Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2007. oktĂłber 28. vasĂĄrnap

Megjelent a Roto CAD 2007

MĂ©g valamikor az Ă©v elejĂ©n jelentettĂ©k be, hogy a Roto megjelenteti a tetƑablakait bemutatĂł CD-jĂ©t, amely Ă­gy a ArchiCAD programok szĂĄmĂĄra is feldolgozhatĂł lesz. A CD elkĂ©szĂŒlt Ă©s most postĂĄztĂĄk egy katalĂłgussal egyĂŒtt.

roto_0.jpg A CD-t Ă©s a rajta talĂĄlhatĂł CAD objektumokat a Graphisoft  CAD Studio fejlesztette, azonban a VELUX tetƑablaktĂłl eltĂ©rƑen nem egy önĂĄllĂł API modul fejlesztĂ©sĂ©vel, hanem felhasznĂĄltĂĄk az ArchiCAD tetƑablak elemĂ©t (tĂĄrgyat), Ă­gy maga a Roto könyvtĂĄr egy sima tĂĄrgykönyvtĂĄr maradt, amit egyszerƱen csak be kell tölteni.

a tetƑablak beĂĄllĂ­tĂł panelje a mĂĄr mĂĄsutt is megszokott rĂ©szletessĂ©ggel biztosĂ­tja egyrĂ©szt a pontos tĂ­pus Ă©s kiegĂ©szĂ­tƑk kivĂĄlasztĂĄsĂĄt Ă©s a 2D Ă©s 3D-s rajzi  beĂĄllĂ­tĂĄsokat.

tovĂĄbbĂĄ beĂĄllĂ­thatĂł Ă©s meg is jelenĂ­thetƑ a Roto ĂĄltal hasznĂĄlt kĂŒlsƑ Ă©s belsƑ ĂĄrnyĂ©kolĂłk szĂ©les vĂĄlasztĂ©ka, tovĂĄbbĂĄ megadhatĂł – elsƑsorban a konszignĂĄciĂł miatt – a kĂŒlönfĂ©le eletronikuskiegĂ©szĂ­tƑk fajtĂĄi.

Mind alaprajz, mint metszeti, mind 3D-s rajzaiban a Roto tetƑablakok kellƑen rĂ©szletesek a megĂ©rtĂ©s Ă©s a pontos 3D-s megjelenĂ­tĂ©s Ă©rdekĂ©ben.

roto_4.jpg

MĂ©g nem volt idƑm a rĂ©szletes tesztelĂ©sre, amint megvagyok vele, azt is közzĂ©teszem.

Hozzåszólåsok (0): megnézem

TECH
BIM | 3. BIM (GDL) könyvtårak

A BIMrƑl szĂłlĂł sorozatunk elsƑ rĂ©szĂ©ben sok szĂł esett az objektum könyvtĂĄrakrĂłl. IdemĂĄsoltam egy kis listĂĄt, ahonnal paramĂ©terezhetƑ tĂĄrgyakat lehet letölteni. A BIM annyiban is kĂŒlönbözik a GDL-tƑl, hogy a nagyobb honlapokon ugyanaz a tĂĄrgy több szoftver platformra is letölthetƑ. Ezek persze sohasem teljesek, Ă­gy gyakran fordul elƑ, hogy pont nem abban a vĂĄltozatban talĂĄlhatĂł […]

BIM | 3. BIM (GDL) könyvtårak
2018. jĂșlius 26. csĂŒtörtök
SZAKMA
FAKRO fusion – befor & after – 10.000 eurĂł összdĂ­jazĂĄsĂș nemzetközi Ă©pĂ­tĂ©sz pĂĄlyĂĄzat

A FAKRO Ă©s a BIMobject nemzetközi Ă©pĂ­tĂ©szpĂĄlyĂĄzatot hirdet tetƑterek felĂșjĂ­tĂĄsĂĄra Ă©s ĂĄtformĂĄlĂĄsĂĄra. SötĂ©t Ă©s elfeledett tetƑtĂ©ri terek, tele felesleges kacatokkal, ez mĂĄr a mĂșlt – a jelenlegi divatnak köszönhetƑen a tetƑ alatti Ă©lettĂ©r nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt a belsĆ‘Ă©pĂ­tĂ©szek Ă©s Ă©pĂ­tĂ©szek szĂĄmĂĄra vilĂĄgszerte. Az elrendezĂ©s Ă©s kialakĂ­tĂĄs sokfĂ©lesĂ©ge a szokatlan alaprajzoktĂłl Ă©s a kĂŒlönbözƑ tetƑszerkezeti formĂĄkbĂłl ered. […]

FAKRO fusion – befor & after – 10.000 eurĂł összdĂ­jazĂĄsĂș nemzetközi Ă©pĂ­tĂ©sz pĂĄlyĂĄzat
2018. januĂĄr 4. csĂŒtörtök

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek