Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2008. február 10. vasárnap

Családi ház Pestszentlőrincre

Ritkaság ilyen nagy telket találni Budapesti belterületen, így itt a beépítettséggel nem lehetett gond. A megbízás pince+földszint+emelet nagyságú villa tervezésére szólt, ahol fontos szempont volt a nagyméretű nappali és a kert kapcsolat.

Az épület tényleges mérete ellenére nem tűnik nagynak, ebben sokat számított a tömeg tagolása és a kis hajlásszögű tető. Megjelenését a sötét színű Tegolával fedett tető és a ragasztott téglahomlokzat határozza meg.

 A téglaburkolat a külső hőszigetelés kérge, ugyanis a tégla tartófalakra kerülő külső PS hőszigetelő táblák úgy lettek kialakítva, hogy a cca. 1 cm vtg téglaburkolat közvetlenül ráragasztható legyen. A kávák, sarkok, könyöklők idomelemekből lettek kialakítva, így a valódi téglaburkolat illúziója tökéletes, sehol sem látszik, hogy itt mindössze csak egy vékony kéregről van szó. A szerkezet hőtechnikájáról.

Balra a látványtervek, jobbra az építés közben készült fotók láthatóak:

[poll=12]

Hozzászólások (5): megnézem

  • Fodor Tibor

    2008. február 17. vasárnap 21:24

    #1505

    Olyan hazat szeretnek magamnak es a csaladomnak, ahol a szep parosul a praktikussal, kornyezetkimelo es kellemes, egeszseges es termeszetesen olcso is.

  • oolajto

    2008. április 8. kedd 21:41

    #2310

    én a végső igazságot keresem. ebbe nem fér bele a ragasztott tégla, sőt még a röben tégla sem, csak a nyílt öszinteség.

    mit keres nálnuk a németalföld?

    eltökélt szándékom tök egyszerű vakolatarchitektúrával jó házakat létrehozni. punkt.

  • lcpacific

    2009. április 9. csütörtök 06:03

    #9076

    A kepen a ker felol nagyon szepen nez ki, ha megegyszer epitek akkor ezt a valasztom, angol piros tegla, feher, partitoned nyilaszarok. De az utca felol mar kezdodnek a gyengesegek. Pince garazs, hideg motorral kiloketni, mindig telefujod a kornyeket buzzel, mindig ott a sansz hogy elcsapsz egy gyereket, mert lassan nem tudsz kijonni. A masodik auto mar az utcan parkol, telen vakarhatod jeget. Plusz egy felesleges emeletet kell maszni. A dupla garazs helye 6 meterre az uttol. Ezutan jon a MOSO-szarito resz, ami mindig a garazsbol a lakasba meno reszen van.
    A foldszint, a konyha kicsi (en is kicsire vettem amit epitettem) pedig kell a nagyobb konyha, extra a fafuteses pizza kemence) melle egy reggelizo resz, hogy ne kelljen annyit gyalogolni az asztal es konyha kozt. Kandallo a nappaliba ma mar muszaj. Az emelet kicsit szerenyecske.
    Extra: harmadik emelet!!! dolgozoszoba es konyvtar szep panoramaval, erkellyel. (WC- mosdokagyloval)

  • tanonc

    2009. május 18. hétfő 09:55

    #9681

    Elsőre király, a ragasztott tégla kicsit zavaró… nyilván költségvetési kérdés, hogy nem falazott téglaburkolat került a házra. A ragasztott téglával viszont az a baj, hogy szörnyen hamar és csúnyán kopik… Szóval ha a család kamasz fia megereszti egy jó focilabdával a falat, adott esetben ronda nyoma lesz.

    Miért muszáj a kandalló? Mármint, van aki utálja, nincs rá szüksége…

SAJÁT
Családi ház Pest megyében | 2. Rossz adottságú telek

Oldalhatáros beépítés + garázs + jó tájolású utca felöl lejtő telek. Lehet rosszabb? A fenti írásban azt írtam anno, hogy „A tervkritikákban sűrűn elforduló oldalhatáros beépítés esetén sokszor felmerül, hogy hová tegyük a garázst és a bejáratot. Ezekhez szeretnék tippeket adni. Három darab, tervezés alatt álló családi házam is beleesik a ebbe a kategóriába, mondhatom, […]

Családi ház Pest megyében | 2. Rossz adottságú telek
2018. november 23. péntek
SAJÁT
Családi ház Pest megyében | 1. Tudnunk kell nemet mondani a saját ötletünkre

Van úgy, hogy minden jószándék mellett is rossz a tervezési program. Nem feltétlenül csak azért, mert mondjuk nem helyesen adták meg a szükséges paramétereket vagy mert olyat kértek, ami nagyon drága lenne, hanem mert a kiindulás helytelen volt. Mindez leggyakrabban átalakítás-bővítés kapcsán szokott előfordulni. Ilyen esetben az építész tervezőnek különösen nagy a felelőssége, mert a […]

Családi ház Pest megyében | 1. Tudnunk kell nemet mondani a saját ötletünkre
2018. november 21. szerda

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább