­tĂĄs sorozat.

Egyedi nagy kedvezmĂ©nyekkel Ă©s visszautasĂ­thatatlan ajĂĄnlatokkal vĂĄrunk minden kedves Ă©rdeklƑdƑt!

(majd a levél végén):

Figyelem! Jelen ĂŒzenet ĂŒzleti titkokat, bizalmas informĂĄciĂłkat, Ă©s szemĂ©lyes adatokat tartalmazhat, s azt kizĂĄrĂłlag annak cĂ­mzettje ismerheti meg. Az ĂŒzenet illetĂ©ktelen megismerĂ©se, tĂĄrolĂĄsa, tovĂĄbbĂ­tĂĄsa vagy az azzal vĂ©gzett bĂĄrmely mĂĄs mƱvelet szigorĂșan tilos Ă©s azt a törvĂ©ny bĂŒnteti. Ha jelen ĂŒzenetet Ön tĂ©vedĂ©sbĂ”l kapta meg, kĂ©rjĂŒk, Ă©rtesĂ­tse a feladĂłt e-mailen, majd törölje a kapott ĂŒzenetet.

Az alĂĄbbiakat vĂĄlaszoltam nekik:

Azért az elég mosolyt fakasztó, ha egy spammer azzal fenyeget meg, hogy illegålis, ha elolvasom a spammjét.
Azt pedig talĂĄn mondanom sem kell, hogy rögvest kapjanak le a cĂ­mlistĂĄjukrĂłl. De izibe! A Krecni cĂ­me spamlistĂĄra kerĂŒlt, az ostoba levelĂŒket pedig nyilvĂĄnossĂĄgra hozom a kooseptar.hu-n!

Hozzåszólåsok (4): megnézem

  • Hawaii

    2010. ĂĄprilis 3. szombat 02:05

    #65862

    Többnyire rezzenĂ©stelen arccal Ă©s reflexbƑl iktatom a szƱrƑn ĂĄtszivĂĄrgott spameket a szĂĄmukra fenntartott gyƱjtƑhelyre, nevezetesen a kukĂĄba (egyik nagy elƑnye a korlĂĄtlan kapacitĂĄs), ĂĄm olykor-olykor önkĂ©ntelenĂŒl is megakad a szemem egy-egy irritĂĄlĂł soron. Egyik kedvencem a mostanĂĄban divatos szĂłfordulat:
    „ElƑzetes telefonbeszĂ©lgetĂ©sĂŒnkre hivatkozva ismertetnĂ©m önnel … szolgĂĄltatĂĄsunkat”
    Na most, komolyan Ă©rdekelne, hogy a spammer szerint vajon mennyire ösztönzƑ egy esetleges ĂŒgyfĂ©ljelölt szĂĄmĂĄra azzal a hozzĂĄĂĄllĂĄssal szembesĂŒlni, hogy a cĂ©g gerinctelen mĂłdon hazudozik, ha Ă©rdeke Ă©ppen Ășgy kĂ­vĂĄnja?
    EzĂșton ĂŒzenem minden kedves erkölcsi ;s syellemi kihĂ­vĂĄsokkal kĂŒzdƑ spammernek, aki kĂ©retlen levĂ©l formĂĄjĂĄban megtisztel becses figyelmĂ©vel Ă©s szenvedĂ©lyesen Ƒrzi e-mail cĂ­meim, hogy spam alapjĂĄn elvbƑl nem veszek semmit, nem veszek igĂ©nybe semmilyen szolgĂĄltatĂĄst. S ha netalĂĄntĂĄn valami karmikus vĂ©letlen folytĂĄn betĂ©vednĂ©k telephelyĂŒkre, garantĂĄltan lesz nĂ©hĂĄny keresetlen szavam.
    .
    Persze vĂ©lhetƑen elhanyagolhatĂł szĂĄzalĂ©kot kĂ©pviselek Ă©s ĂŒzletileg minden bizonnyal Ă­gy is kifizetƑdƑ hirdetĂ©si formĂĄrĂłl van szĂł – elvĂ©gre minimĂĄlis költsĂ©ggel jĂĄr -, de titkon azĂ©rt remĂ©lem, egyre több negatĂ­v visszajelzĂ©ssel lesznek kĂ©nytelenek szembesĂŒlni Ă©s mind többen Ă©s többen nyomjĂĄk fel Ƒket az NHH-nĂĄl a hĂșsba vĂĄgĂł, vaskos bĂŒntetĂ©s Ă©rdekĂ©ben!
    A problémåt csakis ehhez hasonló módszerekkel, vagyis a gyökerénél megragadva, a motivåció åtértékeltetésével lehet megoldani, a spam-åradatot visszaszorítani.
    .
    (Elnézést, de kikívånkoztak a pusztåba kiåltott szavak)
    .
    .
    MiklĂłs: VĂĄlaszolni/’leiratkozni’ nem feltĂ©tlenĂŒl Ă©rdemes, mert többnyire ezzel erƑsĂ­ti meg az ember az e-mail cĂ­m Ă©lƑ mivoltĂĄt.

  • grin

    2010. ĂĄprilis 8. csĂŒtörtök 00:38

    #69215

    nincs mit csinĂĄlni? ĂĄltalĂĄban van mit csinĂĄlni…

    friss gondolat ma dĂ©lelƑttrƑl, amikor a gigaspammer sciennetrƑl szĂłlĂł hĂ­reket halgattam: az apeh nĂ©vtelen bejelentĂ©sek alapjĂĄn is indĂ­t adĂłvizsgĂĄlatot…

TECH
ElnĂ©zĂ©st kĂŒldĂ©sĂ©re kĂ©retlen ĂŒzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams.

2017. mĂĄrc. 4. dĂĄtummal, 4:10 idƑpontban gibson adams <gibson.a2000@hotmail.com> Ă­rta: ElnĂ©zĂ©st kĂŒldĂ©sĂ©re kĂ©retlen ĂŒzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams. A sajĂĄt ĂŒgyvĂ©det -felĂ© Eng. Norbert MiklĂłs (-öm ĂŒgyfelem), tĂłl az Ön orszĂĄgĂĄban, aki volt igazgatĂłja Mich ÉpĂ­tƑipari VĂĄllalat itt itt Benini KöztĂĄrsasĂĄg. -ra mĂĄrcius 5-Ă©n, 2012, Az ĂŒgyfelem Ă©letĂ©t vesztette eredmĂ©nyekĂ©nt agydaganat. Most keresem Ön hozzĂĄjĂĄrulĂĄsĂĄt […]

ElnĂ©zĂ©st kĂŒldĂ©sĂ©re kĂ©retlen ĂŒzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams.
2017. mĂĄrcius 4. szombat
TECH
spamĂĄradat

Nem tudom mi törtĂ©nt Ă©s mi alapjĂĄn talĂĄltak meg, de pĂĄr napja szabĂĄlyos spamĂĄradat lepi el a kooseptar.hu-t. SzerencsĂ©re az olvasĂłk ebbƑl nem lĂĄtnak semmit, mert jĂł erƑsre van ĂĄllĂ­tva a spamszƱrƑ. Tegnap több hullĂĄmban cca.70 db Ă©rkezett, ma reggelre pedig 32 db gyƱlt össze. Gyorsan ki lehet Ƒket törölni, csak az a baj, hogy […]

spamĂĄradat
2014. mĂĄjus 25. vasĂĄrnap

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek