Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2009. október 16. péntek

Örököltem 6,25 millió dollárt …

Ma kaptam az alábbi levelet


From: CHARLES MARBURY [mailto: charlesmarb2000@gmail.com]
Sent: Thursday, October 15, 2009 5:16 PM
To: info@kooseptar.hu
Subject: NATWEST BANK LONDON

-Ból. CHARLES Marbury NatWest Bank of London Egyesült Királyság charlesmarb2000@gmail.com Tel:: +447024011191 Én Dr.CHARLES Marbury From Harlsden, Észak-Nyugat-Londonban, itt, England. Dolgozom NatWest Bank Corporation London. Írok neked az én iroda, hogy lesz egy óriási előny, hogy mind a ketten. Az én osztály, hogy a helyettes vezető (Greater London Regionális Iroda), rájöttem, hogy elhagyott dolláros összegre 12.5 million USA dollár (tizenkét millió ötszázezer UsaDollars) az egy számla tartozik, hogy az egyik külföldi vevők Late Mr.Thompson Morrison amerikai állampolgár, aki sajnos elvesztette az életét a repülőgép crash of Alaska Airlines 261 zuhant le, amely január 31-én, 2000 beleértve a felesége és egyetlen lánya. A választás a kapcsolatot akkor is felkeltette a geograpgical természet hogy hol élsz, elsősorban azért, mert az NS a transaction.and titoktartási itt. Most a bank eddig várt bármely rokonok hogy jöjjön fel az igény, de senki nem tette that.I személyesen került sikertelen megtalálását a hozzátartozók 2 évig, most igyekeznek az Ön hozzájárulását jelen van, mint a közeli hozzátartozók / Will kedvezményezett az elhunyt úgy, hogy a bevételét e számla értéke 12,5 millió dollár fizethető meg. Ez lesz folyósítása, illetve megosztott ez az arány a 50%-át nekem, és 50%-hoz ön. Nekem van biztosítva minden szükséges jogi dokumentumokat lehet használni biztonsági másolatot készíteni ezt az állítást tesszük. Nekem nem is kell, hogy töltse ki a neveket a ducumentsand legalizálják azt a bíróság most kell bizonyítania Önnek, mint a legitim kedvezményezett. Minden, amit most szükség van a tisztességes együttműködés, a titoktartás és bizalom a ena ble lássuk a tranzakció segítségével. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz végrehajtására d szerint törvényes előírás, hogy a megvédi Önt bármely törvénysértés. Kérjük, adja meg a következő: mint már 5 nap fut végig. ez nagyon nagyon sürgős PLEASE. 1. Teljes név 2. Telefonszáma 3. Your Contact Address. 4. Megszállása 5. Kor Miután ment keresztül módszeres keresést, úgy döntöttem, hogy kapcsolatba lépjenek veled abban a reményben, thatyou fogja találni ezt a javaslatot érdekes. Kérjük, az Ön megerősítése ezt az üzenetet, és jelzi, hogy érdeklődik ellátják Önt több információkat. Igyekszünk, hogy tudassa velem a döntést, nem pedig k vezet engem vár. Tudunk vonni néhány ügyvéd, ha erre igényt tartanak. Válasz erre; charlesmarb2000@gmail.com Üdvözlettel, Dr.Charles Marbury Tel:: +447024011191

Megvallom azt hittem ezek a „nigériai levelekhez” hasonló idiotizmusok már kimentek a divatból, de ezek szerint egy ingyens forditóprogrammal lokalizálják, hogy ne kelljen az angol tudásunkat próbára tenni.

Hozzászólások (9): megnézem

  • aglaca

    2009. október 16. péntek 01:27

    #12213

    Hát én magyar vagyok, magyar az anyanyelvem, de ezt lehet hogy angolul könnyebben megérthettem volna.
    Én meg ma kaptam egy SMS-t az ország másik végén lévő HONDA szalonból, hogy akció, kolbászból kerítés, bőrből kormány, meg minden.
    DE ÉN NEM AKAROK HONDÁT VENNI, és soha nem jártam ott, akkor honnan tudják a telefonszámomat?
    Remélem nem lesz rendszeres ez a kelettelen üzenet, mert a telefonszámomat nem igazán cserélném le.
    Bosszantóak ezek az elektromos kis szösszenetek (spam, SMS, stb.)

  • gyudoku

    2009. október 16. péntek 06:41

    #12215

    két napja kaptam egy telefonhívást a „t-mobil ügyintézőjétől” miszerint ha most rögtön vásárolok egy 15 e.Ft értékű feltöltőkártyát, garantáltan jogosult vagyok, netto 1,25MFt összegre, mivel 15 éves a cég! Egyből gyanús lett, visszakérdeztem mi a biztosíték, és írásban is át tudja-e küldeni, mire valamiféle kódokról kezdett magyarázni, és mikor újból visszakérdeztem milyen kártyát kell vásárolnom, kikérte magának hogy ő nem papagáj, és rámvágta a telefont.
    felhívtam a t-mobilt, természetesen nincs ilyen akciójuk, és sajnos tudnak a dologról, már volt akit sikerült átvernie!
    ?kinek érdeke az ilyen??

  • Beszedes Gabor

    2009. október 16. péntek 06:46

    #12216

    Ket tobb mint husz eve Californiaban elo honfitarsunk bedolt az ilyen hasonlo trukkoknek.
    Ezek a „szerencsetlen flotasok” mert jobb szo nincs rajuk, kaptak hamis money ordert, bevaltottak, es elkuldtek a penz felet franko money ordrerrel a megadott cimre, ami persze Londonban volt es mail box cimre.A mail box cimbol nem derul ki hogy ez nem egy lakas cime csak egy box-e.Par nap mulva a bank kideritette, hogy nagyszeru hamisitasok voltak a money orderek.
    Az otthoni huszezer forintosokhoz hasonloan.
    Termeszetesen a kifizetett osszeget azonnal raterheltek a szamlara.Nehezen vennem ra magam, hogy sajnaljam ezeket a szerencsetleneket, vigasztalasul csak annyit mondtam : nagy az Isten allatkertje!

  • Ujvárosi Zsolt

    2009. október 16. péntek 16:00

    #12228

    „már volt akit sikerült átvernie!”

    Remélem, Önt nem.
    Akit meg igen, annak sürgősen elmeorvoshoz kell fordulnia.
    A Koós úr álatal idézett levél meg szerintem leginkább a humor kategóriájába tartozik. Persze nem a tartalma miatt, de én jót nevetek azokon, akik ilyesmit kitalálnak, s még nagyobbat, akik mohóságukban hisznek neki.
    Egykori paptanárom mondta: ” A templomban kell hinni, mindenhol máshol tudni kell! „

  • Jesu

    2009. október 18. vasárnap 00:36

    #12242

    Ez a tipikus „nigeriai” csalas.
    Ha tudnatok mennyien bedolnek, persze senki sem hirdeti, hogy beszivattak. Itthonrol sem ritka a sokmillios bukta /fo.

    Fejlodik ez is. Odaig elmennek mar,hogy telefonon hivogatnak. Engem egyszer egy héten keresztül hivtak. Tokioi oriascegnek adja ki magat, eloszor titkarno hiv, egyeztetesre, aztan atadja egy palinak, mondvan o az alelnok, hogy megbeszeljek az elnokkel mikor beszelek. 3-4 telefon csak errol szol, SOHA nem mondanak semmit, hogy mirol is van szo, megy a szoveg, hogy „komoly penzugyi befektetok, a penzuk kihejezesehez keresnek partnert, de konkretumot csak az elnok mondhat, nincsennek felhatalmazva”. Felkeszulnek a cegbol, tobbnyire cegnevet, vezetot, stb. megszerzik internetes forrasokbol. Szinte tokeletes angolsaggal! Felhivjak a kozpontokat a cegeknel es probalkoznak kiszedni az ugyvezeto kozvetlen szamat.

    Szoval figyelni, szamitani ra. Amikor tudod mi van, egesz szorakoztato. 😀
    Jah a szamkijelzes neha tiltva, neha meg osszevissza marhasag.

    A telkartyacsalas regi nota. Rabeszelik az embereket, hogy a megvett toltokartya kodot diktaljak be, aztan eladjak masnak a kodot fele/ harmadaron. Neten keresve rogzitett beszelgetes is van a temaban. Sok egyszeru, idos embert atvernek sajnos a mai napig is. 🙁 A vicc az, hogy a telo tarsasagok igen egyszeruen veget vethetnenek a dolognak, megsem teszik. Miert is? Eves szinten milliardos bevetel nekik ez a csalasi forma! Szvsz sz@rjanak sunt!

  • Jesu

    2009. október 18. vasárnap 00:38

    #12243

    „kihelyezes”
    Azta. Megyek inkabb aludni.

  • Kacziba Jánosné

    2009. november 29. vasárnap 15:22

    #47709

    Engem is megkeresett levélben okt.6-án és majdnem bedőltem neki.400$ ügyvédi költséget kért tőlem én közöltem vele hitelezze meg nekem de ő nem tette .Ezért lett gyanús ?hogy ilyen nagy összeg melett jelentéktelen a 400$ .Most már meg nyugodtan ebből nekem soha nem lessz örökségem.

  • Szabó Sándorné

    2010. február 13. szombat 18:31

    #60791

    Hát én is kaptam ilyentetet:D Mókázom az olvasottak után:)de mivel nyakig ülök a lében, vesztenem nincs mit, megprobálom:D Az első levélre válaszoltam, megjött erre a második is hamarosan.Na kérem, itt már komoly adatokat kell közölni, van nekem több folyoszámlaszámom is, nem azt fogom megadni, amire a rokkantnyugdijam érkezik, hanem azt, amit ki kéne egyenliteni, de nincs miből, ma is vonják a nyugdijambol havonta, ha ez a 6.5 milla dollár rákerülne, bőven tudnék még kivenni is belőle:DD.semmiféle előleget nem küldök, azt, ha örököltem, majd vonják le az örökségböl:D.Várom a következő levelüket kiváncsian:)szegény vagyok, de hüje nem:D az élet megtanitott, többek között, hogyan vigyázzak magamra:)császtok:)))az uj fejleményeket megfogom irni?:bye: Kata:))))))))))))))

  • TÜKE

    2010. december 8. szerda 15:56

    #78048

    Nem tudom, mostanában más is megkapta-e ezt a „körlevelet?”
    Általában csak ezt küldik : https://www.paybox.me/ (?) – ill. a Googleban magyarul is megtalálható.
    Kicsit próbáltam „utána nézni” Ilyesmiket találtam :
    https://sikerprogram.net/2010/11/ket_rendszer_összekapcsolva/
    https://sikerprogram.net/2010/11/az_almok_fontossaga
    Reménykedem, hogy az előttem szóló [Szabó Sándorné] is olvassa… 🙂
    Hát,- ennyit !
    (Nem reklám !- inkább pont az ellenkezője ! )

TECH
Elnézést küldésére kéretlen üzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams.

2017. márc. 4. dátummal, 4:10 időpontban gibson adams <gibson.a2000@hotmail.com> írta: Elnézést küldésére kéretlen üzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams. A saját ügyvédet -felé Eng. Norbert Miklós (-öm ügyfelem), tól az Ön országában, aki volt igazgatója Mich Építőipari Vállalat itt itt Benini Köztársaság. -ra március 5-én, 2012, Az ügyfelem életét vesztette eredményeként agydaganat. Most keresem Ön hozzájárulását […]

Elnézést küldésére kéretlen üzenetek Önhöz. Én vagyok Gibson Adams.
2017. március 4. szombat
TECH
spamáradat

Nem tudom mi történt és mi alapján találtak meg, de pár napja szabályos spamáradat lepi el a kooseptar.hu-t. Szerencsére az olvasók ebből nem látnak semmit, mert jó erősre van állítva a spamszűrő. Tegnap több hullámban cca.70 db érkezett, ma reggelre pedig 32 db gyűlt össze. Gyorsan ki lehet őket törölni, csak az a baj, hogy […]

spamáradat
2014. május 25. vasárnap

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább