Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2008. július 18. péntek

Várongi fogadó

2004-176 (1)

Várong Tolna megye 3-ik legkisebb települése, Dombóvártól északra található zsákfalu. A beruházó itt talált rá egy régi, felhagyott magtárra, a gyönyörű domboldalra és az ahhoz tartozó panorámára. A tervezési programba egy fogadó és egy kisvendéglő került bele.

2004-176 (4)

A magtár teljes belső felújításával és tetőtér beépítésével a funkciók nagyobb része elhelyezhetővé vált és csak kis mértékű bővítésre volt szükség a terveken. Az épülethez zárt, részben fedett udvart kapcsoltunk, ahol egyszerre nagy számú vendéget is ki tudnának szolgálni.

176-alaprajz-1 176-alaprajz-2 176-alaprajz-3

[poll=12]

Hozzászólások (2): megnézem

  • db

    2008. július 18. péntek 01:34

    #3435

    hát, kár volt elszúrni ezt a szép épületet egy ilyen szamurájsisakkal…
    ha még át lehet tervezni, akkor figyelmedbe ajánlom az RCR Les Cols éttermét (Olot, Girona, Sp), hasonló téma, nagyon finom megoldással.
    Ja, és a világ összes pontjáról zarándokolnak egy hasonló világvégi faluba.
    db

  • copass

    2008. július 20. vasárnap 09:14

    #3495

    nekem tetszik az epület,
    habár a látványterveken ez nekem nehezen jön át teljesen.
    az épület nincs kidolgozva, semmi részlet(szarufa,gerendák,csatorna).
    a látványterv is „egyszerű”: beégnek a színek,síkfák/növények,síkemberek,stb.
    a rajzra rá van írva hogy archicad 7-el készült,hát szerintem kb.6 éves nem kéne ezt reklámozni,pláne hogy ac12nél tartunk /pill.
    de, lehet hogy csak én vagyok szőrszálhasogató!:)

HÁZ-TERV
Aria Hotel Budapest – a VILÁG LEGJOBB szállodája lett a TripAdvisor utazói szerint

SAJTÓKÖZLEMÉNY  – 2017. január 24. Megállíthatatlan az Aria Hotel Budapest: a TripAdvisor utazói a világ legjobb szállodájának választották Zene által inspirált dizájn, exkluzív rooftop bár és odaadó vendégszeretetet – ezek a fordulatok tértek vissza legtöbbször az utazók kommentjeiben, amikor az Aria Hotel Budapestet értékelték. Innen csak egy lépés vezetett odáig, hogy a Library Hotel Collection magyar […]

Aria Hotel Budapest – a VILÁG LEGJOBB szállodája lett a TripAdvisor utazói szerint
2017. január 24. kedd
HÁZ-TERV
Hotel Mitte, a szecessziós panelház

Berlin mind a mai napig őrzi kettéosztottságának kevésbé szép emlékeit, többek között a belvárosát is megfertőző panelházakat. Berlin ugyanakkor számos (zárterkélyes) jugendstil épülettel is büszkélkedhet, így kézenfekvőnk tűnhetett a Hotel Mitte tulajdonosának, hogy e két távoli stílust ötvözze. Az eredmény önmagáért beszél. Mellesleg a paneles zárterkély a keletnémet házgyáraknak nem okozott gondot.

Hotel Mitte, a szecessziós panelház
2015. szeptember 30. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább