Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2008. május 16. péntek

Visszajelzés 2008 | Ön hogyan építkezett?

Pár hete azt írtuk, hogy „akik régebb óta követik a blogot, azok tudják, hogy nagyon sok cikkhez tartozik egy-egy szavazás is.” Nos akkor az volt a kérdés, hogy e honlap olvasója Milyen házban lakna szívesen?

Most további 2 kérdésre keressük a választ, pontosabban elemezzük az eddigi szavazatokat. A felmérésünk  – ahogy az előző sem volt az – nem reprezentatív, de a szavazatszám alapján  óvatosabb következtetéseket már le lehet vonni.

egy építkezésben mi jelenti a legnagyobb kockázatot?

a több, mint 180 válaszadó (május 16-i adat) válaszai szerint – ahogy azt várni is lehetett – a kivitelezők kiválasztása jelenti a legnagyobb kockázatot 53 %-kal, utána jóval kisebb arányban az olcsóságra való törekvés, ami egyfajta önkritikát is jelent egyben. Az olvasók – nem reprezentatív felmérésében – a tervezők kiválasztását jelölték meg a legkisebb kockázatúnak.

Szavazzon Ön is és nézze meg a pillanatnyi állást!
[poll id=”15″]

a másik kérdés már jobban megmozgatta a válaszadókat

Ön hogyan kapott építési engedélyt ?

a több, mint 560 válaszadó (május 16-i adat) többsége, ha nem is probléma mentesen, de korrupció nélkül jutott építési engedélyhez. A korrupciót igénybe vevők és az építési engedély nélkül építkezők összesített száma (23 %) elég jól mutatják a hazai építési közállapotokat.

Szavazzon Ön is és nézze meg a pillanatnyi állást!
[poll id=”6″]

ha Önnek van tapasztalata, története az építési engedély (kalandos) megszerzését illetően, ossza meg velünk !

Hozzászólások (2): megnézem

  • Szavazás | Ön hogyan építkezett?

    2008. május 16. péntek 13:27

    #2781

    […] a kivitelez� kiválasztása (53%, 100 Szavazat) Szavazzon Ön is és nézze meg a pillanatnyi állást! […]

  • koos.hu - Blogtörténet | legolvasottabb cikkeink

    2009. március 20. péntek 08:39

    #8803

    […] terveit , amiket mi aztán jól megkritizálunk. E hónapban arról kérdeztük az olvasókat, hogy Ön hogyan építkezett? Az építési tevékenység közreműködőit bemutató sorozatot indítottunk, amiben eddig a […]

JÓTANÁCS
Mikor lesz már végre rend a lépcsőházban?

a kép forrása Panoramio Kedves Miklós, Mint tudod egy nagy társasházban lakunk és évtizedek óta romos a lépcsőházunk. Amióta megvehettük a lakásokat a közös képviselők jöttek és mentek, mindegyik ígérte a felújítását, de a vége mindig az lett, hogy maradt minden a régiben.  A legutóbb megválasztott képviselő is azt ígérte, a lépcsőház lesz az első, […]

Mikor lesz már végre rend a lépcsőházban?
2011. november 18. péntek
TECH
Használható-e a koos.hu? – kérdőív

Jővő áprilisban lesz 5 éves a kooseptar.hu blog és ebből az alkalomból szeretnénk még használhatóbbá tenni az oldalt, amihez egy kérdőív kitöltésével a kedves olvasók segítségét is kérjük. A kérdőív már nem elérhető.

Használható-e a koos.hu? – kérdőív
2011. október 25. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább