Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2008. május 30. péntek

Szabó Ági mozaikművész

A kedves olvasók figyelmébe ajánlom Szabó Ági keramikust, aki újabban mozaikokat is készít törött kerámiákból, így ha akarjuk, akkor akár recycling művésznek is hívhatjuk. Sokféle munkát vállal kül- és beltéren egyaránt. A fotók és a hozzájuk tartozó szöveg: Szabó Ági.

Épületen kívül

Legfontosabb ezeknél a kültéri munkáknál a szigetelés.  Hasonlóképpen, mint az épületeknél, ezeket a falakat is szigetelni kell. Az anyagoknak amit felhasználunk fagyállónak és  időjárástűrőnek kell lennie. A képen látható lépcső mozaik díszítése nem csak az esztétikát szolgálja, hanem az elcsúszás veszélyét is csökkenti.

a további fotókhoz katt. a következő fotóra !

további fotók >>

a bemutatott fotókon : magánház, lábazat Művelődési ház, Dunaharaszti, támfalFagyálló járólap,  flexibilis  ragasztóval és fugázóval. Magánház, lépcső melletti támfal, márványhulladékkal van burkolva

Épületen belül

Művelődési ház, italkiadó, magánház, előszoba burkolása.

a további fotókhoz katt. a következő fotóra !

a további fotók >>

Beltéri oszlop, virágtartó, papírzsalura mozaikozva, de lehet kültéri is, ha az alap eternit cső vagy beton henger, kútgyűrű stb.

Házszámtáblák

A táblák helyszíni szemle vagy a ház fotója után készülnek. Mindenképpen kapcsolódnak az épülethez, színben, stílusban, méretben. Ezért teljesen egyediek .

a további fotókhoz katt. a következő fotóra !

a további fotók >>

Anyaguk és a segédanyagok fagyállóak és szintartóak. Legtöbbször üvegmozaik vagy tiffany üveg.

Dísztárgyak, egyebek

a további fotókhoz katt. a következő fotóra !

a további fotók >>

Külön szeretném a figyelmüket felhívni a blogján található linkekre, azok közül is az édesanyja festményeire és a lánya munkáira. Irigylésre méltóan tehetséges familia!

Smonca.jpgSzabó Ágnes vagyok, l954-ben születtem Budapesten. 1975-ben keramikus mestervizsgát tettem, majd 13 évig egy vállalatnál tervezőként és kerámia festőként dolgoztam. 1988-tól szabadfoglalkozású alkotóművészi tevékenységet folytatok. Egyrészt mint keramikus, nagy tételben kerámiákat készítettem, másrészt mint selyemfestő , számos kiállitásom volt (Hilton, Mercuri, Rubin hotel, Szigetszentmiklós, Dömsöd Műv.ház. stb). Évekig voltam szállitója az Art Fleur virág és dekor nagykereskedésnek. Gyerekkori álmom sajnos csak 50 évesen teljesült: eljutottam egy ásatásra és jelenleg is az M0 feltárás kerámia leletanyagát ragasztom. M o z a i k . Talán a sok összerakható cseréptöredék hozta, de megfogott és nem ereszt 🙂 Nagyon szeretem csinálni és azt gondolom, hogy az épületeknek, falaknak szükségük van efféle diszre, hogy egyedivé válhassanak, formálódjanak tulajdonosaik igényére   blog | email küldése  | 06 30 507 95 30

Hozzászólások (9): megnézem

  • Zoe

    2008. május 31. szombat 13:47

    #2896

    Jaj de jó! Annyira kevés kültéri mozaik készül, pedig de szép is! A legfelső kép, az a leveles, az hol látható? Gratulálok!

  • tappancs

    2008. június 1. vasárnap 11:00

    #2903

    kedves cicó;)
    jó, rendben.

    egyébként 1998ból, de gondolkodj csak, majd a blogodon elárulom pár nap múlva.
    :))

  • Szabó Ági

    2008. június 1. vasárnap 12:06

    #2904

    Kedves Zoe, a leveles mozaik egy magánházban van, úgyhogy csak igy képről tudsz benne gyönyörködni 🙂

  • Pipus

    2008. augusztus 15. péntek 11:13

    #4015

    Az alkotások egy része nagyon tetszik. Különösen a kültéri falak. Ettől függetlenül kicsit túlzásnak találom a mozaikművész titulust. Azért ahhoz ennél talán több kell véleményem szerint….pláne ha az embernek szelektív a memóriája bizonyos dolgokat illetően.  

  • Béla

    2010. június 28. hétfő 07:52

    #72557

    BRAVO!
    Kreatív, igényes munka.

  • Miltiadesz

    2011. február 5. szombat 23:11

    #78553

    Ahogy mondja Béla:
    Kreatív,igényes szép munka,
    nekem is nagyon tetszik.

  • Tanúsító

    2011. február 6. vasárnap 21:04

    #78555

    És nem csak Béla mondja, én is… Kár, hogy nem találtam rá korábban!

  • András

    2013. január 7. hétfő 12:52

    #85022

    Kedves Ági!

    Házszám tábláid osztatlan sikert arattak/aratnak. Már keresek további lehetőségeket is a házak méltó „megkoronázása” céljából.
    Sok sikert és jó egészséget kívánok további munkádhoz.

  • Szabó Ági

    2013. február 12. kedd 23:10

    #85158

    [re=85022]András[/re]: [re=85022]András[/re]:
    Köszönöm 🙂

OFF
Boldog Húsvéti Ünnepeket!

Tavaly óta ilyen fanyulak védik a Kert utca minden bejáratát. E fotóval kívánunk minden Olvasónknak boldog Húsvéti Ünnepeket!

Boldog Húsvéti Ünnepeket!
2012. április 8. vasárnap
SZAKMA
Tanulj meg kemencét építeni!

Kemenceépítő alkotótábor Salgótarján – Rónafaluban 2011. június 26 (vasárnap este) – július 2 (szombat), 7 nap / 6 éjszaka A Rónafaluért Baráti Társaság szervezte kemenceépítő alkotótábort célja megismertetni a hagyományos kemenceépítés részletes technikáját a résztvevőkkel, lehetőséget adva az önálló építéshez szükséges minden gyakorlati ismeret elsajátítására. A tábor maximális létszáma 8 fő. A tábor során egy […]

Tanulj meg kemencét építeni!
2011. május 27. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább