Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2007. június 5. kedd

amikor a Megbízóval a munka végén találkoztam

2001_122_cad_0
a megbízás a frissen elkészült pince-földszint-tetőtéri szintekkel rendelkező családi ház teljes berendezésére és ennek megvalósítására, kivitelezésére vonatkozott. Sajnos a padló és falburkolatok is készen voltak, igy azok kialakítását már sajnos nem tudtam befolyásolni, viszont mindent másét igen, ugyanis teljesen szabad kezet kaptam. A fiatal Megbízóm programozóként akkor New Yorkban dolgozott és emiatt a kommunikáció szinte kizárólag email útján történt.

2011-122-alaprajz

Nem csak az elkészült megoldások, a megtervezett bútorok látványtervei utaztak emailen, hanem a kiválasztandó anyagok elektronikus katalógusai, vagy annak hiányában, azok fotói vagy szkennelt dokumentációi és az árajánlatok is. Így nem volt ritka, hogy mindezekkel megtűzdelt email megírása, mellékleteinek és árajánlatainak összeállítása sokszor 2-3 órát is igénybe vett.

2001_122_cad_3

A kárpitos bútorok és a nappali üvegasztala kivételével minden bútor egyedi tervezésű. A megbízás érdekes része volt az 4 személyes illetve egyedi 6 személyes kártyaasztalok tervezése és gyártása.

 

2001_122_cad_8Mindkettő mahagóni fából készült. Egyedi megoldású függönyök kerültek az ablakokra, minden helyiségbe más és más rögzítési móddal. Nem csak a konyhabútor lett egyedi, hanem a szobákba kerülő polcok, TV állvány, szekrények…stb. A teljes belsőt felölelő munka bútorgyártója a kaposvári székhelyű Lamello Kft volt.

2001_122_cad_10

Az egész kivitelezés helyszíni ellenőrzését a Megbízóm édesapja végezte. Hazaköltözése után, amikor már javában bent lakott, akkor találkoztunk először személyesen is, vagyis a cím szó szerint értendő.

Az elkészült lakás fotói

2001_122_kesz_13

És végül a függönyök

2001_122_kesz_16

Hozzászólások (0): megnézem

HÁZ-TERV
Fatörzs, mint ülőbútor

forrás: https://www.newnist.com/10-diy-repurposed-chair-ideas/ és ennek sz ellentéte: forrás: https://chiccham.blogspot.hu/2011/06/la-rarete-du-jour_08.html

Fatörzs, mint ülőbútor
2015. december 21. hétfő
HÁZ-TERV
Kihúzható papírkanapé … használva

Bizonyára sokan találkoztak ezzel a szellemesen megoldott papírbútorral, ha másutt nem, hát valahol a neten. Én most élőben is láttam egy kiállítás kiegészítő bútoraként. A bútor ötlete valóban zseniális és jó is … egészen addig, amíg el nem kezdik használni. Mert akkor így néz ki.

Kihúzható papírkanapé … használva
2015. szeptember 28. hétfő

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább