Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2010. március 27. szombat

Ma este lesz a Föld órája | 2010

https://foldoraja.hu/images/earth-hour.jpg

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívjuk a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

Egymilliárd ember csinálja! Te se maradj ki!

A Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban, amihez akkor még csak 4 hazai település csatlakozott. 2009-ben már 88 ország 4000 települése, és több százmillió ember kapcsolta le együtt a fényeket.

Magyarországról 2009-ben 67 település és több mint egymillió ember vett részt a Föld Óráján, rajtuk kívül pedig rengeteg iskola, közintézmény, nagyvállalat és kisvállalkozás. Olyan híres látványosságok borultak sötétbe, mint a tatabányai Turul, a Parlament vagy a Művészetek Palotája.

Reméljük idén a tavalyi eredményeket is sikerül túlszárnyalnunk.

Március 27-én este 20.30-kor Te is kapcsold le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válsz.

forrás: WWF Föld órája honlap

Hozzászólások (6): megnézem

  • Rós

    2010. március 27. szombat 12:11

    #61923

    Ez egy kártékony WWF önreklám. Ha az említett számokat betartják, sőt túlteljesítik akkor több mint egy órára lesz sötét, mert bedől az egész rendszer. Az sem jó üzenet, hogy 1 órás böjt után 8759 órán át folytatódhat a pazarlás. Más kell ide, gázáremelés, gázártámogatás megszüntetése, közvilágítás korlátozása, szocpol megszüntetése, stb.

  • Rós

    2010. március 27. szombat 16:21

    #61980

    Az európai villamos rendszer, ekkora mértékű hirtelen fogyasztásingadozást nem tudnak követni a termelési oldalon.

  • SzabAn

    2010. március 28. vasárnap 07:36

    #62229

    „közvilágítás korlátozása” nem értem. A közvilágítás nem luxus, hanem biztonság. Korlátozzuk a biztonságot?
    „szocpol megszüntetése” nem értem, hogy jön ez ide, a WWF nem a magyar államadósság miatt aggódik…
    Amellett, hogy az ilyen akciók téves irányba viszik a közgondolkodást, különösen ha önkormányzati fenntartású intézmények (díszkivilágítás) együttmüködnek. Ez a zöld populizmus, ha úgy tetszik sötétzöld populizmus. Az energiapazarlás valóban káros és értelmetlen dolog, de ne sulykoljunk logikátlan (és veszélyesen látványos) megoldásokat, az csak nehezíti a cél elérését. (Emlékezzünk csak a „Lassabban gyorsíts” szlogenre! Ez is hasonló. – ha a kép nem is lopott…)

  • elf

    2010. március 28. vasárnap 09:31

    #62269

    Mindenképpen jobb ha történik valami, egy esemény, ami felhívja a figyelmet a problémára, mint ha nem történik meg. A célja az volt, hogy egyre többen figyeljenek fel az energiapazarlásra. Azután lehet gondolkozni a megoldási lehetőségeken.
    Budapesten egyébként alig volt észrevehető a „nagy sötétség”. A díszkivilágítások nélkül is fényárban úszott a város. Szerintem a negatív hozzáállás és a közöny sem visz közelebb a megoldáshoz.

ZÖLD
Ma van a WC világnapja

Itt a kooseptar.hu-n már számos esetben megemlékeztünk a WC világnapjáról, sőt írtunk a WC történetéről is még 2008-ban, majdnem pont 10 éve. Nos ebben az évben is számos érdekes hír látott napvilágot, ami e téma körül forog. A világ legszebb nyilvános WC-jének kikiáltott épület Norvégiából Egy panorámás WC Kaliforniából. a fotó forrása Egy panorámás WC […]

Ma van a WC világnapja
2018. november 19. hétfő
HÁZ-TERV
A könyv napja | A világ legszebb könyvesboltjai

Április 23. Ma van a könyv világnapja, ebből az alkalomból mutatjuk meg a BBC Culture összeállítását a világ 10 legszebb könyvesboltjáról. Polare, Maastricht Merkx+Girod (most már Merk X) építésziroda alakította át ezt a maastricht-i dominikánus templomot könyvesbolttá. El Ateneo, Buenos Aires Eredetileg színháznak épült 1919-ben, majd 1929-ben mozi lett belőle, most pedig könyvesbolt Libreria Acqua Alta, Venice ebben […]

A könyv napja | A világ legszebb könyvesboltjai
2016. április 23. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább