Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2009. november 8. vasĂĄrnap

KOZMA ORSI QUARTET koncertek

BĂ©csben, a Collegium Hungaricum közönsĂ©gĂ©nek telthĂĄzas koncerttel mutatkozott be a KOZMA ORSI QUARTET  a közelmĂșltban. Budapesten a következƑ koncerteken lesznek hallhatĂłak:

2009. november 14. (szombat)

koncertkezdés este 21 órakor,
Budapest Jazz Klub, Budapest, VIII. ker .MĂșzeum u.7.

KOZMA ORSI QUARTET zenekar ĂĄllandĂł tagjai:
KOZMA ORSI – Ă©nek
CSEKE GÁBOR – zongora
HÁRS VIKTOR – bƑgƑ
MOHAY ANDRÁS – dob

2009. november 19. ( csĂŒtörtök)

koncertkezdés 19 órakor
a helyszĂ­n: ÚjtĂŒndĂ©rkert Étterem Ă©s KĂĄvĂ©hĂĄz, 1183. Budapest, GyöngyvirĂĄg u. 8.

2009. november 20. (péntek)

„TERÉZVÁROSI JAZZNAPOK KERETÉBEN” koncertkezdĂ©s este 20 Ăłrakor
a helyszín: MKVM- KULTEA, a Bazilika mellett. 1051. Budapest, Szent Istvån tér 15.
ÉrkezĂ©skor „KOCCINTÁS TÖRLEY PEZSGƐVEL

2009. december 16.

KOZMA ORSI QUARTET KARÁCSONYI KONCERTJE
koncertkezdés este 19.30 órakor
Helyszín: TELE-KOM ZENEHÁZ, 1094. Budapest, Påva u. 10-12.
ÉrkezĂ©skor „KOCCINTÁS TÖRLEY PEZSGƐVEL.”

KOZMA ORSI – Ă©nek
A Cotton Club Singers és a Jazz+Az énekeseként ismerték és szerették meg, színhåzi munkåi mellett vendégeskedett a 9:30 Collective és Presser Gåbor lemezén.Két éve szólóban illetve a Quartettel koncertezik.

CSEKE GÁBOR – zongora
A pĂ©csi szĂŒletĂ©sƱ zongorista , zeneszerzƑ többek között a MAO, SramkĂł JĂĄnos, Horgas Eszter zenekaraiban is rĂ©szt vesz, mindemellett tanĂ­t a kƑbĂĄnyai zeneiskolĂĄban Ă©s ĂĄllandĂł zongorakĂ­sĂ©rƑje a Magyar RĂĄdiĂł jazzversenyeinek.

HÁRS VIKTOR-bƑgƑ
Az egyik legfoglalkoztatottabb bƑgƑs,basszusgitĂĄros,zeneszerzƑ Ă©s szövegĂ­rĂł sajĂĄt zenekarĂĄn(HĂĄrsHegyBand)kĂ­vĂŒl a MAO,Babos Project Special,Horgas Eszter Ă©s Fekete-KovĂĄcs KornĂ©l Quintet zenekarokat.Sok kĂŒlföldi Ă©s magyar sztĂĄrral dolgozott,pl:Al Jarreau,Trilok Gurtu,Peter Ersikne,Al Di Meola,vagy Hobo.

PUSZTAI CSABA– dobok
JazzdoboskĂ©nt Ă©s latin ĂŒtƑhangszereskĂ©nt egyarĂĄnt foglalkoztatott mƱvĂ©sz.ÁllandĂł tagja a Budapest Jazz OrchestrĂĄnak, a Schreck ferenc triĂłnak Ă©s a Zana ZoltĂĄn vezette kvartetnek.ÜtƑskĂ©nt többek közt a Ricardo Salsa Club,Ă©s Kuzbelt PĂ©ter vezette Showder band tagja.

Az idei Ă©v kĂŒlönleges meglepetĂ©se a Kozma Orsi Quartet: Hide and Seek cĂ­mƱ exkluzĂ­v 10 dalt tartalmazĂł elsƑ önĂĄllĂł jazz albuma!

A 2007-ben szĂłlĂłkarrierbe kezdƑ Ă©nekesnƑ ismĂ©t a jazz felĂ© kacsingat, igaz,most mĂĄr sajĂĄt Quartet- jĂ©vel. Ɛ errƑl Ă­gy nyilatkozik:”Érdekes mĂłdon, miutĂĄn tavaly önĂĄllĂłsodtam Ă©s elkĂ©szĂ­tettem mĂĄsodik poplemezemet,az emberek rĂ©szben mĂ©g a jazzhez kötöttek,Ă©s felmerĂŒlt az igĂ©ny:egyre több felkĂ©rĂ©s Ă©rkezett jazzkoncert elƑadĂĄsĂĄra. Így szinte magĂĄtĂłl alakult meg a Kozma Orsi Quartet , ami egy igazi örömzenĂ©lĂ©s. KiadĂłmtĂłl kaptam egy olyan lehetƑsĂ©get, amit nem lehetett visszautasĂ­tani, miszerint elkĂ©szĂ­thetem elsƑ sajĂĄt jazzlemezemet. SzĂĄmomra ez egy nagy kihĂ­vĂĄs, nosztalgia Ă©s boldogsĂĄg.”

Az album anyagĂĄnak gerincĂ©t Cseke GĂĄbor Ă©s HĂĄrs Viktor szerzemĂ©nyei alkotjĂĄk,de hallhatĂł Orsi 2007-es ,Az igazi szerep cĂ­mƱ lemezĂ©rƑl a KĂ©t lehetƑsĂ©g,kissĂ© mĂĄs formĂĄban. A lemezen kĂ©t kĂŒlönleges duett is talĂĄlhatĂł: egy karĂĄcsonyi dal SzalĂłki Ági nĂ©pdalĂ©nekessel Ă©s Harcsa VeronikĂĄval. A Hide and Seek kellemes, igazi könnyed zenei bĂșjĂłcska, amit a jazz mƱfaj kedvelƑi nem hagyhatnak ki gyƱjtemĂ©nyĂŒkbƑl. Koncertjeik repertoĂĄrja kiegĂ©szĂŒl Ășj szerzemĂ©nyekkel Ă©s kedvenc,ritkĂĄn hallott örökzöldekkel,amelyet pĂ©ldĂĄul a mĂĄjusi MillenĂĄris TeĂĄtrumban tartott lemezbemutatĂł koncerten is hallhatott a nagyszĂĄmĂș közönsĂ©g.

Kozma Orsi oldala dalokkal, videĂłkkal

JEGYEK ELƐVÉTELBEN IS VÁSÁROLHATÓK:

  • www.interticket.hu
  • www.jegymester.hu
  • www.kulturinfo.hu
  • www.ticketportal.hu
  • tovĂĄbbi informĂĄciĂł. www.sambosi.hu
 A SAMBOSI KULTURÁLIS ÉS SZOLGÁLTATÓ BETÉTI TÁRSASÁG 1993-ban alakult, kulturĂĄlis tevĂ©kenysĂ©gi körökkel. 1993-2005-ig kizĂĄrĂłlag koncertszervezĂ©ssel foglalkoztunk. Koncertjeink rĂ©tegzenĂ©nek minƑsĂŒlnek, de igĂ©ny van ennek a zenei kultĂșrĂĄnak a fennmaradĂĄsĂĄra, a neves mƱvĂ©szek jelenlĂ©tĂ©re a magyar jazzĂ©letben nĂ­vĂłs koncerthelyszĂ­neken valĂł fellĂ©pĂ©si lehetƑsĂ©gekre. A koncertjeink a ZeneakadĂ©mia Nagy- Ă©s kistermĂ©ben, valamint a Pesti VĂĄrmegyehĂĄza DĂ­szudvarĂĄn rendezƑdnek | BosnyĂĄk Ilona a Sambosi Bt. kĂ©pviselƑje SAMBOSI KulturĂĄlis Ă©s SzolgĂĄltatĂł Bt. CĂ­m: 1024 Budapest, Buday L. u.14.
Telefon: (+36-1) 316-4206
E-mail: sambosi.bt@chello.hu
Internet: www.sambosi.hu

Most persze sokan megkĂ©rdezhetnĂ©k, hogyan kerĂŒl ide egy jazzkoncert ajĂĄnlĂł? EgyszerƱ a vĂĄlasz : a koncert szervezƑje BosnyĂĄk Ilona – a barĂĄtainak egyszerƱen Bosi – nagyon rĂ©gi barĂĄtom, kollĂ©gĂĄk voltunk sok-sok Ă©ve. IdƑközben olyannyira beleszerelmesedett a jazz zenĂ©be – azon belĂŒl is a roma jazz zenĂ©szek ĂĄltal igen magas szinten jĂĄtszott jazz-be – hogy elkezdett koncertek szervezĂ©sĂ©vel foglalkozni. Ɛ volt az, aki a legelsƑ SnĂ©tberger koncerteket is szervezte. A honlapjĂĄn  hosszĂș  Ă©s impozĂĄns lista tanĂșskodik arrĂłl, ki mindenkivel is dolgozott eddig egyĂŒtt.

Hozzåszólåsok (2): megnézem

  • bosnyak ilona

    2009. november 8. vasĂĄrnap 13:35

    #26982

    Nagyon boldogok vagyunk , hogy segitesz a „HIRVERÉSBEN”…
    Egyszer csak meghivják a QUARTET-et PÉCSRE is..
    https://www.kozmaorsi.hu
    itt bele tudsz hallgatni…..

  • Vcsigu

    2009. november 9. hĂ©tfƑ 09:09

    #27987

    Kedves Bosnyak Ilona! Köszönöm az oldalt. Munka közben annyira jĂł hallgatni Ɛt ill. Ɛket 🙂

OFF
Zene | A RongykezƱ Pécsen

Tegnap adott koncertet a barĂĄtaival PĂ©csen, a KodĂĄly Központban HorvĂĄth KornĂ©l, a „RongykezƱ„. KornĂ©lt gyerekkorom Ăłta ismerem, szomszĂ©dos utcĂĄban laktunk, sokat jĂĄtszottunk egyĂŒtt, osztĂĄlytĂĄrsak voltunk az ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄban. Gimiben kezdett el zenĂ©lni, de nem ĂŒtƑhangszeren, hanem fuvolĂĄn. AztĂĄn sokĂĄig nem hallottam rĂłla. ElƑször az Ă©pĂ­tĂ©sz koleszban sokat jĂĄtszĂł KaszakƑ egyĂŒttesben lĂĄttam, majd jĂłval kĂ©sƑbb a Trio Standhal-ban […]

Zene | A RongykezƱ Pécsen
2014. mĂĄrcius 15. szombat
OFF
Zene | Bau

TovĂĄbbra is Afrika, tovĂĄbbra is zene. Bau a Zöld-foki KöztĂĄrsasĂĄg-beli Cape Verde/morna egyik jeles kĂ©pviselƑje. FB oldala  

Zene | Bau
2014. februĂĄr 16. vasĂĄrnap

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek