Regisztråció/Belépés

tovĂĄbbi cikkek

Avatar photo
KoĂłs MiklĂłs
2007. augusztus 16. csĂŒtörtök

Arborsculpture

arbosculpture (000).gifa kreativ kertĂ©szetrƑl Ă©s annak törtĂ©neti fajtĂĄirĂłl a korĂĄbbiakban mĂĄr volt szĂł. MagĂĄt a szĂłt Richard Reames talĂĄlta ki, amikor arra keresett talĂĄlĂł szĂłt, ahogy a fĂĄk törzsĂ©nek növekedĂ©sĂ©t szobrĂĄszati alakkĂĄ formĂĄzta (lĂĄsd : wikipĂ©dia). Maga az eljĂĄrĂĄst nem Ƒ talĂĄlta fel, Axel Erlandson (1884-1964) munkĂĄssĂĄga, a Tree Circus ihlette meg. A keze alatt a fiatal növĂ©nyi ĂĄgakat a fantĂĄziĂĄja szerint formĂĄzta meg, amelyek aztĂĄn a növekedĂ©s sorĂĄn hol köralakot öltöttek vagy összenƑttek mĂĄs ĂĄgakkal Ă©s Ă­gy igen Ă©rdekes alakzatokat produkĂĄltak, miközben megmaradtak Ă©lƑ Ă©s növekedƑ organizmusnak.
arbosculpture (5).jpgSokan követtĂ©k Ă©s sokfĂ©le projekt indult el, többek között kidolgoztak olyan mĂłdszert, amivel Ă©lƑ bĂștorokat, jĂĄtszĂłteret lehet lĂ©trehozni. A legĂșjabb tervek mĂĄr egy komplett hĂĄz lĂ©trehozĂĄsĂĄre („termesztĂ©sĂ©re”) irĂĄnyulnak, ami lĂĄssuk be nagyon izgalmasan hangzik.
EzekrƑl majd a következƑ bejegyzĂ©sekben lesz szĂł Ă©s akkor majd Ă©rthetƑvĂ© vĂĄlik miĂ©rt is volt szĂŒksĂ©g erre a hosszĂș bevezetƑre.

a német növényszobråsz(építész ?) Konstantin Kirsch videója

akit mélyebben érdekel a téma:

Hozzåszólåsok (4): megnézem

  • T Agota

    2007. szeptember 5. szerda 19:19

    #226

    Ez fantasztikus! Nem lehet ezzel kapcsolatos könyvet valahogy itthon is megvåsårolni? Tud valaki segíteni? Angol nyelvƱ lenne a legjobb, de a némettel sincs baj.

  • Tanzlinde - koos.hu

    2008. februår 22. péntek 09:05

    #1577

    […] oldalról tekinthetƑek akár lombházaknak vagy akár arborsculture -nak is, ha azt vesszük, hogy növekedésüket emberi kéz […]

  • FƱz | ĂŒltessĂŒnk repĂŒlƑt ! - koos.hu

    2008. mĂĄjus 4. vasĂĄrnap 15:36

    #2633

    […] Sanfte Strukturen arborsculpture […]

ZÖLD
Templom növĂ©nyekbƑl

RĂ©gen volt arborsculpture tĂ©mĂĄjĂș cikk itt a kooseptar.hu-n. Egy remek ötlet Ă©s megvalĂłsĂ­tĂĄs Új-ZĂ©landrĂłl. a felhasznĂĄlt „Ă©pĂ­tƑanyag”: Alnus Imperialis – Cut Leaf Alder  (Roof Canopy) Leptospernum – Copper Sheen. (Walls) Camelia Black Tie Acer Globosum Thuja Pyramidalis a fotĂłk forrĂĄsa Ă©s egyben a templom Ă©s a park honlapja: https://treechurch.co.nz/ forrĂĄs: 444.hu

Templom növĂ©nyekbƑl
2015. jĂșlius 9. csĂŒtörtök
HÁZ-TERV
Heti videĂł | ilyen lesz a Sagrada Familia

1882 Ăłta Ă©pĂŒl BarcelonĂĄban Antoni GaudĂ­ gigantikus alienkatedrĂĄlisa, Ă©s ha minden igaz, 2026-ra mĂĄr kĂ©sz is lesz. A munkĂĄt komplikĂĄlja, hogy a mƱvĂ©sz 1926-ban meghalt, tervei pedig 77 Ă©ve megsemmisĂŒltek egy pincetƱzben. De valahogy Ă­gy fog kinĂ©zni, ha vĂ©gre elkĂ©szĂŒl, közepĂ©n a 172 mĂ©teres ĂłriĂĄstoronnyal. forrĂĄs: gizmodo a hangot feltĂ©tlenĂŒl be kell kapcsolni!

Heti videĂł | ilyen lesz a Sagrada Familia
2013. szeptember 29. vasĂĄrnap

legfontosabb jogszabĂĄlyok

minden (2019 mĂĄrciusĂĄig megjelent) fontos jogszabĂĄlyt, amire szüksĂ©g lehet, egy helyre gyƱjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanĂșsĂ­tĂĄsrĂłl, a bĂ­rsĂĄgokrĂłl, az egyszerƱ bejelentĂ©srƑl, ... stb tovĂĄbb 

érdekességek