Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2009. augusztus 6. csütörtök

Vége 13 év Nokia korszaknak

13 évig volt Nokia telefonom, ebből az utolsót 7. éve használom anélkül hogy egyszer is szervízbe kellett volna vinnem. Betonra ejtettem, eláztattam nem lett semmi baja. Az utolsó 3-at ugyanabban a autós kihangosítóban tudtam használni, így ez némi kényszerpályát is jelentett a későbbieknél, de nem bántam meg | a Wikipédia Nokia telefonok szócikke.

Az utolsó 3-nak ráadásul egyforma volt az akkuja (a töltője meg minden Nokiának egyforma volt). A termékvonal dolog nem volt hülyeség, azonban a 6310i-vel ez véglegesen megszakadt. Bár még tudok bluetooth-tal szinkronizálni az asztali gépemmel, de elég macerás, mert persze a PC Suite fejlesztését is abbahagyták erre a termékre.

Egy szónak is száz a vége már egy ideje cserén gondolkoztam és mivel 13 éve vagyok a Pannonnál gondoltam ezt díjazzák. Nos ennyi idő után egy esetleges készülékcserénél jó ha 10 eFt-ot jóváírnak. Én meg azt gondolom, hogy ennél talán jobban kellene megbecsülni azt az előfizetőt, aki ennyi idő alatt milliónyi előfizetési díjat hagyott náluk. Minimum egy ingyenes készülékkel a felsőbb árkategóriából. Vagyis eldöntöttem, hogy nem fogok ragaszkodni a Pannonhoz és inkább elmegyek onnan.

Szolgáltató és készülékcsere egyszerre? Persze hogy az iPhone volt a No.1 (minden fanyalgás ellenére), de annyi pénzt nem ért meg nekem, amennyiért árulták (árulják), 2 évre pedig már nem akarom lekötni magamat, amikor ennyire sok a fejlesztés és ilyen gyorsan változnak a technológiák. Ekkor került képbe a Samsung Omnia-ja, aminek a tudása számomra (majdnem) tökéletesen elegendő.

Igazából nem a telefonvásárlási szokásaimat akartam volna eredetileg megosztani az olvasókkal, hanem azt, hogy az új telefon rávilágított egy új területre, amivel eddig azért nem törődtem, mert magam nem használtam. Azok az olvasók, akik (okos)telefonon keresztül érik el a kooseptar.hu-t. Az ő szempontjaik eddig nem érvényesültek, még akkor sem, ha valószínűleg nincsenek túl sokan. A cikk végén meg is kérdezzük Önöket erről!

Mostantól a honlap, ha mobil böngészőt észlel (a telefon böngészője mobilnézetre van állítva), átvált mobilmódba és úgy lehet – lényegesen könnyebben – olvasni a kooseptar.hu oldalt (lényegében csak függőlegesen kell görgetni ) ! Jó böngészést és ha valamilyen hibát észlelnek, kérem értesítsenek!

A történethez hozzátartozik, hogy a készüléket 3 napos használat után hiába tettem töltőre, nem akart tölteni, így kénytelen voltam visszavinni, ahol persze nem adtak cserekészüléket, hanem elküldték a Samsung szervízbe és majd 3 hetet kellett várnom rá, hogy kijavítsák. Rossz kezdés.

[poll id=”29″]

Hozzászólások (25): megnézem

  • aglaca

    2009. augusztus 6. csütörtök 02:03

    #10947

    ajaj Koós Úr! Nem biztos, hogy jó ötlet volt. De bizonyára olvasta a teszteket és ennek alapján hozott egy kompromisszumos döntést. Az biztos hogy a tapizás élményének múlásával egyre bosszantóbb lesz a „megnyomom a gombot és várni kell mire bejön mondjuk a telefonkönyv”, vagy napfényben semmit nem lehet látni a kijelzőből, és hát minden egyéb Windows mobil 6.1 hátrány ,mert hát ez az operációs rendszer bizony elavult.
    Mondom ezt úgy hogy ha valóban ilyen nagy tudású telefont keresett akkor bizony a Nokia háza táján egy darab készüléket nem talál ami megfelelően működik. Tudom mert nekem január óta egy Nokia 5800XM telefonom van és megutáltam, (ha érdekli, hogy miért szívesen kifejtem)majd fogtam a kártyámat és visszatettem a jó bevélt 6310i-be. Persze tudom én is, hogy haladni kell a korral, de jelenleg úgy néz ki, hogy az érintőkijelzős okostelefonok piacán bizony az iPhone a király, de már inog a trónja, mert az Android operációs rendszerrel felszerelt telefonok pl.: HTC Hero nagyon jók és nyílt forráskódúak (gyakorlatilag Linux alapú). Ha viszont főleg telefonálni akar az ember akkor arra szerintem a jó megoldás a most megjelent és az ön telefonjainak utódaként bemutatott Nokia 6700.
    De azért én kívánom, hogy szeresse az Omniát és fogadja el minden hibáját, mert akkor hasznos társa lesz a mindennapi multimédiás mobil világban.

  • AZso

    2009. augusztus 6. csütörtök 08:15

    #10952

    Miklós, gratulálok a váltáshoz (a kisebb döccenő belefér szerintem), sajnálom, hogy nem az iPhone lett a győztes, mert hidd el, megéri.
    Nehéz ezt elmagyarázni, de egészen egyszerűen annyival a jelenlegi piac előtt jár, hogy csak ilyen irodalmi fordulatokra futja, hogy „inog a trónja”… Hát, szeretne a Nokia inogú trónú első lenni, de már nem jön neki össze.

    Felhasználói szinten az iPhone a csúcs, ezzel nincs mit vitázni. Nincs vele gond napfényben sem, jesszusom.Mindegy.

    Viszont ha esetleg van kedved még egy gesztust tenni a mobilos felhasználók felé, akkor belőhetnéd a honlapodon a WPtouch iPhone Theme bővítményt, és akkor a honlapodat az iPhone, iPod Touch, Android és Blackberry készüléket használó látogatóid is jóval barátságosabb és sallangmentesebb formában olvashatnák. Próbáld ki, szerintem érdemes.

    Sok sikert az Omniához (mégha sokáig is fogod a Nokiáidhoz hasonlítani)!

  • Vezér András

    2009. augusztus 6. csütörtök 09:27

    #10955

    Hello Miklós,

    Nekem is Omniam van, mar 1 éve, de szeptemberben iPhone 3GS-re fogom cserélni (mivel már arra is van iGO). Alapvetően jó készülék, elégedett vagyok vele, de közelsem annyira jó mint amennyire be van harangozva hogy fantasztikus. Sok bosszantó hibája van, amik nem is hibák igazán, csak sokkal jobbat várna az ember egy ilyen készüléktől. (pl. a mobilböngésző ilyen)

    Tehát jó telefon, de kipróbáltam párszor és megéri a plusz költséget az iphone a sokkal baratsagosabb felhasznaloi felülete, és a sebessége miatt is.

    Mindenesetre neha benezek az oldaladra, de ezutan sem az Omniamrol 🙂

  • fm!

    2009. augusztus 6. csütörtök 11:26

    #10959

    Én mindenképp elgondolkodtam volna egy Symbian operációs rendszerű nokia-n, a fent felsoroltakat mind tudja, igaz nem iGo a navigáció, hanem pl. Garmin van rá. Nekem speciel E51 van, én pont most váltottam nokia-ra, eddig sohasem volt.

  • Attila

    2009. augusztus 6. csütörtök 11:55

    #10962

    Tisztelt Koós úr!
    Nekem is volt érintőképernyős MDA telefonom. Kíváncsi vagyok, hogy valaki tud-e kocsiban nevet keresni és tárcsázni. Ha igen gratulálok. Én leszoktam a kocsiban való telefonálásról.
    Ezek után vettem egy Nokia E90-et. Ez kívül pont olyan mint a többi Nokia telefon (tehát a lehető legkiforrottabb), kinyitva meg mindent tud amit a többi, csak nem olyan látványosan. Jó-jó tudom, hogy egy féltégla méretű, de meg lehet szokni és nincs kérdés – mindent tud. És ezt már két éve tudja. Nagyon dögös az iPhone, de nem cserélném le a telefonomat.
    Tisztelettel:
    Attila

  • sityu

    2009. augusztus 6. csütörtök 16:39

    #10972

    Én eldöntöttem: az új telefonom androidos lesz. A htc magic-ről olvastam, láttam videókat: szerintem az valahol azt tudja, ami a gördülékeny kommunikációhoz szükséges. Pl.: kompromisszummentes gmail használat (nem csak az e-mail, hanem pl. a naptár, címtár és az egyéb szolgáltatásai is, mind egy helyről kezelhetők, telefonálás és levelezés egy helyen, nincs szinkronizálási macera); s én nem szándékozok váltani a gmailről (hacsak nagyon nem muszáj); s mindemellett a nyílt forráskódú op. rendszer, az android, aminél nem kell félni attól, hogy 3 év múlva a telefon gyártója befejezi a támogatások frissítgetését, stb.
    Használatra meg úgy tűnt (a videókról), hogy majdnem 100%-ban adja az ályfónos fílinget; s szerintem záros határidőn belül az androidra is megjelennek az ályfónéhoz hasonló „hasznos” programocskák.
    S a htc medzsik már dizájnra sem sokkal marad el az i-től.
    Szóval akármennyire is szép az i, én az androidra szavazok (ha majd megjelenik végre itthon is).

  • Rós

    2009. augusztus 6. csütörtök 17:04

    #10973

    A HTC Hero tényleg jó, az Android fölé még fejlesztettek hasznos dolgokat, és szebb is. Az Android Market már most is megy valamekkora választékkal.

  • aglaca

    2009. augusztus 6. csütörtök 17:42

    #10974

    Hát igen az Android tényleg nem rossz, és bár sokan azt hiszik, hogy a Google a fejlesztője, valójában kb. 30 vállalatból álló konzorcium fejleszti, ez a Open Handset Alliance (OHA), aminek tagjai többek között: Google, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, Texas Instruments, Samsung, LG, T-Mobile, Nvidia.
    Nem gyenge csapat, szóval garantálható hogy sikeres lesz, és elterjedt.
    A Symbian is így indult, de aztán a Nokia szépen felvásárolta az egészet. Meg is van az eredménye, az 5800XM után az N97 is csúfosan megbukott és nem a design vagy a hardver miatt hanem a katasztrofális
    Symbian 9,4 – 5th Edition, Touch operációs rendszer miatt.

  • dyRo

    2009. augusztus 6. csütörtök 20:53

    #10978

    nekem van egy céges E65 nokia-m és valami kegyetlen lassú az op rendszere. más újabb nokia-nak is ilyen? A magán telóm is nokia, de még a 6230-as típus. az teljesen rendben van… I-phone-ról is azt hallottam h lassu, csak a mostani S-es széra normális sebességű…

  • Beszedes Gabor

    2009. augusztus 7. péntek 08:45

    #10990

    A hozzaszolasok elolvasasa utan ugy erzem elerhetettlen vagyaim vannak. Egy telefon amin csak telefonalni lehet, hangosan csorogjon, nagy meretu betukkel irja ki ki hiv, es ne kelljen 6-8 havonta cserelni mert megrogalodott. Visszasirom az elso Nokia telefonom, de sajnos nem mukodik az uj sim kartyaval, amugy azt hasznalnam legszivesebben.

  • Tibor

    2009. augusztus 7. péntek 09:28

    #10991

    Gábor: szerintem a gyártók minden igényt igyekeznek lefedni. Rövid google-ozás eredményeképpen neked pl. az ütésálló, katonai szabványok elvárásait is teljesítő spártai Samsung Xplore B2100 lenne megfelelő 🙂
    https://tr.im/vQeo

  • Szabóbácsi

    2009. augusztus 8. szombat 02:35

    #11004

    Hááát, nem tudom. Az elsőre látványos dörzsölős képernyő szerintem nagyon idegesítő a kezdeti örömök után. Persze szerintem ilyenféle teleképernyősből is a Nokiát lett volna célszerű választani.
    Én egy lényegesen olcsóbb, de szintén nagyon sokat tudó Nokia N93, újabban N93i-t használok és nagyon meg vagyok vele elégedve. 3× optikai!!! zoom, tűrhető fényképek, elég jó videó/embertelen jó sztereó hangminőség (1,5-3h felvételi idővel VGA-ban), wifi-internet, skype, FM, bluetooth-al GPS is, jó zseblámpa, ja meg kényelmes telefon nagy gombokkal. A telefonformából csavarhatom videókamera és notebook-féle formába is. Érdemes egyszer kézbevenni. Nagyon kevés tárggyal szoktam ennyire megelégedni, ráadásul manapság nem is horror az ára. Üdvözlettel, Zs.

  • gramercy

    2009. augusztus 9. vasárnap 09:19

    #11031

    10 éve van mobilom, eddig összesen 2 motorolám volt/van 🙂
    .
    iphonet vennék ha nem tudnám hogy az előállítási költség a vételár kb. max 10 %-a

  • UP

    2009. augusztus 9. vasárnap 21:59

    #11039

    Ha már előkerült a Samsung B2100 neve, álljon itt egy összehasonlító „teszt”:
    Sonim XP3 vs Samsung B2100

    https://www.youtube.com/watch?v=jj_U9jGPPU0&eurl=http%3A%2F%2Fvideo%2Egoogle%2Ecom%2Fvideosearch%3Fhl%3Dhu%26q%3DSamsung%2BB2100%26lr%3Dlang%5Fhu%26um%3D1%26ie%3DUTF%2D8%26ei%3DDyl%5FSonfN8%5FUjAeshdH0Aw%26sa%3DX%26oi%3Dvideo%5Fresul&feature=player_embedded
    Szerintem „még” húzos a 30E Ft körüli összeg a „csodafegyverért”.
    Bár egy Siemens ME45, ill. M65 után a Samsung B2100-et vennék 🙂

  • utopista

    2009. augusztus 9. vasárnap 22:01

    #11040

    -a
    OFF:
    És kíváncsi voltam hova tünt az avatarom :O

  • Garlando

    2009. augusztus 10. hétfő 05:47

    #11044

    iPhone-t kellet volna venni. Szeretjük, tiszteljük a Samsungot, de telefonban nem ők a legjobbak..

  • Rezsnyák Péter építész

    2010. május 25. kedd 08:20

    #72222

    A telefonszaküzletekben minden alkalommal elmondják, hogy raklap tételben rendelnének 6310i-t, ugyanis vinnék mint a cukrot. A 2 év hűségidő egyébként semmi! Nézzétek meg az apróbetűt, ugyanis ha nem mondod fel a 2 év végén a hűségidőt, további 2 évre az adott tarifacsomagban ragadsz a rózsaszín szolgáltatóvál!! Egyébként megdöbben tő, mennyire agyamentek ezek a szolgáltatók. Az üzleteikből közbonti belsőépítészeti előírás alapján száműzték a várakozó ügyfelek rendelkezésére álló ülőhelyet.Nonszensz!! Miért nem állok odébb? Mert a másik sem jobb, és a hercehurcába jobb nme belegondolni!

  • XDkeszkoXD

    2010. június 22. kedd 20:01

    #72508

    a noki szar telefon!!!
    a sony ericssonok a sonim xp3 és a samsung b2100-as a királyok!!!!!!!!!!!

    😀
    XD

  • XDkeszkoXD

    2010. június 22. kedd 20:02

    #72509

    nokia (sorry)

    LOL

  • XDkeszkoXD

    2010. június 22. kedd 20:03

    #72510

    13 évig volt Nokia telefonom, ebből az utolsót 7. éve használom anélkül hogy egyszer is szervízbe kellett volna vinnem. Betonra ejtettem, eláztattam nem lett semmi baja. Az utolsó 3-at ugyanabban a autós kihangosítóban tudtam használni, így ez némi kényszerpályát is jelentett a későbbieknél, de nem bántam meg

  • XDkeszkoXD

    2010. június 22. kedd 20:03

    #72511

    na ezt a hülye se hiszi el

  • XDkeszkoXD

    2010. június 22. kedd 20:05

    #72512

    esetleg ha szerencséd volt akk nem kellet szervizbe vinned!!!

    😀 😀 😀

SZAKMA
Építészek és vállalkozók nemzetközi portálja | share-architects.com

elindult a share-architects.com honlap,  az építészek és vállalkozók közösségi portáljat! Látogasson el a share-architects.com közösségi portálunkra és értesüljön a 2016-os építészeknek és vállalkozóknak szánt rendezvényekeinkkel kapcsolatos legfrissebb hireinkről! Meghívjuk, csatlakozzon eseményeinkhez és ossza meg velünk véleményét közösségi hálózatainkon, a Twitter –en és a Facebook -on. Építészek és tervezők, világszerte a legrangosabb kitüntetések nyertesei, osztják meg majd velünk tapasztalataikat és ismereteiket, építészeknek és […]

Építészek és vállalkozók nemzetközi portálja | share-architects.com
2016. január 15. péntek
TECH
Ma 20 éve használok számítógépet

Ez nem valamiféle óriási szenzáció, sem egy ünneplésre való különleges alkalom, puszta tényrögzítés. Erről már írtam itt. Amikor kezdtem, még nyomtatóm sem volt, egy utcával arrébb jártam át nyomtatni a műszaki leírásokat. Mert jóformán csak arra használtam, azután később jött a modemes web a betárcsázós kapcsolattal, ma pedig Elképzelhetlen sebességnövekedés .. és ez csak az […]

Ma 20 éve használok számítógépet
2015. augusztus 15. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább