Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2009. április 19. vasárnap

Fürdőjáró | Kehida

20090306-1-kehida by you.

A két település összeolvadásából létrejött, furcsa nevű Kehidakustány Hévíztől ÉNy-ra található, közel a a Zalaegerszegre vezető 76-os úthoz. Ide látogatott el a Hazajáró sorozat Fürdőjáró szekciója. A Dunántúl melegvizes fürdőit feltérképező túra messze legszínvonalasabb helyszine volt. A fürdő honlapja.
Az apró faluhoz képest óriási komplexum teljes szezon nyitvatartással működik, télen-nyáron. A fürdőn kivül szálló és egyéb kiszolgáló szolgáltatások, étterem, cukrászda is megtalálható. A szabadtéri medencék télen is használhatóak.
Az emeletes, magastetős épület déli végén jókora féltetőt találunk, itt helyezték el a nagyméretű csúzdát, azért ilyen magas.

A fürdő kivülről és belülről is nívós, bár azt meg kell jegyezni, hogy a csúszdára felvezető csigalépcső valami elképzelhetetlen módon sima acélból készült, így nem kell ecsetelnem, hogy egy ilyen nedves környezetben miképpen néz ki.

Ami tetszett, az a belső, látszó faszerkezet és Czékmány Vera kerámiaburkolatai és díszítőkerámiái (ő készítette nekünk ide a Kert utcánkba az összes ház házszám-tábláját, minden táblán más és más virággal).

https://www.czekmany.com/components/com_productbook/img_pictures/med_Referencia-8.jpg

diaporáma


Nagyobb térképre váltás

Hozzászólások (4): megnézem

  • Propeller

    2009. április 19. vasárnap 09:45

    #9192

    koos.hu – Fürdőjáró | Kehida…

    fürdő, hazajáró, Kehida…

  • Hawaii

    2009. április 19. vasárnap 11:06

    #9193

    Az ilyen páradús, nedves környezetbe szánt fa szerkezetet mivel kezelik le? Magas nyomáson és hőmérsékleten átgőzőlik valami vegyszerrel, vagy netén hajólak vonják be?!

  • Hawaii

    2009. április 19. vasárnap 11:07

    #9194

    ^hajólakkal^

HÁZ-TERV
Fürdőjáró | Hévízi tófürdő

A Hazajáró sorozat ma egy olyan helyre kalauzol, amihez számos gyerekkori emlék kapcsol. Édesapám reumás lévén sokszor volt Hévízen, így én is sok időt töltöttem el ott. Mindig nagy élmény volt számomra, mégha nekem akkor túl meleg is volt a vize. Maga a tó és a tó közepén lévő zegzugos faépület mindig is vonzott és […]

Fürdőjáró | Hévízi tófürdő
2009. március 21. szombat

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább