Regisztráció/Belépés

további cikkek

Avatar photo
Koós Miklós
2000. szeptember 2. szombat

egyedi bútorok szoftverfejlesztőknek

2000-101-cad-5
a ljubljanai székhelyű HERMES SoftLab szoftverfejlesztő cég magyarországi leányvállalata számára terveztük a fejlesztő irodájukat. A cég a programozói számára egyedi, speciális bútorokat rendelt. A normál munkahelyeken kívül, az egyes munkahelyeknek 4 db számítógépet + 2 db asztalba süllyesztett CRT monitort és 2-2 db billentyűzetet kellett fogadniuk.

A gyártás előtt mintadarabok készültek és ezután kezdődött a gyártás és majd az összeszerelés. A bútorok kialakításánál fontos szempont volt, hogy ne egy sematikus, szögletes kialakítású tucat megjelenésű legyen, hanem formájában, színében is egyediek legyenek, miközben a több gépes munkahely ergonómiailag is megfelelű kialakítású.

pdf-icon18.jpg alaprajz

Hozzászólások (2): megnézem

  • mrbig

    2008. szeptember 18. csütörtök 08:40

    #4324

    kivancsi lennek mennyire felelnek meg ezek az asztalok az ergonomiai elvarasoknak. van egy olyan erzesem hogy nem nagyon..

    magasan van az asztal lapja, nincs hozza billentyuzettarto, hozza kepest alacsonyan a monitor, radasul lefele kell nezni ra. sem a monitor magassaga, sem az asztal lapjanak magassaga nem allithato, es a szek is sokkal kevesebb beallitassal rendelkezik mint kellene.

    mint szoftverfejleszto a legtobb helyen problemakent tapasztaltam, hogy az asztalok tervezese, beszerzese, kivalasztasa csupan design szempontok figyelembevetelevel tortenik.

    szep, tetszik, csak nem sokaig birja az ember gerince…

JÓTANÁCS
Felújítunk | 17. Az étkező

A lakásunk felújításáról szóló beszámoló áprilisi utolsó részében azt ígértük, hogy hamarosan folytatjuk. A „hamarosan” jelen esetben 5 hónapot jelentett. Ennek csak részben volt az az oka, hogy a parkettást majdhogynem keresztre feszítettem, mert annyira elrontotta és annyira nem értett hozzá, hogy az maga volt a magyar építőipar sötét oldala. De erről majd később. Voltak […]

Felújítunk | 17. Az étkező
2013. szeptember 30. hétfő
HÁZ-TERV
Art Deco | politúrozott bútor felújításával

Az Art Deco stílus az 1925-ös párizsi iparművészeti kiállításon mutatkozott be, kezdetét az 1910-es évekre, végét az l940-es évre datálják. A stílus hatása megmutatkozott a formatervezés, iparművészet, szépművészet, építészet területén, igazán Amerikában teljesedett ki a 30-as, 40-es- 50-es évek Amerikájában. Az art deco stílusában készített bútorok kiemelkedő darabjai – luxuscikkek voltak, az „elit” megrendelésére készültek […]

Art Deco | politúrozott bútor felújításával
2009. január 15. csütörtök

legfontosabb jogszabályok

minden (2019 márciusáig megjelent) fontos jogszabályt, amire szükség lehet, egy helyre gyűjtöttünk össze: Étv, OTÉK, Épkiv, 312/2012, 266/2013, CPR, OTSz, az energiatanúsításról, a bírságokról, az egyszerű bejelentésről, ... stb tovább