Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2007. november 27. kedd

Recycling | ÖKO-Pannon Roadshow 2007

Rendhagyó kampányt zárt alig egy hónapja az ÖKO-Pannon Kht. a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére: sztárok öltötték magukra azokat a hulladékból készült ruhákat, amelyek formabontó stílusukkal, hangulatukkal kívánták felhívni a figyelmet az újrahasznosítás lehetőségére.

Öt ismert magyar személyiséggel kampányolt idén az ÖKO-Pannon Kht., hogy minél nagyobb népszerűséget teremtsen a szelektív hulladékgyűjtésnek a lakosság körében. Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Kásás Tamás, Till Attila és Szilágyi Tibor vállalkoztak arra, hogy arcukat, alakjukat adják az újszerű kezdeményezéshez, és hulladékból készült ruhákban állnak a fényképezőgép elé.

Idézet a Sajtóközleményből | Az ÖKO-Pannon Kht. immár negyedik alkalommal valósítja meg a PRO EUROPE szervezet kezdeményezéséből mára európai szintű eseménysorozattá kinőtt Újrahasznosítási Hetet (Recycling Week). A korábbi években a rendezvény budapesti központi helyszínre összpontosult, de ezúttal a szervezők egy országos programsorozatot álmodtak meg, így az Újrahasznosítási Hétből Újrahasznosítási Hónap lett. A rendezvénykamion a városok közterületein parkolva egy-egy napig (délelőtt 10 órától este 18 óráig) várja az érdeklődő közönséget összesen 23 városban 2007. szeptember 25. és október 28. között. A kiállítás megtekintése mindenki számára ingyenes.

gryllusdorka.jpgkasastibor.jpgszilagyitibor.jpg

„Mi rejlik a kamion gyomrában?” | A kiállítás eszközeit a Csodák Palotája tervezői készítették, és adaptálták az újrahasznosítással kapcsolatos ismereteket érdekes és játékos kiállítási tárgyakba. A kamionon minden kipróbálható, megérinthető. A varázsdoboz, a térképes játék és a papírmerítés segítségével új ismeretekre tehetnek szert a látogatók a hasznosítással kapcsolatban, míg a számítógépes kérdezz-felelek teszteli a válaszadók tudását a szelektálásról. A mini hulladékválogató és mágneses szeparátor megmutatja, hogyan osztályozzák, válogatják a szelektíven gyűjtött hulladékokat, a sorbarakó játékban pedig hasznosított másodnyersanyagokat ismerhetünk meg. A golyós labirintus tudatosítja a szelektív gyűjtőedények színeit, ugyanakkor ügyességi feladatnak is kiváló.

tilla.jpgtothgabi.jpg

Hulladékruhák és gazdáik | Az utazó kiállításon bemutatják azokat a hulladékból készült ruhákat is, amelyeket az ÖKO-Pannon júniusi kampányában öt ismert személyiség (Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Tilla, Kásás Tamás, Szilágyi Tibor) viselt óriásplakátokon. A különleges kollekciót a kht. árverésre bocsátotta, hogy a befolyt összegből környezeti nevelési célokat támogasson. A három héten át tartó online licit során összesen 151 ezer forint folyt be, amelyet a kht. a gyermekek szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos oktatására fordít majd. A legtöbben Szilágyi Tibor ruhájára licitáltak, a legnagyobb összeget azonban Gryllus Dorka aludoboz estélyiéért adták a licitálók…”

op_ujrahasznosito_kamion_20070925.jpg

ÖKO Pannon Kht.

xFruitsvisitor stats

Hozzászólások (1): megnézem

ZÖLD
Hogy csinálják a svédek?

Bár az újrahasznositás terén sokat javultak a hazai viszonyok, az ideálistól még fényévekre vagyunk. Az alábbi cikk a svéd példát mutatja be, ahol már közelítenek a teljes, 100%-os újrahasznosításhoz Hogy csinálják a svédek? – Zöld Bazár: zöld hírek, ötletek, innovációk. A témához kapcsolódik az Index tavaly nyári cikke, mely szerint közel 900 ezer embernek jelentene […]

Hogy csinálják a svédek?
2015. január 28. szerda
ZÖLD
Recycling | Varrógép kerítés

Itt a közelünkben, a Hársfa úton látható az alábbi kerítés, amit eddig autóból nem is vettem észre. Pár hete gyalog mentünk a közeli cukrászdába egyet fagyizni, akkor sétáltunk el mellette és feltűnt, hogy nem szokványos megoldásról van szó. Aki látott már hagyományos, lábbal hajtott öntöttvas lábú Singer varrógépet,  az tudja mit lát, aki még nem, […]

Recycling | Varrógép kerítés
2012. június 15. péntek

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább