Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2007. november 7. szerda

Vadászház Nagymátén

Baranyában, Sásd ás Szentlőrinc között, mélyen az erdőben található a Mecseki Erdészeti Zrt. Nagymáté vadászháza, amelynek teljes külső-belső átalakítását és bővítését irodánk végezte. A korábbi épület szocialista munkásszállóra emlékeztető homlokzata, a belső elrendezése radikális változtatás igényelt. Az átalakítás során a teljes emelet elbontásra került a fedélszékkel együtt, a földszinten is csak a tartófalak maradtak meg, a korábban használaton kívüli – viszonylag magas – padlástér is beépítésre került.

Az épület a korábbi jellegtelen bejárat helyett egy markáns előtetős főbejáratot kapott. Az épület külső és belső tereiben egyaránt a natúr fa a meghatározó anyag. A belső terekben a födémek is fából készültek, látszó gerendákkal és mestergerendákkal. Bár a tervezés során még íves erkélyek kerültek volna a homlokzatra, a kivitelezés során, többszöri egyeztetés során végül is ezek elmaradtak. A végeredményt látva, talán nem is baj.

A kivitelezők szép munkát végeztek, ezért fontos megemlíteni őket:

alaprajzok

tervek

fotók az épületről


Hol van Nagymáté? Katt az alábbi fotóra!

Hozzászólások (3): megnézem

  • tóth andrás - építész

    2008. január 6. vasárnap 18:43

    #1059

    Szép munka. Sze-katék nálunk nem mindig végeztek jó munkát:)….

  • Horváth Tamás

    2011. február 1. kedd 09:21

    #78475

    Az én cégem üzemeltette a vadászházat 2 éven át. A ház sajnos HASZNÁLHATATLAN. Falusi turizmushoz nagy, panziónak alkalmatlan. Nincs gazdasági bejárata, a HACCP rendszert nem lehet kialakítani benne. Az árut és a szemetet, moslékot a főbejáraton kell ki-be hordani.
    A fürdő és elő szobák indokolatlanul nagyok az ágyszám így jóval kevesebb, mint lehetne.
    A központi fűtés rendszer túlméretezett. (vagy megsülsz, vagy megfagysz!) A Szennyvíz rendszer környezetromboló, az erdőbe van egy az egyben kivezetve.
    Érthetetlen a kaputorony díszlet is, teljesen funkciótlan, ráadásul hamarosan összedől! Senki nem érti miért nem egy nagy erkély lett tervezve helyette?
    Nincsenek raktárak, a közösségi helyek kicsik.
    Ja és mindent ellepnek a legyek a sok lambéria miatt.
    Na ezért kellett átterveztetnem.

SAJÁT
Átadták a sásvölgyi lombkoronasétányt

Januárban számoltunk be, hogy elkezdték építeni a Hetvehely melletti Sásvölgyben a Mecsekerdő Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza lombkoronasétányát. Időközben elkészült, ma délután volt az ünnepélyes átadás. Tervekről, részletrajzokról és tervezőkről itt olvashat.   Lombkorona sétány a Mecsekben    

Átadták a sásvölgyi lombkoronasétányt
2017. augusztus 29. kedd
SAJÁT
Épül a lombkorona sétány a Mecsekben

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy hamarosan megindul a Pécshez közeli Sásvölgyben a lombkoronasétány építése. A kivitelezés még a múlt évben megkezdődött és hamarosan el is készül. Építész Koós Miklós, statikus Maros Gergely. A lábak anyaga a közelben kivágott tölgyfa, kérgezve. A keretek súlya 2,5 tonna. A főtartó: rétegelt ragasztott, padló és korlát: tölgy palló. A lábak […]

Épül a lombkorona sétány a Mecsekben
2017. január 23. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább