Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2007. szeptember 25. kedd

lombház | treehouse könyvek

618M9DN8D3L__SS400_.jpg

az alábbi képre kattintva a lombház-akkal foglalkozó könyvek találhatóak. Ezek mind a szálláshelynek, mind a hobbinak, mind a gyerekeknek építhető változatokat bemutatják, illetve azt, miképpen is fogjunk hozzá, ha magunk akarjuk elkészíteni.

az amazon.com-on megvásárolható könyvek

Treehouse könyvek az amazon.com-on

[poll=7]

Hozzászólások (9): megnézem

  • freeman

    2007. szeptember 29. szombat 11:59

    #405

    Jópofa volt a kisfilm a németországi kalandtáborról.
    Már elkezdtem nézegetni a fáimat:)

  • Rooza

    2007. október 1. hétfő 09:03

    #433

    Jó reggelt!
    Ha valaki, hát én nagyon szívesen építenék lombházat 🙂
    Sajnos nálunk minden ezzel szemben halad, lassan már csak tuját látok, az épületeknek útban vannak az érettebb korú fák is . pedig a tuja „lombjába” még a madár is nehezen épít házat, nemhogy az ember. Légtisztító képessége is elenyésző a lombosfákéhoz képest. Na , most kisírtam magam..

  • Rooza

    2007. október 1. hétfő 22:28

    #440

    Ó dehogy! A budai zöldkerület(ek)ben számtalan példa van erre, hogy a meglévő ősfákat és gyümölcsfákat kivágják. Helyette mélygarázs, kis földrátöltés (vagy feltöltés, hogy a lejtőt kiküszöböljék:(), fű, támfal, tuja, egyenjátszó-csúszda. Helikopterről keresik a zöldet, mert az azt jelenti, hogy beépíthető telek rejtőzik alatta:(. Meghirdetik, mint édeni környezet, és mire befejeződik, sivatag lesz belőle. A kerítésnél és más helyeken, teraszok sarkán, bejárattól jobbra-balra, mindenhol tuja tuja hátán. Nekem már tuja-allergiám van.

  • Rooza

    2007. október 2. kedd 17:48

    #450

    Előírás az olyan dolog, amit ki lehet játszani.
    Nem fogod elhinni: az egyik új épület telkén kb. 6-szor ültették át az új facsemetéket. Mert ikertelek. Hol az egyik építkezésre jöttek ellenőrizni, hol a másikra. Ráaddűsul, -mivel a kivágott fák mennyiségét nem lehet az építési telken pótolni, a nem férő darabszámot máshol kell(ene) ültetni. Láttál már olyan fát, amelyikről tudható, hogy valami pótlás-e, vagy csak éppen fásítottak valahol? Ugye nem. Én sem.
    Most találkoztam egy utcaszomszéddal, és meséli a friss bánatát. A szomszéd kivágta a közös kerítésüknél lévő lombosfákat és tujasort ültetett helyette. A tuja alatt nemkell leveleket söprögetni, gondolom ez az egyik ok, a divathullám mellett.

  • suzzye

    2007. október 24. szerda 21:44

    #664

    nahát, persze , hogy tájpusztítás! de, tiltja tán valaki? (külföldön, Finno-ban kötelező megőrizni minden fát, az épületet tervezik a fához)

  • schoenleber

    2007. november 4. vasárnap 16:11

    #758

    A természet szeretetére, tiszteletére és főleg a megértésére… – tanitani kellett volna, kellene a csemetéinket, nekünk szülöknek, mert"O édes gyerekem ma tiszta elöször a pelus"-vagy "Te jo ég,kivàgtad tüzifànak nagymama erdejét,-és jo àrban adtad el fiam? Ugye rajtuk mult, rajtunk mulik….a nevelés.

SAJÁT
Gömb alakú lombházat terveztem

Van amikor az ember a saját dugájába dől, ez egyszer nálam is bekövetkezett. Egy időben lelkesen mutattam be a lombházakat, nemegyszer egészen meghökkentő darabokat, többek között egy gömb alakút is. Óriás „szem” a fák között Mindezt még 2007-ben történt, vagyis jó régen. Mivel a a hazai web nem dúskál a lombházakban, ezért aki ilyet keres, […]

Gömb alakú lombházat terveztem
2018. július 24. kedd
SAJÁT
Átadták a sásvölgyi lombkoronasétányt

Januárban számoltunk be, hogy elkezdték építeni a Hetvehely melletti Sásvölgyben a Mecsekerdő Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza lombkoronasétányát. Időközben elkészült, ma délután volt az ünnepélyes átadás. Tervekről, részletrajzokról és tervezőkről itt olvashat.   Lombkorona sétány a Mecsekben    

Átadták a sásvölgyi lombkoronasétányt
2017. augusztus 29. kedd

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább